Skydiven Kaapstad | Extreme Sports Kaapstad

Skydiven in Kaapstad

De grootste adrenalinekick van Zuid-Afrika


Adrenalinejunkies hebben het voor uitzoeken in Zuid-Afrika. Er zijn mogelijkheden om de bergen te beklimmen, abseilen of te paragliden (onder meer van de Tafelberg of Lion’s Head). Beroemd is natuurlijk het cagediven met haaien (shark cage diven in Gansbaai), en op zo’n 500km van Kaapstad vind je in Bloukrans ’s werelds hoogte bungeejump op 216 meter.

Maar de activiteit die zich op de hoogste hoogte bevindt is misschien ook wel de meest spannende activiteit in Zuid-Afrika: Skydiven.

Hoewel veel mensen zich er misschien niet aan durven te wagen is skydiven een absolute must tijdens je vakantie in Zuid-Afrika. Nergens anders is het uitzicht op Kaapstad mooier dan vanuit de lucht. En niet laf vanachter een vliegtuigruit. Nee, voor het mooiste uitzicht over de Moederstad moet je de sprong uit het vliegtuig wagen.

Op twintig minuutjes rijden van Kaapstad ligt Blouberg, tevens de locatie waar Skydive Capetown is gevestigd.

Skydive Capetown
De sprong die je tijdens het skydiven maakt is een tandemsprong. Je bent dus (gelukkig) bevestigd aan een instructeur. De sprong zelf kost R1750 maar je hebt de keuze om dit pakket uit te breiden.

Zo kun je ervoor kiezen om met een handi-cam (R400) te springen. De instructeur filmt dan je skydive. Het zijn misschien niet te meest charmante beelden (camera in je neus terwijl je wangen door de wind wapperen) maar dan heb je in ieder geval bewijs dat je hebt geskydived tijdens je vakantie in Kaapstad.

De jongens van Skydive Cape Town verspillen liever niet teveel tijd aan praatjes en geruststellingen. Direct bij aankomst word je in je harnas gehesen, je zet je handtekening onder het formulier ‘wie te bellen in geval van dood, uh, nood?’ en je stapt het vliegtuig in.

Kaapstad vanuit de lucht
Het vliegtuig is erg klein en biedt plaats aan maximaal 7 man. Dit betekent dat als je met je eigen cameraman vliegt, je maar met twee vrienden tegelijk kunt springen.

De vliegtocht boven Kaapstad en omstreken alleen al is de moeite waard  maar na 20 minuten en op 900 feet moet je er dan toch echt aan geloven. De deur gaat open en jij moet naar buiten.

Alles wat je ooit hebt geleerd over nooit de deur open mogen doen van een vliegend vliegtuig wordt in een klap aan de kant geschoven. Zodra je buiten het vliegtuig hangt, strak vastgebonden aan je instructeur,is er geen weg meer terug.

3, 2, 1... en je vliegt! Gedurende 35 seconden (een van de langste vrije vallen ter wereld) stort je met een enorm lawaai richting de aarde. Veel tijd om na te denken, laat staan om bang te zijn, heb je niet.

Na 35 seconden klapt de parachute uit en ervaar je opeens totale rust. Er bestaat niets meer behalve jij, je instructeur en de lucht.

De instructeur kan door middel van aan de koorden te trekken de parachute naar links en naar rechts sturen. En als je het aandurft, mag je zelf ook even ‘de touwtjes in handen nemen’.Stagiaire Marijn in actie!

Na ongeveer 5 minuten is het spektakel ten einde. Met de benen omhoog getrokken en een zachte plof zet je weer voeten op aarde. Het is misschien wel de grootste kick die je in je leven kunt krijgen.

Zodra je weer op adem bent gekomen en je haren hebt gefatsoeneerd kun je direct de video van jouw skydive bekijken. Een herinnering die je de rest van je leven zal bijblijven!

Tips voor jouw skydive in Kaapstad
- Voordat je kunt skydiven is het belangrijk om twee dagen van te voren te reserveren. Omdat het weer in Kaapstad nog wel eens wil omslaan is het verstandig om het weerbericht in de gaten te houden. Met regen, bewolking of harde wind wordt er namelijk niet gevlogen.

- Ook wordt het aangeraden iets warms aan te trekken. Het is misschien in Kaapstad lekker warm en aangenaam, in de lucht is het wat kouder!

- Dames, neem een elastiekje mee. Het laatste wat je wil is je instructeur het zicht ontnemen met jouw wapperende haren.

- Neem gepast geld mee

- Indien je geen eigen vervoer hebt, is het ook mogelijk om opgehaald te worden bij je huis, hotel of appartement in Kaapstad. Neem voor de actuele prijzen contact op met Skydive Cape Town.

Wil je meer extreme dingen doen tijdens je vakantie in Zuid-Afrika? Wat dacht je van duiken met haaien, sandboarden in de buurt van Kaapstad of paragliden van Lion’s Head?

Voor meer informatie over extreme sports in Kaapstad en omgeving kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika