Knorhoek Guesthouse Kaapstad | Vakantie Kaapstad & Zuid-Afrika

Country-style overnachten bij Knorhoek Guesthouse

Huiselijk luxe slapen in bijzondere accomodatie vlakbij Kaapstad

Tijdens de 18de eeuw refereerde men in Zuid-Afrika aan Knorhoek als ‘de plaats waar de leeuwen knorren’. Die leeuwen kom je vandaag de dag in de wijngebieden van Stellenbosch en Franschhoek niet meer tegen, maar de uitbaters van het estate – de Van Niekerk familie – vertelt nog graag en met trots over de rijke geschiedenis van hun familie, het landgoed en natuurlijk over hun bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen.

Wie op zoek is naar accomodatie in Kaapstad, wijkt al snel uit naar de Wijnlanden. Natuurlijk pak je een paar nachten in het centrum van de Moederstad mee, maar een paar dagen verblijven in de prachtige Kaapse Wijnlanden mag zeker niet ontbreken. En dan is uitwijken naar een plekje als Knorhoek Guesthouse zeker geen verkeerde keuze.

Allereerst: de ligging. Het guesthouse van Knorhoek Wine Estate is onderdeel van de boetiek wine estate van Knorhoek, en is gelegen in de hoek van de Simonsberg Mountains op steenworp afstand van Stellenbosch. De cottages liggen onder oude eikenbomen en praktisch temidden van de wijngaarden. Het gastenverblijf beschikt over acht verschillende kamers, waaronder een familiekamer en een honeymoon suite. Elk verblijf heeft een eigen terrasje of balkon. Ook een zwembad ontbreekt niet bij het guesthouse.

Accomodatie in de Wijnlanden: low-budget tot luxe
Hoewel je in de wijnlanden verschillende soorten accomodatie hebt, is een verblijf bij Knorhoek iets meer van het ‘luxe’ type. Een ideale plek voor een familievakantie, een huwelijksreis of een corporate getaway. Dat je de hele dag door wijnproeverijen kunt doen in het wine estate van Knorhoek, of tours door de wijnkelders kunt doen, draagt bij aan het ultieme ontspannen vakantiegevoel.

Wie iets actiever voor de dag wil komen, kan in het gebied ook fly-fishen of hiken door de wijngaarden. Culinaire fijnproevers halen hun hart – en smaakpappillen – op bij het Towerbosch Restaurant, eveneens gelegen op het wijnlandgoed.

Home away from home
Toch benadrukt Carol van Niekerk met klem het huiselijke en onpretentieuze karakter van het bijzondere mooie gastenverblijf: “Our guesthouse is a home away from home.”  Dat is ook een van de belangrijkste ‘hospitality’ waarden die de medewerkers van Knorhoek meekrijgen: om gasten tijdens hun verblijf het gevoel te geven onderdeel te zijn van de Knorhoek-familie.  

Tarieven voor een overnachting in het guesthouse van Knorhoek varieren van R420 (per persoon per nacht) voor een kamer, tot R2000 (per nacht) voor een nacht in een luxe, self-catering cottage voor 4 personen. Alle tarieven zijn inclusief (heerlijk) ontbijt.

Regelmatig lees je in onze Wijnlandensectie over accomodatie, events en uitstapjes in de Wijnlanden rondom Kaapstad - en natuurlijk de beste wijnen die we proeven!

Wil je daarnaast op de hoogte blijven van alle hoogtepunten in en om Kaapstad?  Abonneer je dan ook meteen op onze gratis nieuwsbrief voor alle andere live updates vanuit Kaapstad, en volg ons op Facebook en op Twitter

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika