Jeroen's stage in Kaapstad | Werken, reizen en vakantie in Zuid-Afrika

‘Het uitzicht vanaf de Tafelberg zal me altijd bijblijven’

Jeroen loopt stage in Zuid-Afrika en vindt dat in één woord: heerlijkgenietensupervetmooiawesome. 

Ieder jaar zijn er enkele honderden Nederlandse studenten die hun droom waarmaken en voor hun stage naar Zuid-Afrika afreizen. KaapstadMagazine.nl interviewt regelmatig studenten over hun ervaringen tijdens hun stage in Kaapstad.

Deze keer is Jeroen van ’t Oever (23) aan de beurt. Hij loopt voor de tweede keer stage in het buitenland en had wederom ‘de tijd van zijn leven’.

Waarom besloot je je stage in Zuid-Afrika te lopen?
Eerder liep ik al vijf maanden stage in Frankrijk en ook daar had ik de tijd van mijn leven. Voor mijn tweede stage wilde ik sowieso weer naar het buitenland. Je maakt namelijk zoveel dingen mee die in Nederland niet mogelijk zijn of niet zo snel op je pad komen. Ik had wel weer zin om even lekker weg te gaan uit mijn bekende omgeving en de wereld te verkennen. Via school ben ik bij mijn stage in Zuid-Afrika terechtgekomen.

Hoe heb je je voorbereid op je stage in Zuid Afrika?Onder andere op KaapstadMagazine.nl heb ik informatie gezocht over de omgeving, de activiteiten, highlights en de geschiedenis van Zuid-Afrika, etc. Verder had ik heel veel mooie verhalen gehoord over Kaapstad en heb ik alles gewoon op me af laten komen.

Hoe was je aankomst in Zuid-Afrika?
Super! De eerste dag was hectisch; ik had gelijk al een cultuurshock. We reden aan de andere kant van de weg, met het stuur aan de andere kant van de auto. Ik zag een man die een boekje zat te lezen op de vangrail van de snelweg en iemand die overstak in een rolstoel. En dat alles terwijl mijn koffers nog steeds in Istanbul lagen. Daarna wende alles snel.

Waar liep je precies stage in Zuid-Afrika?
Ik loop stage bij het Muizenberg Festival in Muizenberg, vlakbij Kaapstad. In mijn eerste maand heb ik geholpen dit festival te promoten en, door het schrijven van een projectplan, te organiseren. Daarna heb ik zelf een feest georganiseerd om alle vrijwilligers van het festival te bedanken en heb ik een project opgezet, waarbij jongeren uit townships leren om zelf evenementen op touw te zetten.

Wat is je mooiste herinnering aan je stage in Zuid Afrika?
Er zijn heel veel mooie herinneringen, maar het uitzicht vanaf de Tafelberg zal me altijd bijblijven.

Wat maakt Zuid-Afrika voor jou zo indrukwekkend?
De diversiteit aan mensen, culturen en nationaliteiten die hier in één stad leven, vielen me erg op. Tijdens mijn stage in Zuid-Afrika ben ik meer te weten gekomen over de cultuur van het land en hoe deze tot stand is gekomen. Daardoor snap ik steeds beter waarom mensen doen wat ze doen. In de korte periode van 25 jaar sinds Apartheid is afgeschaft is er al zoveel gebeurd!

Heb je tijdens (of na) je stage ook nog kunnen rondreizen in Zuid Afrika?
Tijdens mijn stage in Zuid-Afrika ben ik drie weken op roadtrip geweest. We hebben de Garden Route gereden en zijn daarnaast onder andere in Johannesburg, Drakensbergen, Durban, Mdumbi en Port Elizabeth geweest. Verder heb ik natuurlijk veel toeristische activiteiten gedaan, zoals de Tafelberg beklimmen en met haaien zwemmen.

Wat is de allermooiste plek in Zuid-Afrika voor jou?
Dat zijn er twee: Kaapstad en Mdumbi. Mdumbi is een klein plaatsje omringd door bergen, met een hele mooie baai en supergoede golven om te surfen.

Waar ben je niet aan toegekomen in Zuid Afrika en zou je graag nog een keer voor terug willen komen?
Het festival AfrikaBurn en een safari in het Kruger Park. Verder zou ik de rest van Zuid-Afrika ook graag nog willen zien.

Als je Zuid-Afrika in één woord zou moeten beschrijven…
Heerlijkgenietensupervetmooiawesome!

Door Milou Windhorst

Wil jij ook graag stage lopen in Zuid Afrika? En terecht! Stuur een mail met je CV naar stagebemiddelingsbureau 4Exchange in Kaapstad via info@4exchange.nl. Zij helpen je graag bij het vinden van een passende stage in Zuid-Afrika.

Nog een laatste duwtje in je rug nodig? Lees dan deze 10 redenen om stage te lopen in Kaapstad

Voor het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika