Jade Champagne Bar & Lounge | Clubs, bars en uitgaan Kaapstad

Jade champagne bar & lounge in Green Point

Mooiste 'woonkamer-club' van Kaapstad in Green Point - no cover charge

Jade: een Chinese steen die alom gewaardeerd en bewonderd wordt om haar groene verschijning, en door vrouwen als sieraad gedragen om nek, arm of broche. Elegant, stijlvol en romantisch; dat zijn zo’n beetje de associaties die veel mensen hebben bij het horen van de naam Jade. Net zoals de setting en sfeer van Jade Champagne Bar & Lounge, de mooiste nachtclub van Green Point in Kaapstad.

Glamourous, dat woord ontbreekt nog in het lijstje. Want bij Jade staat stijl vrij hoog in het vaandel, blijkens ook de outfits en entourage van de bezoekers. Met name op donderdagavond – by far de drukste avond van de club – wanneer het lijkt of alle mooie mensen in Kaapstad zich hier verzamelen.

‘Mooi’ is ook van toepassing op het pand waarin Jade huist; een historisch Art Deco gebouw dat stamt uit de jaren ’30. Hoge plafonds, houten floren en oog voor detail. Groen behang met goude ornamenten, hier en daar een vleugje oosterse invloeden. Designer lampen en klassieke kandelaars wisselen elkaar af – stijlvol blijft het sleutelwoord. Zonder dat het overmatig pretentieus wordt.

Jade heeft een beetje de stijl van een (chique) huiskamer. De ruimte bestaat uit een main area waar pluche stoelen en houten tafels staan, een bargedeelte grenzend aan de dansvloer en een balkon dat uitkijkt over Somerset Road. De club is allesbehalve groot; intiem is aanzienlijk meer van toepassing.

“Ik wilde de ervaring van een nachtclub nabootsen, maar dan niet in de omgeving van een nachtclub,” legt eigenaar Johnny Papadakis uit. “Het moest wat mij betreft intiemer en socialer zijn, een beetje de ambiance van een jazzclub.” Bevriende designer Andrea Graff werd gevraagd om zijn ideeen in de inrichting van de club terug te laten komen.

Johnny is een bekende in het nachtleven van Kaapstad. Eerder was hij eigenaar van Rhodes House en The Ivory Room, in hun tijd bekende after-dark spots in het Kaapse uitgaansleven. Met Jade lukt het hem wederom om een trendy hotspots op de kaart te zetten. Al zeven jaar lang is Jade een firm favourite onder locals en toeristen.

Een van de redenen waarom Jade zo populair is in Kaapstad is dat de club geen toegang heft. Wat niet betekent dat er niet een streng deurbeleid is, want dat is er wel degelijk. Officieel kom je niet binnen als je onder de 23 bent, en daarnaast geldt ‘classy en cool’ als belangrijkste criterium om binnen te komen. Met andere woorden: dress to impress, maar overdrijven is niet nodig.

Jade is open van donderdag tot en met zaterdagavond. De donderdagavond is veelal het drukste, en is het op de (bescheiden) dansvloer best wel dringen, een mix van hip hop en R&B klinkt uit de boxen. In combinatie met de lounge met stoelen is het net alsof je terecht bent gekomen op een intiem, stijlvol huiskamerfeestje. The house party you’ve always dreamed of. Vrijdagavond is de events night van Jade, de line-up voor deze avond verandert wekelijks: van discofeestjes, MoFunk feestjes tot eighties parties en Motown. Zaterdagavond geldt meer als commerciele muziekavond, met hier en daar een paar klassiekers. Johnny is zelf DJ, en hij ziet er persoonlijk op toe dat de muziek elke avond goed afgestemd wordt op het publiek. “Ik word gewoon nooit moe van mijn eigen club,” vertelt hij. “Voor mij is dit de mooiste plek ter wereld.”

Tip: Het vooraf reserveren van een tafel kan verstandig zijn, zeker op de drukke avonden. Houd de Facebookpagina van Jade in de gaten om altijd op de hoogte te zijn van hun speciale events en avonden. Vergis je niet, deze club is heus niet alleen leuk op donderdag, ook het Champagne Saturdays event is een aanrader! 

Een overzicht van alle mooie clubs en bars in Kaapstad vind je in onze sectie ‘Uitgaan in Kaapstad’.

Het laatste nieuws uit Kaapstad ontvangen? Volg ons via Twitter, Facebook en schrijf je in voor de maandelijkse gratis nieuwsbrief

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika