Harveys Restaurant in Kaapstad | Restaurants Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Eten aan zee bij Harveys Restaurant

Waar South Beach en Sea Point elkaar tegenkomen...

De zon schijnt in Sea Point als we op weg zijn naar het Winchester Mansions Hotel, een luxe hotel in Kaapstad aan de zee. We zijn uitgenodigd een kijkje nemen in Harveys Restaurant, onderdeel van het Winchester Hotel, dat onlangs volledig gerestyled werd. Het restaurant zit op de begane grond van het hotel, twee vliegen in een klap dus.

Veelzijdig restaurant
Winchester Mansions heeft onder andere een binnenplaats, een bar, een restaurant, en er wordt ons verteld dat er binnenkort ook een klein delicatessenwinkeltje bij het restaurant zal komen. Veelzijdig dus. Toch zitten wij vandaag niet binnen, maar veel liever op het terras met uitzicht op de Atlantische Oceaan, de zon doet immers flink zijn best vandaag. En dan zit je hier op Main Road in Sea Point aan de promenade op z'n zachtst gezegd 'zeer riant'.

Toch even een kijkje binnen nemen, waar de bar pluche bekleding heeft en de ruimte deels bezet wordt door grote, comfortabele banken. Naast de bar is het balkon met uitzicht op de zee zeer geschikt voor een sundowner. Verder heeft de bar een menu dat los staat van dat van het restaurant.

De prijzen zijn scherp, maar niet te hoog. Vooral de ‘flammkuchen’ schijnt populair te zijn, fluistert een stel naast ons op het terras ons toe. Een flam-wat? Een flammkuchen; een Europees, plat broodje met zure room, uien en spek. Niet voor ontbijt, voegen de buren er aan toe, maar voor een lunch geloven wij zeker dat dit een smaakmaker is.

Wij kiezen voor een iets lichtere optie en besluiten om een salade van meloen, feta en koriander te delen. Daarnaast eten we samen een spies van garnalen en kingklip. Over het eindoordeel kunnen we kort zijn: lekker. Heel, heel lekker.

We eten heel regelmatig bij verschillende restaurants in Kaapstad. Goedkoop, duur, chique of een simpele pizza, het maakt op het eerste oog weinig uit. Het verschil wordt volgens ons echter vooral gemaakt in de details. En met die details zit het wel goed bij Harveys Restaurant.

De menukaart biedt een hoop keuze voor de hongerige bezoeker. Brood, salades, pasta's en andere hartigheden. Extra lekker is het zelfgebakken brood uit eigen keuken.

Luxe lunch
Wie zij dat dat een lunch maar uit één gerecht bestaat? Wij doen lekker luxe en nemen nog een chocolate fondant toe. De gesmolten chocoladevulling met het vanille-ijs smaakt net zo lekker als het klinkt. Heerlijk dus. Enigszins schuldig kijken we naar de tientallen joggers die ons passeren op de boulevard. "Morgen dan maar een extra rondje rennen."

Fijn aan lunchen in Kaapstad bij Harveys Restaurant is het feit dat er veel verschillende plekken zijn om te zitten. Als je niet zo’n zin hebt in de zoute wind van de zee, kun je ook besluiten om naast de fontein in de rechthoekige binnenplaats te eten. Ook aan de bar is het prima vertoeven. Deze is dan ook erg populair als plek om te borrelen na het werk, net als de middagen in het weekend als de zon ondergaat.

Zuid-Afrikaans trio van verse producten
De verse producten uit het in 2011 gerestylede restaurant zijn binnenkort ook te koop in het kleine delicatessenwinkeltje in het hotel. En het zijn soms best aparte producten.

De van oorsprong Duitse chef Jochen Riedel heeft een kaart ingevoerd met verassende combinaties in dit restaurant in Kaapstad. Maar, zegt hij, hij gebruikt nog altijd lokale ingrediënten. Zo heeft hij op de kaart een voorgerecht genaamd ‘winter trio’ staan. Dit is een verzameling van een ravioli met rode kool, een loempia gemaakt van chili con carne en boboti op één bord.

Het menu is dus veelzijdig en verassend. Maar dat hoeft niet eens de reden te zijn om naar Harveys Restaurant in Kaapstad te gaan. De zeelucht, het uitzicht, de rennende mensen en het feit dat jij dat even niet hoeft te doen, maken dit restaurant voor ons persoonlijk tot een van onze favoriete hangouts in Kaapstad!

Lees ook ons artikel over het Winchester Mansions Hotel boven Harveys Restaurant. Voor alle andere leuke tips over uit eten gaan in Kaapstad zorg je dat je op onze gratis nieuwsbrief geabonneerd bent. Volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter voor meer info over al het leuks in en om Kaapstad.

 

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika