Nieuwe restaurants Kaapstad | Tips Capetown vakantie Zuid-Afrika

KaapstadMagazine.nl

9 x de leukste nieuwe bars en restaurants in Kaapstad

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

9 x de leukste nieuwe bars en restaurants in Kaapstad

2015 is nog lang niet voorbij, maar dit zijn alvast the coolest new kids on the Capetonian block

Onze collega’s van CapeTownMagazine.com beschrijven elke week een nieuwe club, bar of restaurant in Kaapstad. Ze zitten er bovenop, kijk maar eens wat er gebeurt als je de hashtag #capetownmagnew intikt op Facebook en Instagram.

Het nieuwste is heus niet altijd het beste, klopt. Maar als je in Kaapstad bent, is het natuurlijk wel héél leuk om zowel de oude instituties als de nieuwste hotspots van de stad te bezoeken. En daarom presenteren we een handjevol van de leukste nieuwe bars en restaurants in Kaapstad die in 2015 (tot dusver) het levenslicht zagen. 

1. The Village Idiot, CBD
In mei 2015 opende The Village Idiot haar deuren op Loop Street in het centrum van de stad. En sindsdien weet vrijwel de hele stad van het bestaan van deze plek – de leeftijd van het publiek loopt van 16 tot en met 50. De locatie is goed, de inrichting is goed, het ruime balkon, de bediening is goed en het eten (en presentatie) is dat ook.  En hoewel bij veel nieuwe tenten de eerste hype en hipheid na een paar maanden altijd wat afneemt, lijkt dat bij deze dorpsgek niet het geval. Een winnaar dus.
32 Loop Street, CBD

nieuwe restaurants kaapstad
'The Village Idiot? Dat ken ik niet.' Said no one in 2015

2. Batavia Café, Bo-Kaap
Eerlijk is eerlijk, we moesten even slikken toen voorganger Haas vanuit het charmante Rose Street naar de iets minder charmante Buitenkant Street verhuisde. Daarna stond het leuke hoekpand in de Bo-Kaap een tijdje leeg, totdat begin dit jaar ineens de letters ‘Batavia’ op de gevel geschilderd werden. Maar goed nieuws: Batavia is minstens zo goed gelukt als haar voorganger. Lekker ontbijt en lunch, knusse aankleding, fijne koffie, relaxte hangbanken, blije bediening en een mooie display van accessoires, kleding en allerhande hebbedingetjes (lees: dingetjes die je allemaal wil hebben). Door de week geopend van 8.00 tot 17.00u, op zaterdag tot 15.00u en op zondag gesloten.
Hoek Church Street en Rose Street, Bo-Kaap

nieuwe hotspots kaapstad
Mooi blauw is zeker niet lelijk: Batavia Café is geheel in stijl van de kleurrijke Bo-Kaap

3. El Camino, Bo-Kaap
Wij zijn al jaren fan van de Bo-Kaap, maar het aanbod aan leuke cafés en restaurants mag wat ons betreft nog toenemen. Het feit dat een grote office-flex-werkplek The Urban Hub zich een paar jaar geleden op de Buitengracht vestigde heeft daar wel wat in geholpen, blijkens de opening van El Camino. Eerder zat hier het veganistische Plant Café, maar zij verhuisden naar Buiten Street. Lang verhaal kort: El Camino in een paar woorden: Spaans, wereldkeuken, klein, kneuterig, knus, heel fijn, prima wifi, heerlijke burgers en broodjes. We hopen heel erg dat ze het redden, want El Camino is echt héél erg leuk.
142 Buitengracht Street (The Urban Hub)

cafes bokaap kaapstad
Knusser dan knus: Spaans en toch zo kosmopolitisch. En toch zo lekker klein gebleven. Het terras is groter dan de ruimte binnen. 

4. Tiger’s Milk, Long Street
Na het eerdere succes van Tiger’s Milk in Muizenberg, besloten de eigenaren het ook te proberen in de langste straat van Kaapstad (én het centrum van het Kaapse uitgaansleven): Long Street. Weliswaar iets ‘lager’ gelegen op de straat, maar binnen no-time een firm favourite van veel Capetonians. Denk jong, hip en trendy, en je hebt een aardig beeld van deze bar. Het eten is niet per se de absolute aantrekkingskracht, dat is vooral de vibe.
44 Long Street, CBD

leuke restaurants kaapstad
Bij Tiger's Milk zijn ze niet vies van een beetje design. Is leuk. 

5. Loaves on Long, Long Street
Op Long Street heb je een paar hele fijne lunchtentjes (YoursTruly, Rcaffé, Lola’s), maar daar kun je er nou eenmaal niet genoeg van hebben. En al helemaal niet als ze in de gedaante van Loaves on Long komen. Hallelujah voor heerlijke broodjes (home made brood), croissants, muffins, brownies en alles wat je daar maar op, naast of overheen zou willen smeren. Door de weeks al vanaf 6.30u open, voor de liefhebber.
33 Long Street, CBD

bakkerijen kaapstad
Iets met vers brood. Iets met lekker gebak. Heel veel van allebei. 

6. Erf 81 Market, Tamboerskloof
Net als lunch- en koffietentjes, kan een stad wat ons betreft ook nooit genoeg food markets hebben. Nou hebben we op dat gebied in Kaapstad niet heel veel te klagen, maar een nieuweling is altijd meer dan welkom. Erf 81 is veel kleiner dan andere, meer gevestigde markten in Kaapstad en heeft een bijzondere geschiedenis. Al jarenlang onderwerp van gesteggel tussen de gemeente en de non-profit organisatie Tyisa Nabanye die de markt ‘organiseert’. Sinds 2015 mag de markt officieel plaatsvinden, en alleen daarom al gaan we er graag naartoe. En voor de lekkere koffie, verse salades en sappen, en ander home made biologisch eten. En dat op de verder best slaperige zondag (van 10.00 – 14.00u) in Kaapstad.
Hoek Military Road & Leeuwenvoet Road, Tamboerskloof

markten kaapstad
Hoe een braakliggend terreintje in Tamboerskloof elke zondag transfomeert tot een kleine buurtmarkt

7. My Sugar, Sea Point
Leg de rode loper maar uit, dachten ze in Sea Point toen chocolatiere en pastry chef Kaylah Greenberg dit pand aan Regent Road huurde. Voor mensen die én van zoetigheid houden én vinden dat ze daar niet te vaak aan toe moeten geven: blijf vooral weg bij My Sugar. Want potverdikkie, wat een hoop heerlijkheden op een paar vierkante meters. Het liefst ga je in het kleine cafeetje zitten, bestel je een pot thee en proef je alles wat los en vast zit; verstandiger is het om een keuze uit de vitrine te maken en dat mee naar huis te nemen. En dan jezelf heel plechtig voor te nemen om niet de dag erna gelijk weer terug te gaan. Succes ermee.
77 Regent Road, Sea Point

restaurants kaapstad
'Hallo sugar rush, gezellig dat je de komende dagen bij me blijft!' 

8. Charango, Bree Street
Bree Street, je weet wel, die hipste straat van Kaapstad. Geen enkele andere straat in de Moederstad zag zoveel nieuwe aanwinsten openen als deze straat het afgelopen jaar. Charango – vernoemd naar een Peruaans soort ukelele - is daarvan een van de allernieuwste: een bar/restaurant dat qua stijl en decor verdacht veel wegheeft van overbuurman La Parada, maar dat terzijde. De keuken is Peruaans; de enige in haar soort in Kaapstad. De meningen over het eten lopen enigszins uiteen, dus we raden je aan er te gaan eten en ons te laten weten wat je ervan vond.
114 Bree Street, CBD

beste restaurants kaapstad
Charango: ooi interieur, mooie ligging, mooie bediening... hoe is het eten? 

9. Culture Club Cheese, CBD
Als je denkt dat Nederlanders als een van de weinigen het alleenrecht op lekkere kaas (maken) hebben, think again. Tuurlijk. Maar het wordt pas echt knap als je ‘lekkere kaas’, ‘hippe straat’ en ‘lekkere broodjes’ succesvol met elkaar kunt combineren. En als je nota bene een Brits stel (Luke en Jessica) bent dat dat voor elkaar bokst. Van dinsdag tot en met zaterdag je best doen om een tafeltje te scoren, want een ‘lekker broodje kaas’ gaat er sinds de opening van Culture Club Cheese bij half Kaapstad wel in.
NB. De eveneens nieuwe buren hebben van bacon hun hobby gemaakt, en minstens zo verdienstelijk: Bacon on Bree is de naam.
215 Bree Street

bree street kaapstad
Geel, geler, geelst: Culture Club Cheese is sinds 2015 dé plek voor je Kaapse kaasbehoefte. 

Wie zal het zeggen, schopt één van bovenstaande new kids on the block het tot een van de beste restaurants van Kaapstad?

Bekijk ook ons overzicht van de leukste bars en restaurants op Long Street

Altijd op de hoogte zijn van het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika? Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s posten we regelmatig op Instagram. Like!

Events In Kaapstad
Juni 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

mischu breakfast specialWeekends are for mischu

Where else do you get brunch for under R100 in Sea Point?

Rose's Table pop up dining experienceIntimate fine dining in an art gallery

A long-table experience with food, music, wine and art

Vooma Zip Zap CircusElectrifying circus show for the whole ...

Trapeze, acrobatics, juggling + comedy for all

Cannibisters weed barCape Town’s very own cannabis club, ...

It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed

PPC Riebeek Bergmarathon8 reasons to run these races in a lush ...

Do a marathon, fun run with the fam and explore small towns

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

SotanoEnd Your Weekend On A High Note At ...

Share a meal with friends, listen to live reggae + watch the sunset over the sea

Distiller's UnionMake your unique brand of gin

At Distiller’s Union you get to also pick the flavour, colour + drink craft beer

Bar KeeperBar Keeper is open on Sundays till ...

Order 1 bottle to many cases online or in store, get it delivered same day, cold

Cape Town Heritage ToursTour the peninsula on foot and learn ...

Heritage Tours tells gripping stories on walks from the city to Simon’s Town

Camissa Gospel Tours Listen, connect and sing along at ...

Join a Sunday service with Camissa’s Gospel Tour + connect with culture

The Purple WindmillWeekend market that has it all

Craft beer, kids playpark, aqua golf, target shooting, donkeys and more

Blue Train ParkKids Party Idea: Take a ride on the ...

BOOK Now and let the outdoor adventure begin!

Breathwork Africa foundation3+ ways to get your breath back and ...

Classes, courses, retreats on conscious breathing run by the trainers leading the global ...

Ricks Cafe AmericainFeast on a roast special and stay for ...

Come for the roast, stay for the 2 happy hours at Ricks, now on Kloof Street

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika