Hockeydames winnen toernooi in Kaapstad

Oranje hockeydames pakken goud in Kaapstad

Nederlandse hockeydames verslaan Zuid-Afrika in de finale van de Investec Challenge in Kaapstad

"Investec Challenge gewonnen!!! Mooie afsluiting van een goede trip in Zuid Afrika." Zo luidde de tweet van Maartje Paumen (@MaartjePaumen) zondagmiddag 10 februari om 18.00u. En terecht, want die middag versloeg het Nederlandse hockeyteam onder haar leiding tegenstander Zuid-Afrika met 4-2 in de finale van de Investec Hockey Challenge in Kaapstad. 

De dagen ervoor speelde Oranje afwisselend tegen de andere deelnemers - Engeland, Australie en gastland Zuid-Afrika. Het toernooi werd begonnen met een gelijkspel (2-2) tegen Australië, maar versloeg vervolgens in de groepsfase Engeland (4-1) en Zuid-Afrika (3-1).

De ploeg van bondscoach Max Caldas bereikte zaterdag de eindstrijd door een zege op Engeland (3-0). In de finale tegen de Zuid-Afrikaanse hockeysters scoorden Roos Drost, Kitty van Male, Maria Verschoor en Charlotte Vega voor de olympisch kampioen. Ellen Hoog speelde bovendien haar 150ste interland. Maartje Paumen mocht na afloop niet alleen de beker voor de eindzege ophalen, maar werd ook uitgeroepen tot topschutter en beste speelster van het toernooi.

Om als eerste op de hoogte te zijn van bijzondere events, waaronder dit soort wedstrijden volg je KaapstadMagazine.nl via FacebookTwitter en onze maandelijkse gratis nieuwsbrief!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika