Green Point Stadium | Cape Town Stadium | Nieuws Kaapstad

Valt het doek voor het Green Point Stadium?

Cape Town Stadium in Kaapstad wordt mogelijk wooncomplex

We zijn er nog niet over uit of dit nieuws, dat de afgelopen anderhalf jaar vooral de status van 'gerucht' had, maar het feit dat naast enkele Zuid-Afrikaanse kranten, het nieuws nu ook in onder andere De Volkskrant stond, beginnen we toch denken dat het wel eens echt waar zou kunnen zijn. 

Ter discussie staat de toekomst van het Green Point Stadium in Kaapstad, in de volksmond hier ook wel het Cape Town Stadium genoemd. Tijdens het WK werden hier enkele grote wedstrijden gespeeld (waaronder Nederland tegen Kameroen en later tegen Uruguay), en bood het stadion plaats aan 68.000 bezoekers. Na afloop van het WK werd de bovenste ring van het stadion afgebroken, zodanig dat er nog altijd een riante 55.000 toeschouwers plaats konden nemen.

Feit is dat sinds het WK er nooit meer zoveel mensen naar het stadion kwamen. Niet voor U2, niet voor The Eagles, niet voor Kings of Leon, niet voor Coldplay, niet voor rugbywedstrijden, niet voor voetbalmatches van Ajax Cape Town, en ook niet voor de ‘EO-jongerendagen’ die hier voor de Zuid-Afrikaanse bevolking gehouden werden. Overigens trokken die laatste nog de meeste bezoekers. Kaapstad wil het stadion daardoor al langer een nieuw doel geven.

En nu is er dus sprake van – of toch niet – of het stadion mogelijk plaats zal maken voor een wooncomplex met betaalbare woningen voor de arme bevolking van de stad. Vakbonden die nauw betrokken zijn bij het ANC voeren gesprekken met architecten en ingenieurs over de plannen. Het veld moet een grote tuin worden waar de inwoners elkaar kunnen ontmoeten.

Nogmaals, er worden hier op de redactie de nodige wenkbrauwen gefronst. Betekent dit dat het stadion deels gesloopt gaat worden? Wordt het oprecht 'housing for the poor', zoals nu het plan is? Waarom zijn ze de afgelopen weken vooral aan het slopen en graven in de aangrenzende velden - daar waar ooit het voormalige Green Point Stadium stond? Hoe dan ook, we are on it en houden je op de hoogte!

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws vanuit Kaapstad? Volg ons op Facebook en Twitter

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika