Kindvriendelijke hotels Kaapstad | Vakantie Zuid-Afrika met kinderen

KapstadtMagazin.de

Top 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

Top 10 kindvriendelijke hotels in Kaapstad

Accommodatie voor het hele gezin tijdens je vakantie in Zuid-Afrika

Op vakantie naar Zuid-Afrika gaan met kinderen kan om meerdere redenen een uitdaging zijn. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle safariparken kindvriendelijk en ook sommige hotels verzoeken kinderen jonger dan 12 jaar liever ergens anders te slapen.

Geen paniek, natuurlijk zijn er verschillende hotels in Kaapstad waar kinderen (meer dan) welkom zijn. KaapstadMagazine.nl ging op onderzoek uit en vond 10 zeer kindvriendelijke hotels, lodges en bed & breakfasts in Cape Town, hieronder in willekeurige volgorde gerangschikt.

1. Inn on the Square
Het Inn on the Square Hotel op Greenmarket Square is niet alleen een van de meest centraal gelegen hotels in Kaapstad, maar maakt ook aanspraak op de titel ‘meest kindvriendelijke hotel van Kaapstad’. Het hotel beschikt over 15 family rooms, maar heeft daarnaast ook nog eens 14 kamers die door een deur van elkaar gescheiden zijn, dus gemakkelijk omgetoverd kunnen worden tot familiekamer. Kinderen zijn van alle leeftijden welkom, en het (kleine) zwembad op het dak van het hotel is nergens dieper dan 1.40 meter. Reisbedjes en kinderstoelen worden met het grootste gemak bijgezet, net als een kindermenu in het Dish Restaurant in het hotel, waar de placemat zelfs een kleurplaat is. Als cherry on top worden de bedden van kinderen jonger dan 12 jaar opgemaakt met Dora, Glam Barbie of Cars-beddengoed. Babysitter nodig? Geen probleem – Inn on the Square belt graag een officieel bureau voor een betrouwbare babysitter (uiteraard tegen betaling).
Inn on the Square Hotel
Greenmarket Square, CBD
www.innonthesquare.co.za
+27 (0)21 423 2050


2. The Clarendon Hotel, Fresnaye
The Clarendon Hotel in Cape Town ligt in Fresnaye, een van de mooiere, luxe wijken aan de Atlantic Seabord – grenzend aan Sea Point. Dit mooie hotel heeft meerdere family rooms en verwelkomt kinderen van alle leeftijden. Beide (!) zwembaden in de grote tuin hebben een ondiep gedeelte, en in de keuken staan de speciale kinderstoelen klaar om aan de tafels bij te schuiven. Een wiegje erbij in de kamer? Geen probleem, regelen ze. Op zoek naar een lieve oppas voor de zaterdag? Dito. Die kan ze vermaken met een willekeurige dvd die het hotel kan huren. Als je speciale attributen zoals een kinderwagen of babyfoon nodig hebt, huurt het hotel die graag voor het gezin (mits voor aankomst aangegeven). Vinden de kids het hotelontbijt niet zo lekker? Geen probleem, dan maakt de kok graag iets anders voor ze (graag wel even van te voren aangeven). Ook leuk: bij het hotel fietsen huren en langs de boulevard fietsen.  
The Clarendon
67 Kloof Road, Fresnaye

3. Welgelegen Boutique Hotel, Gardens
Ook in dit mooie boutique hotel in Kaapstad – in een prachtig Victoriaans pand – zijn kinderen van alle leeftijden welkom. En ook hier een kindvriendelijk zwembad, evenals wiegjes en kinderstoelen op voorraad. Welgelegen ligt, zoals de naam al aangeeft, ‘wel gelegen’ in het hogere deel van de wijk Gardens – aan de voet van de Tafelberg. Als de tuin en de (bescheiden) plunge pool niet genoeg afleiding bieden, heeft het hotel bordspelen en dvd’s die het gespuis voor een paar uur zoet houden. ‘We just love welcoming families to Welgelegen’, aldus de hele enthousiaste receptioniste. Die overigens graag een betrouwbare oppas voor de kinderen regelt, indien nodig.
Welgelegen Boutique Hotel
6 Stephen Street, Gardens


4. Derwent House Boutique Hotel, Tamboerskloof
‘Ooit waren we zelf ooit kinderen – dat lijken volwassenen nog wel eens te vergeten,’ glimlacht eigenaresse Carol van Derwent House Boutique Hotel in Kaapstad. Dit hotel profileert zich expliciet als ‘family friendly’ – in de family room kunnen twee volwassenen en twee kinderen (van alle leeftijden) slapen. Goedkoop is dat overigens niet per se – voor deze family suite betaal je in het laagseizoen minimaal R2000 per nacht. Ook self-catering is een optie bij Derwent House. Het zwembad heeft een ondiepe kant waar zij zonder zwemdiploma lekker kunnen dedderen. Reisbedjes en kinderstoelen in overvloed, net als bordspelletjes en dvd’s. En ook de babysitter wordt met liefde geregeld. Kortom: een bijzonder kindvriendelijk hotel in een van de mooiste wijken van Kaapstad.
Derwent House Boutique Hotel
14 Derwent Road, Tamboerskloof


5. Mount Nelson Hotel, Gardens
Feit: het (luxe) Mount Nelson Hotel in Kaapstad heeft zonder twijfel het grootste en meest kindvriendelijke zwembad dat in de wijde omtrek te vinden is. Dat geldt tegelijk ook de voor de tuin van het hotel, waar kinderen naar hartelust kunnen rondrennen. Kortom: daar kun je kinderen met een gerust hart een paar dagen volop loslaten. Mocht het onwaarschijnlijke geval zich voordoen dat ze ze alsnog gaan vervelen, geen nood, breng ze naar de Children’s Club van het hotel, waar ze elke dag fanatiek worden beziggehouden met leuke, creatieve en educatieve programma’s: shirts verven, je eigen magneet en fotolijstjes maken, vingerpoppetjes knutselen, koekjes bakken, placemats maken, etc. Maar ook buiten is er volop speelplezier: voetballen, tennissen of een speurtocht: het team van de Children’s Club bedenkt elke dag iets leuks. Wie liever binnen zit (slecht plan) kijkt in de play room op het megascherm een DVD, tv of speelt op de Nintendo Wii of Playstation 4. Vertellen dat zaken als een kindermenu, kinderstoel, reiswiegjes of wat je dan ook nodig zou hebben voor je (kleine) kinderen hier aanwezig is, is totaal overbodig.
The Mount Nelson Hotel
Orange Street, Gardens

6. The Backpack, City Bowl
Eerlijk is eerlijk: bovenstaande hotels in Cape Town zijn naast heel kindvriendelijk, ook een tikkeltje prijzig. In dat geval is een kindvriendelijke backpackers een hele goede optie – en specifieker: The Backpack op de rand van de City Bowl en Tamboerskloof. Hier zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar onder de 18 alleen onder begeleiding van een volwassene. Ook mogen kinderen jonger dan 18 niet in een dormitory (gemeenschappelijke slaapkamer) slapen, maar alleen in een privekamer. Fijner is het waarschijnlijk om voor het hele gezin een van de family rooms van The Backpack te boeken; daar kunnen vier mensen in slapen. Het zwembad is kindvriendelijk, en ook een wieg is beschikbaar. Het vriendelijke personeel wordt graag ingezet als oppas (voor R100 per uur). Kortom: iedereen is meer dan welkom, aldus eigenaresse Toni. ‘We are a non-ageist backpacker’, lacht ze. En met recht, want in 2014 werd The Backpack door Hostelbooker.com uitgeroepen tot Family Hostel van het jaar! 
The Backpack
74 New Church Street, CBD (grens met Tamboerskloof)
www.backpackers.co.za
+27 (0)21 423 4530


7. Radisson Blu Hotel, Waterfront
De V&A Waterfront is niet voor niets de meest bezochte toeristische trekpleister van Kaapstad: vanaf hier neem je namelijk de boot naar Robbeneiland. Maar daarnaast vind je in de Waterfront ook enkele van de meest kindvriendelijke must-do’s voor kinderen in Kaapstad, waaronder het Two Oceans Aquarium, het piratenschip en the Rugby Experience Museum. Handig dat je vanaf het Radisson Blu Hotel een gratis shuttlebusje naar de Waterfront kunt nemen – hoewel lopen ook makkelijk te doen is (10-15 mins). Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in dit bijzonder familie- en kindvriendelijke hotel in Kaapstad, inclusief een van de mooiste zwembaden (rim-flow aan de oceaan) van alle hotels in Cape Town, waar het overigens wel gewaardeerd wordt als kinderen onder supervisie van een volwassene zwemmen danwel poedelen. In het restaurant van het hotel (Tobago’s Restaurant) zijn kinderstoelen en –menu’s beschikbaar, en reisbedjes worden graag in kamers bijgezet (tot 2 jaar is dit gratis). Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis in een kamer bij de ouders slapen, mits ze dit doen op ‘existed bedding’ – zoals een bank. Deze banken zijn overigens alleen beschikbaar in Business Class Rooms en Two Bedroom Suites. Ook leuk: kinderen jonger dan 12 hoeven niet te betalen voor hun ontbijt. En last maar zeker niet least: tussen medio december en medio januari is er dagelijks entertainment voor kinderen (2-12 jaar) in de vorm van de Club Blu Kidz Klub!
Radisson Blu Hotel Waterfront
Beach Road, Granger Bay

8. Southern Sun Hotel, Waterfront
Tevens op een steenworp afstand van de Waterfront vind je het Southern Sun Hotel, een van de grootste hotelketens van Zuid-Afrika. Logischerwijs hebben grote hotels meerdere opties om kinderen te verwelkomen, zoals ook dit hotel in Kaapstad. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, en de grootste family room van het hotel biedt plaats aan een gezin van zes personen (drie verschillende kamers die door connecting doors gescheiden – of juist niet – zijn). Het buitenzwembad heeft weliswaar een ondieper gedeelte, maar kinderen die niet kunnen zwemmen laten dat liever voor wat het is. Het restaurant van het hotel houdt meer dan graag rekening met wensen van kinderen, en ook een babysitter kan geregeld worden.
Southern Sun Hotel
1 Lower Buitengracht
Waterfront (Foreshore)


9. Camps Bay Retreat, Camps Bay
Een luxe hotel in Camps Bay, daar heb je er meer van. Maar lang niet alle hotels in Camps Bay zijn kindvriendelijk, en juist daarop vormt het Camps Bay Retreat de uitzondering. Hier zijn kinderen van alle leeftijden welkom, hoewel dat tot recentelijk niet het geval was. Sinds de ‘change in mindset’ van de eigenaren wil het Camps Bay Retreat er juist alles aan doen om family friendly te zijn. Dat betekent dat er graag een wiegje of kinderbed in een kamer bijgezet wordt – een wiegje kost R100-R200 per nacht; een kinderbedje gaat vanaf R675 per nacht. De prijs hangt af van het seizoen. Inderdaad, goedkoop is het niet. Maar daar krijgen de kinderen wel een grote tuin (waar indien gewenst een volleybalnet opgehangen wordt), fijn toegankelijk zwembad (een gedeelte ervan is ondiep) en vier enorm kindvriendelijk honden voor terug. Met name de golden retriever Ben is een absolute hit bij kleine kinderen – en vice versa.
Camps Bay Retreat
7 Chilworth Road, Camps Bay


10. Garden Court de Waal Hotel, Gardens
Dit hotel in Gardens was lange tijd dicht voor een flinke renovatie. Met resultaat, want hoewel basic, is dit een prima (en goed betaalbaar) hotel op een hele geschikte locatie om vanuit hier Kaapstad te ontdekken. Mét kinderen, want onder 18 jaar slapen zij hier gratis – mits vergezeld door ouders uiteraard. Voor het ontbijt betalen ze R60. Uiteraard zijn reiswiegjes beschikbaar, evenals kinderstoelen. Ook een oppas regelen doen ze hier zonder moeite, en de kok van het eigen restaurant Zepi heeft op het menu ook ruimte gemaakt voor een kids menu. Het zwembad heeft zowel een diep, als een ondiep gedeelte. Kortom: kindvriendelijkheid alom in dit hotel in Kaapstad.
Garden Court de Waal Hotel
Mill Street, Gardens

Kindvriendelijke accommodatie buiten Kaapstad

Colors of Cape Town Lodge, Milnerton
Niet alleen onwille van hun eigen vrolijke zoon Tom, maar de Nederlandse eigenaren Barry en Patricia van deze lodge op tien minuten rijden van Kaapstad, zijn nou eenmaal gek op kinderen. En daarom zijn die ook meer dan welkom in dit fijne, veilige low-budget accommodatie precies tussen Kaapstad en Blouberg in. Gelegen in een rustige woonwijk kunnen kinderen zich uitleven in de voortuin (trampoline, jungle gym met schommel en glijbaan). Daaromheen een fijn grasveldje en in de warme zomerdagen staat voor de allerkleinsten een opblaasbadje klaar. Het zwembad in de ‘binnenplaats’ is misschien niet heel geschikt voor kinderen zonder zwemdiploma. Campingbedje en high chair zijn aanwezig, en ook een fijne babysitter kan geregeld worden.  Voor het kinderbedje hoeft niet bijbetaald te worden, echter indien een volwassen single bed bijgeplaatst moet worden wordt daarvoor R50 per nacht gerekend.
Colors of Cape Town
4 Fairview Close, Milnerton
www.colorsofcapetown.co.za
+27 (0)21 551 9511


On that note: bekijk ook onze Top 10 kindvriendelijke restaurants in Kaapstad en onze Top 10 leukste dingen om met kinderen te doen in Kaapstad.

Meer tips voor goede hotels in Kaapstad vind je in onze sectie ‘Vakantie in Kaapstad’.

Voor meer nuttige informatie voor je vakantie naar Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
September 2023
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Comedy on Kloof comedy shows on TuesdayAffordable, weekly comedy show in Cape ...

Comedy on Kloof brings the city’s funniest

Camissa Gospel Tours Listen, connect and sing along at ...

Join a Sunday service with Camissa’s Gospel Tour + connect with culture

Makers Landing live jazz FridaysWinter experiences at the V&A ...

Live jazz, date ideas, themed markets in the Waterfront

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Sotano Restaurant burger specialBest burger special at Sotano every ...

Share this 2-for-1 deal with a friend or eat both lamb burgers yourself

Amina Boutique Hotel You can now book out this entire hotel ...

Infrared sauna, pool, special art, stunning rooms

Cederkloof Botanical outdoor jacuzziWe just found our next place for a ...

Cederkloof: Cottages with jacuzzi + house with pizza oven

Excentric Hair5 ways to transform your hair (with ...

Give your locks some love or change them completely

Rose's Table pop up dining experienceIntimate fine dining in an art gallery

A long-table experience with food, music, wine and art

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Excentric Hair camera diagnosisHow healthy is your hair, really?

How to get a free diagnosis + R100 off your first visit

Cannibisters weed barCape Town’s very own cannabis club, ...

It's like your friend’s living room, just with 85 strains of weed

Char'd Grill meat appreciation platterMeat appreciation platter at a ...

3 cuts of meat, sizzling side dishes + epic mad-scientist experience

Char'd Grill tasting traysSpirit tastings and unique cuts at this ...

Bring out your inner mad scientist: experiment with unique spirits + meat cuts

Pear Tree cocktailsHolistic food + drink at this healthy ...

Sit under the trees and enjoy kombucha cocktails, vegan dishes + a sea view

Pear Tree HermanusUnconventional vegan dishes at this ...

From tofu tostadas and kombucha cocktails to MasterChef-level desserts

Milk on the Beach5 reasons to visit this beach-side ...

Never-ending summer of waffles, hotdogs, cocktails...

Waffle Shack by Milk on the BeachOur team’s top picks at the Waffle ...

Beach-side eatery is perfect for kids, adults and dogs alike

Judd's Local wineFree wine tastings in the city

What’s on offer: Wines from Darling to Hermanus, all at Judd’s Local

Food Jams cooking partyLaid-back, lekker, and loud team ...

Food Jams is a party where cooking is only half the fun

Festival of YellowThe Festival of Yellow, celebrating the ...

10+ roadtrips to see canola fields. Plus getaway giveaway

Klein Roosboom tasting caveTaste wine in a cave

Boutique winery with 6 six cosy tasting nooks. Plus platters, picnics + trails

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika