The Lady Hamilton Hotel Kaapstad | Goedkope hotels Kaapstad | Accommodatie Kaapstad

Lady Hamilton Hotel in Gardens

Vakantie in de ‘tuinen’ van Kaapstad

Als bezoekers van Kaapstad ons vragen in welke wijk ze het liefst overnachten tijdens hun vakantie in de stad, staat Gardens als wijk altijd hoog in ons lijstje favorieten. Net als Green Point, de Waterkant, Tamboerskloof en de City Bowl, trouwens. Maar Gardens blijft uniek om haar directe ligging aan de voet van de Tafelberg, voor veel toeristen wel een absolute plus in het kwadraat. Wie kan er tenslotte zeggen dat hij tijdens zijn vakantie in de voortuin van een van de zeven nieuwe wereldwonderen overnacht heeft?

Als je op Union Street in Gardens bent, valt The Lady Hamilton niet gelijk op als hotel. Als je er voorbij loopt, zou je eerder denken dat je een riant woonhuis van een welgestelde Kapenaar passeert. Niets is minder waar, dit roze huis aan de rustieke straat in Gardens, is eigenlijk een hotel. Roze inderdaad, een ideetje dat de achterburen van het beroemde Mount Nelson Hotel al eerder opperden door het gehele hotel roze te schilderen. Maar daar houdt de vergelijking tussen deze twee hotels in deze mooie wijk van Kaapstad vrij snel op: waar het Mount Nelson Hotel zonder meer een luxe hotel voor de rijkere vakantieganger is, is The Lady Hamilton aanzienlijk beter betaalbaar als accommodatie-optie tijdens je vakantie in Kaapstad.

Mystieke minnares
De naam van dit hotel in Kaapstad dankt Lady Hamilton aan haar dubieuze dubbelrol als openlijke minnares van Lord Nelson, net als ze de muze was van beroemde Zuid-Afrikaanse schilder George Romney. Alsof het schandaal daarmee niet groot genoeg was, bracht ook haar schamele status als dochter van een edelsmid behoorlijk wat boze tongen teweeg.

Leuk dus om je in te leven in de geschiedenis door vanuit je hotelkamer in het Lady Hamilton hotel een goede steak te gaan eten om de hoek, bij een van de meest bekende steakrestaurants van Kaapstad met de ironische naam ‘Lord Nelson’.

Het hotel in Gardens heeft 78 en-suite kamers, die in oppervlakte varieren – zowel twin als double rooms. Het uitzicht is eigenlijk in alle kamers feestelijk mooi: danwel gericht op de Tafelberg (woorden zijn overbodig), of uitkijkend over het stadsbeeld van Kaapstad met de Atlantische Oceaan als kabbelende achtergrond. Ook aan dat laatste uitzicht hoeven we weinig woorden toe te voegen. Hoewel het hotel er aan de buitenkant wellicht een tikkeltje ‘ouderwets’ aandoet, zijn alle kamers modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook het zwembad van het hotel is mooi staaltje Kaapse moderniteit... en heerlijk om even in af te koelen na een warme dag in Kaapstad.

Om de hoek van Kloof Street
Hoewel er in de nabije omgeving op Kloof Street talloze heerlijke lunchspots en restaurants te vinden zijn, is het altijd prettig als een hotel zelf ook over een eetgelegenheid beschikt. Ook daarin is het Lady Hamilton hotel prima up-to-date: het hotel serveert naast ontbijt ook lunch en diner aan haar gasten. Waarbij eigen smaak van de gasten bepalend is, legt een medewerker ons uit.

Want ja, dat is dan weer een van de grote voordelen van een relatief klein hotel in Kaapstad zijn: het is mogelijk alle onverdeelde aandacht te richten op de hotelgasten. “Of ze nou van de authentieke Afrikaanse keuken, vegetarisch of heerlijke burgers houden,” aldus de medewerker van het hotelrestaurant.

In dit hotel in Kaapstad zul je als gast vooral andere vakantiegangers en zakenmensen tegenkomen. Natuurlijk heeft de ideale ligging voor allebei daar van alles mee te maken. En niet te vergeten: het feit dat het hotel maar liefst drie conferentiezalen heeft, waarin elk zo’n 90 mensen passen.

Locatie, locatie, locatie
Terugkomend op toch wel de belangrijkste plus van dit fraaie hotel in Gardens – de locatie ervan. Wij zijn sowieso groot voorstander van vooral veel wandelen in Kaapstad – in plaats van je per taxi van A naar B te verplaatsen – en in dit hotel in Kaapstad word je dat wel erg makkelijk gemaakt. In drie minuten bevind je je op buzzling Kloof Street, thuis voor enkele van de stads meest favoriete restaurants – waaronder bijvoorbeeld een van onze grootste favorieten: Asoka.

Maar ook winkelen op Kloof Street is een feest, onder meer door de talloze kleinere antiek-, design en kledingboutiekjes, waaraan Kloof Street haar bijnaam als creatieve centrum van de stad te danken heeft. Hadden we trouwens al gezegd dat de Tafelberg praktisch in de achtertuin ligt? En in een luttele tien minuten rijden ben je op het strand, zowel dat van Camps Bay als dat in Sea Point. Kies maar!

Al met al – zeker met de aantrekkelijke prijs van deze accommodatie in Kaapstad – in acht genomen, komt het roze Lady Hamilton Hotel in Gardens met een stip binnen in onze lijst van favoriete hotels in Kaapstad. There to stay!

We geven het toe: objectief zijn wij allang niet meer - we moedigen iedereen aan om zo snel mogelijk de koffers te pakken en op vakantie naar Kaapstad te komen! Daarom zoeken wij in elke hoek van deze stad de leukste hotels, Bed & Breakfasts en backpacker accommodatie voor je uit. Zorg dat je ons in de gaten houdt via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, Twitter en Facebook om altijd op de hoogte te zijn en blijven van het fijnste (vakantie)nieuws uit Kaapstad! En bekijk natuurlijk ook onze speciale sectie ‘vakantie in Kaapstad’ voor een overzicht van onze favoriete hotels en hostels in Kaapstad!

Andere hotels in Kaapstad die wij van harte aanbevelen zijn het Strand Tower Hotel in Kaapstad en het Fountain Hotel & Suites - beide zeer comfortabele hotels in het hart van het centrum van Kaapstad.

Meer informatie over reizen naar Kaapstad en Zuid-Afrika vind je in onze sectie ‘Vakantie in Zuid-Afrika’. Met allerhande tips over goedkope reizen in en rond Zuid-Afrika, vliegtickets en de leukste accommodatie in Kaapstad en omgeving.

Houd ons verder altijd in de gaten via Facebook en Twitter om op de hoogte te zijn van het laatste nieuws vanuit Kaapstad!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika