Map Garden Route South Africa | Vakantie Tuinroute Zuid-Afrika
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Map van de Garden Route

De mooiste rondreis in Zuid-Afrika bestaat niet zonder een vakantie en roadtrip langs de Tuinroute

Wie op vakantie naar Zuid-Afrika komt, mag niet het risico lopen een van de prachtigste stukken kustlijn ter wereld te missen. Inderdaad, de Garden Route is een absolute must voor iedereen die in Zuid-Afrika komt reizen. Hoewel er nogal wat discussie bestaat over van waar tot waar de Garden Route (in het Nederlands bekend als de Tuinroute) precies loopt, houden wij grofweg aan dat de Garden Route begint bij Mossel Bay in de Westkaap, en eindigt in Jeffreys Bay in de Oostkaap (vanuit Kaapstad bezien) – een afstand die een kleine 700 kilometer beslaat.

Must-read to the max: 13 hidden gems aan de Tuinroute

Zoals gezegd: meningen over het exacte begin- en eindpunt van de Garden Route verschillen, en dat is helemaal prima. Belangrijker is dat eigenlijk de hele kustlijn die grofweg vanaf Kaapstad tot Port Elizabeth loopt, bezaaid is met prachtige spots waar je de mooiste stranden, mooie natuurparken en zelfs een safaripark (Addo Elephant Park) vindt – weliswaar meer landinwaarts. Het is aan te raden om tijdens je vakantie of rondreis in Zuid-Afrika ongeveer een week uit te trekken voor deze prachtige roadtrip.

afstanden garden route

Wat zijn de onderlinge afstanden van de Garden Route en van waar naar waar kan ik het beste reizen?
Aangezien dit een van de meest gestelde vragen rondom reizen langs de Garden Route (en rondreizen in Zuid-Afrika in het algemeen is), hebben we hieronder een schema opgesteld van de afstanden tussen de ‘belangrijkste’ plaatsen waar mensen tijdens een roadtrip langs de Garden Route overnachten. Ziehier je eigen map van de Garden Route!

Afstanden vanaf Kaapstad (Cape Town) langs de Tuinroute

Kaapstad - Swellendam

220 km

Kaapstad - Mossel Bay

388 km

Kaapstad – George

430 km

Kaapstad – Wilderness

445 km

Kaapstad - Knysna

488 km

Kaapstad - Plettenberg Bay

520 km

Kaapstad - Tsitsikamma

584 km

Kaapstad - Jeffrey’s Bay

682 km

Kaapstad - Port Elizabeth

745 km


Je reis langs de Garden Route kun je natuurlijk ook ‘aan de andere kant’ beginnen, namelijk in Port Elizabeth. Wat veel mensen doen is vanuit Kaapstad een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth (een klein uurtje vliegen) nemen, daar een auto huren en dan de Tuinroute ‘terug’ rijden naar Kaapstad. Waarbij volgens velen een safari in het Addo Elephant Park (na het Kruger Park een van de grootste safariparken van Zuid-Afrika) niet mag ontbreken.

tuinroute zuidafrika

Map Garden Route vanaf Port Elizabeth (o.a. naar Addo Elephant Park)

Port Elizabeth - Addo Elephant Park

78 km

Port Elizabeth – Jeffrey’s Bay

78 km


tuinroute zuid-afrika
Jeffrey’s Bay hoort volgens velen officieel niet de Tuinroute, maar vooral surfers zorgen ervoor dat hun roadtrip dit surfmekka niet overslaat

Andere afstanden tussen populaire plekken aan de Garden Route

George – Wilderness

15 km

Knysna - Plettenberg Bay

33 km

Wilderness – Knysna

48 km

Mossel Bay - George

50 km

Plettenberg Bay – Tsitsikamma

65 km

Tsitsikamma  - Jeffrey’s Bay

116 km

Swellendam - Mossel Bay

172 km

Afstanden Garden Route naar Oudtshoorn (R62)
En dan is er tenslotte ook nog Oudtshoorn, de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika an de bekende Route 62, die veel mensen als alternatieve route voor de Garden Route kiezen.

Oudtshoorn – Knysna

120 km

Oudtshoorn - Plettenberg Bay

153 km

Oudtshoorn – Tsitsikamma

216 km

Oudtshoorn – Port Elizabeth

360 km

Oudtshoorn – Addo Elephant Park

396 km

Oudtshoorn – Kaapstad

421 km


addo elephant park
Welkom in Addo Elephant Park, dé plek waar je op safari gaat aan de Tuinroute

Meer informatie over de Garden Route, hotels, backpackers, restaurants en allerlei tips voor bijzondere activiteiten in dit prachtige stukje Zuid-Afrika lees je in onze uitgbreide sectie ‘Reizen langs de Garden Route in Zuid-Afrika’.

Ben je bezig met het plannen van een reis naar Zuid-Afrika? Lucky you! Laat je inspireren door onze ‘Vakantie in Zuid-Afrika’ sectie waarin je allerlei handige reistips, adviezen en andere must-knows voor rondreizen en vakanties in Zuid-Afrika vindt.

Op zoek naar de ultieme checklist voor je vakantie in Zuid-Afrika? Ziehier de checklist van A tot Z voor informatie alle praktische vragen, must-knows, tips en tricks om geheel voorbereid in het vliegtuig te stappen.

Voor KaapstadMagazine.nl om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika, maar ook voor de ultieme tips & tricks voor je vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika. Schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook en via Twitter. Mooie foto's van Kaapstad en Zuid-Afrika posten we dagelijks op Instagram

TRIVIA

image description