Blog Mark Wijsman | Blogs Zuid-Afrika
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

"Dit was zo gaaf, ik moest hier blijven"

Maak kennis met Mark, nieuwste blogger van KaapstadMagazine.nl

Met trots geeft KaapstadMagazine.nl kennis van de inauguratie van onze nieuwste blogger: Mark Wijsman. Student, acteur, vrijwilliger, bijzonder weldoener en nu ook aspirerend blogger. Volg hem en zijn blogs vanaf nu op KaapstadMagazine.nl!

Twee jaar geleden was ik één van de gelukkigen op deze aardbol om een proefperiode in Kaapstad te mogen wonen. Die proef ben ik blijkbaar met vlag en wimpel doorstaan, want ik ben er nu nog steeds, en hier echt niet meer weg te slaan. Een marketingstage voor mijn studie Communicatiewetenschappen aan de VU, al was het bedrijf na 2 weken aan de grond. Teruggaan had geen zin meer, dan maar blijven hangen.

Vrijwilligerswerk? Ach, dan doe ik tenminste iets nuttigs. Als hypochonder aan de slag in een kinderziekenhuis, geweldig. Ik werd meteen voor de leeuwen gegooid. Met kinderstapjes vooruit, aftasten, doorzetten. Wat eng en raar voelde was een deel van mij geworden. Ontwenning door ervaring. Uiteindelijk niet meer weg te slepen. Stichting opgezet. Dit was zo gaaf, ik moest hier blijven.

Zes maanden in St. Joseph’s Home en twee grote reizen door het land verde was ik bekeerd: Kaapstad was mijn plek. Snel terug naar Nederland. Kom maar op, thesis, bring it on tentamens. “Lees lees, schrijf schrijf, paniek paniek.” “Mag ik al terug?”. Geslaagd! Top, ik mag terug. Film, mijn andere passie, op Universiteit van Kaapstad! En Travel Writing? Tuurlijk!

En dan die terugkomst. Op finaledag. Heerlijk. Spanje versloeg Nederland. Who cares, ik was terug. Zelf Iniesta nam me die vreugde niet meer af. Toch hier ook mijn acteerpassie proberen. Alles viel op zijn plek. Twee reclames, wat een leven! Nog een grote reis, wat een land. Nu die baan bij Projects Abroad, als coördinator. Nieuwe mogelijkheden, zelfde plek.

De afgelopen twee jaar hebben mijn ogen geopend, en ik ben van onwennige bezoeker naar toerist naar bewoner gegaan. Niet alleen heb ik in Kaapstad geleerd afstand te nemen van waar ik vandaan kom en geleerd nieuwe uitdagingen met twee handen aan te grijpen, mijn eigen persoonlijkheid, relativiteit en onafhankelijkheid te ontwikkelen, maar heb ik ook dankzij mijn werk de mogelijkheid gekregen om mij in verschillende lagen van Kaapstad te bevinden en te leren van beide kanten van het spectrum.

Ik ben nog steeds verbaasd over het geweldige positivisme, de ongekende saamhorigheid en de hospitaliteit van de lokale bevolking. Met eenieder die het maar wil horen, zal ik mijn oneindige passie delen....

Daarnaast mag ik hierover schrijven voor KaapstadMagazine.nl... Geweldig!

Mark Wijsman, 25, studeerde Communicatiewetenschappen aan de VU Amsterdam, en woont sinds 2009 in Kaapstad. In Kaapstad startte hij Stichting St. Joseph’s, studeerde Film en Travel Writing aan UCT  en werkte hij als acteur. Sinds kort werkt Mark voor Projects Abroad als coördinator en schrijft hij voor KaapstadMagazine.nl

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description