Luxe hotels Kaapstad | Duurste accommodatie Cape Town Zuid-Afrika
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

9 x de meest luxe hotels in Kaapstad

Penthouse met uitzicht op zee, luxe suite met marmeren bidets: wie komt er een nachtje slapen in de duurste hotels van Zuid-Afrika?

Op zich zijn wij Nederlanders fan van het motto 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Toch moeten we ook rekening houden met de lezer die dat juist niet wil, en heel graag zo luxe en exclusief mogelijk wil logeren in Kaapstad. En dus gingen we op zoek naar de duurste en meest luxe hotels in Cape Town. Niet om er te slapen – dat kunnen we namelijk niet betalen – maar om er heel even rond te kijken, in de mooiste suites te spieken, te vragen naar het prijskaartje en om daarna zo snel mogelijk het hotel te verlaten.  

(Last update: januari 2018) 

Voor zij die het zich kunnen permitteren maken die paar duizendjes meer of minder ook niet meer uit. Daarom hebben we expliciet gezocht naar de duurste en meest over de top hotels in Kaapstad. Let wel: prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en de wisselkoers.

Lees ook: de meest exclusieve plekken in heel Zuid-Afrika

1. Cape Grace Hotel, V&A Waterfront
Een marmeren toiletpot, uitzicht op de haven en een inloopkast van enkele vierkante kilometers – in de penthouse van het Cape Grace Hotel in de V&A Waterfront ontbreekt het je aan helemaal niets. Het hotel beschikt over meerdere luxe kamers, maar de twee Penthouse Suites spannen de kroon. Op de website van het hotel kun je een plattegrond van je hotelkamer bekijken, mocht je bang zijn te verdwalen. En natuurlijk ontbreekt ook de Guest Cloakroom niet - voor het geval je gasten heel veel jassen dragen. In hoogseizoen betaal je met de huidige koers voor een nacht in zo’n Penthouse Suite zo’n 2400 euro.
West Quay Road, V&A Waterfront
+27 (0)21 410 7100


Het Cape Grace Hotel: prachtig gelegen in de V&A Waterfront 

2. Mount Nelson Hotel, Gardens
Het Mount Nelson Hotel – liefkozend ‘Nellie’ genoemd - is een fenomeen in Kaapstad. Waar de meeste vakantiegangers met een gemiddelde portomonnee het Mount Nelson ‘slechts’ bezoeken voor een high tea of een bezoekje aan de spa, kun je er ook voor een dikke 1600 euro per nacht slapen in een van de Garden Cottage Suites. En ja, dat is net zo schattig als het klinkt. Een eigen huisje in Kaapstad met een tuin vol rozen, een eigen zwembad(je) en heuse Venetiaanse spiegels. Mocht je budget net niet Garden Cottage Suite-waardig zijn, dan zijn er ook ‘gewone’ suites waar je al vanaf 600 euro je hoofd te rusten legt. Per nacht ja. Leuk om te weten: Oprah, Obama, Elton John, Robbie Williams en Charlize Theron sliepen hier eerder. Misschien wel in jouw bed. 
76 Orange Street, Gardens
+27 (0)21 483 1000

mount nelson hotel kaapstad
'hi Nellies, nice to meet you!'

3. The Bay Hotel, Camps Bay
Je betaalt 1450 euro per nacht voor de Penthouse van dit hotel op het strand van Camps Bay. Hier komen de rich and famous dus het is eigenlijk geen geld. Vooral als je bedenkt dat je je penthouse ingaat via een Hollywood-achtige trap, een hoogpolig tapijt je net gemanicuurde tenen streelt en je balkon je uitzicht op zee geeft. De zee van Camps Bay wel te verstaan. Daarnaast wordt er elke dag een full English Breakfast geserveerd en heb je dagelijks toegang tot 5GB op je telefoon, iPad en laptop. Dat zijn heel veel vakantiefoto’s die geüpload worden. Wat ook niet heel gek is als je ziet wat voor plaatje The Bay Hotel is.
69 Victoria Road, Camps Bay
+27 (0)21 437 9701


Op het strand bij The Bay Hotel aan de strip in Camps Bay

4. Blinkwater Villa, Camps Bay
We gaan een stukje omhoog op de ladder maar blijven in Camps Bay: het walhalla voor iedereen in het bezit van een Louis Vuitton tas of Jimmy Choo’s, voor zij die zien-en-gezien-worden hoog in het vaandel hebben staan. In twee minuten loop je vanaf deze kekke villa naar het strand waar je vooral in het hoogseizoen een weelde aan modellen, Porsche Cayennes, cabrio’s en opgestuwde borsten treft. In de villa veel design en prachtige uitzichten over Lion’s Head en de Tafelberg. Plus: een hypermoderne keuken, zwembad, vier slaapkamers en er kunnen maar liefst vier auto’s in de garage geparkeerd worden. Mocht je op vakantie gaan met je lief, is het misschien ietwat overdreven om dit hele rataplan te boeken. Maar mocht deze villa je zo trekken dan betaal je hier tijdens peak season (15 december 2018 - 12 januari 2019) zo’n 2000 euro per nacht. Gedeeld door vier valt dat eigenlijk reuze mee.
Blinkwater Road, Camps Bay
+27 (0)83 653 6363


2000 gedeeld door 4 is prima te doen, toch? Daarvoor is dit dan je luxe 'living' in de Blinkwater Villa (Foto: FB Blinkwater Villa)

5. One and Only Hotel, V&A Waterfront
De two bedroom Island Suite bevindt zich op een speciaal aangelegd eiland op het One and Only resort in de Waterfront. Infinity pool versus lounge met openhaard: lastig kiezen in welk seizoen je in dit hotel een kamer boekt. Het gehele jaar door kan er in ieder geval een privéchef geregeld worden die 24/7 de heerlijkste hapjes klaarmaakt en ze op het buitenterras serveert. Of op die heerlijke bank bij de open haard natuurlijk. Wat jij wilt. Voor die 1800 euro per nacht (hier ziet die kok niet bij in) moet je het jezelf natuurlijk wel comfortabel maken.
Dock Road, V&A Waterfront
+27 (0)21 431 5888


Doe ons die kamer met privéchef maar, als het dan toch moet.

6. Twelve Apostles Hotel & Spa, Camps Bay
In de Presidential Suite van het Twelve Apostles Hotel tussen Camps Bay en Hout Bay logeer je meer dan royaal. Voor, ahum, bijna 3000 euro, ahum, per nacht. Voor de beeldvorming: een groot bad vol met schuim, een fles Moët ernaast, een prachtig uitzicht op zee en op vijf minuten afstand van Camps Bay. Een heerlijk wellness centre bij het hotel. Ook het terras levert idyllische plaatjes op. Tegen een beetje kitsch in de inrichting moet je kunnen (lees: kroonluchters met tierelantijnen, gouden krullen en satijnen gordijnen – heel veel goud), maar je kan ook gewoon naar buiten kijken. Veel beter.
Victoria Road, Camps Bay
+27(0)21 437 9255


Twelve Apostles Hotel met de twaalf apostelen die erachter liggen (Foto: FB Twelve Apostles Hotel & Spa)

7. Glen Beach Villas, Camps Bay
We zullen eerlijk zijn: dit hotel in Camps Bay is de verbeelding van hoe een sprookje eruit moet zien. Duizend-en-een-nacht in Kaapstad, zoiets. De simpel ingerichte strandhuizen met houten balken en uitzicht op zee van Glen Beach Villas voelen iets minder decadent aan dan voorgaande varianten. Maar dat zijn ze niet, want vergis je niet: je betaalt hier 3600 euro per nacht voor de duurste villa. Verder zijn hier weinig gekkigheden of gouden handvaten te vinden, het is het uitzicht op zee dat het ‘m doet. Kassa.
1 Strathmore Road, Camps Bay
+27 (0) 83 675 8266


'Iets minder decadent' zeg je? Voor 3600 euro per nacht? Slaap lekker in de Glen Beach Villas (Foto: capetownvillas.co.uk)

8. Ellerman House, Bantry Bay
De Ellermans hebben smaak. Houten vloeren, zandtinten, grote glazen ramen en een prachtig wit bad. De designer keuken, infinity pool en bioscoop zijn allemaal bonus. In dit hotel wil je eigenlijk gewoon blijven wonen. Behalve de privévilla (zo’n 5600 euro per nacht) hebben de Ellermans ook enkele meer bescheiden kamers en suites. En een spa, gym, zwembad, bar en bibliotheek. Een kunstgalerie en een wijnkelder waar je U tegen zegt, kunnen daar aan worden toegevoegd. De uitzichten zijn spectaculair en de kamers meer dan stijlvol. Hadden we het al gehad over het uitzicht over Camps Bay, Sea Point en Robbeneiland?
180 Kloof Road, Bantry Bay
+27 (0)21 430 3200


Iedereen die hier graag een nachtje (of een week) wil slapen en in dit zwembad wil duiken, say 'yes' 

9. Taj Cape Town, CBD
We naderen de climax van dit lijstje, maar zijn er nog niet. Hoewel, 5400 euro per nacht is wat ons betreft al voorbij enige proportie. Maar voor dat geld krijg je in het Taj Hotel in het centrum van Kaapstad twee verdiepingen (gelijk aan194 vierkante meter), en dan zit je in de Presidential Suite. Vanuit deze reusachtige suite annex balzaal heb je uitzicht op de Tafelberg en de Company’s Garden, en loop je in een paar minuten naar Long Street, Greenmarket Square en alle musea van Kaapstad. Er zijn twee slaapkamers, een grote lounge, een eetkamer, een spa, een hammam, een fitnessruimte en een grote studieruimte. Allemaal voor jezelf ja. Voor het geval je niet alleen naar Kaapstad komt voor de Tafelberg. En zoals het Taj Hotel zelf zegt: ‘The entertainment possibilities in the Presidential Suite are endless.’ Wat dat ook moge betekenen.
Wale Street, CBD
+27 (0)21 819 2000


Als de bar van een hotel een voorbode is van hoe de kamers eruitzien, weet je in the Taj Hotel wat je te wachten staat

Door Salwa van der Gaag

Als je dan in dit soort exclusieve hotels slaapt, pak dan zeker ook de beste restaurants van Kaapstad mee tijdens je vakantie.

En een nachtje of wat in dit juweeltje: wijnhuis Boschendal in Franschhoek of The Ritz Hotel in Sea Point. Deze laatste opent in 2018 heuse penthousen met prachtig uitzicht en kunnen tegen die tijd ook zeker in bovenstaand lijstje opgenomen worden.  

Volg KaapstadMagazine.nl via Facebook en Twitter om altijd te weten wat er allemaal gebeurt in Kaapstad. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van Kaapstad posten we op Instagram.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description