City Sightseeing Bustour Kaapstad | Hop on Hop off Kaapstad

Hop on-Hop off bus in Kaapstad

De rode bus: de ideale city sightseeing bustour langs alle toeristische bezienswaardigheden van Kaapstad

 

Wanneer je door Kaapstad loopt ontkom je er bijna niet aan - om de paar minuten doemt er wel weer ergens een rood gevaarte vol fotograferende toeristen op. We hebben het natuurlijk over de karakteristieke ‘rode bus’ in Kaapstad - de sightseeing bus in Kaapstad die toeristen tijdens hun vakantie in Kaapstad alle bezienswaardigheden van de Moederstad laat zien. Hop on, Hop off! 

Natuurlijk is de rode bus ons niet onbekend. In grote Europese steden als Londen, Amsterdam, Dublin en Berlijn rijdt dezelfde bus. De sightseeing bustour geeft je de mogelijkheid om in een korte tijd veel van de stad te zien. Het werkt heel eenvoudig: je koopt een dagkaart en je kunt op verschillende stops in en uit stappen. De bussen vertrekken bij de Tour Office van City Sightseeing, vlak naast het Two Oceans Aquarium in de V&A Waterfront. 

Er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen - de rode day tour, de blauwe day tour en de night tour. Bepaal van tevoren welke hoogepunten van Kaapstad en omgeving je wilt zien. Tijdens de verschillende tours luister je niet naar een normale tourguide. Nee, je plugt je rode oordopjes in je stoel en selecteert een taal. In maar liefst zestien talen (waaronder ook Nederlands) wordt er uitleg gegeven over de verschillende bezienswaardigheden waar je met de bus langs rijdt. 

De Red City Tour is - zoals de naam al aangeeft - de echte stadstour. Je komt langs plekken als de Waterfront, Camps Bay, District Six, Kasteel de Goede Hoop en de Tafelberg. Een kaartje kost R170 voor volwassenen en R80 voor kinderen. Er zijn tijdens deze tour zeventien mogelijke stops en zonder stops duurt de route ongeveer 2 uur. Maar het leukste is natuurlijk om op verschillende plekken 'off te hoppen' voor een wandeling, broodje of glas wijn, dus al met al kun je er gerust een hele dag voor uittrekken. 

De Blue Mini Peninsula Tour wordt omgeschreven als een fabulous scenis drive. Je rijdt onder andere langs de Kirstenbosch Gardens, door de wijnlanden van Constantia en kunt tijdens deze tour een bezoek brengen aan de Imizamo Yethu Township. Een kaartje voor deze blauwe tour kost R170 voor volwassenen en R80 voor kinderen. Let op: voor alle tours geldt, boek je kaartjes online. Hier krijg je vaak leuke kortingen. 

Daarnaast zit ook de zogeheten Night Tour in het assortiment van de hop-on, hop-off bus. Van septemer tot mei vertrekt dagelijks om 18.00 uur een bus vanaf de Waterfront. Via Sea Point, Clifton en Camps Bay rijdt de bus naar Signal Hill waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Na zonsondergang rijdt de bus terug naar Kaapstad om vervolgens alle bezoekers af te zetten in de Waterfront.

Belangrijk om te weten: tijdens deze avondrit zijn er geen stops waar je in en uit kunt stappen. Natuurlijk kun je op Signal Hill even uit de bus om te genieten van het prachtige uitzicht, maar verder is het blijven zitten waar je zit. 

Wil je Kaapstad op een andere manier dan zittend in een bus ontdekken? Ook dan ben je bij City Sightseeing aan het goede adres. Boek bijvoorbeeld een plekje op de Canal Cruise en bekijk de Waterfront op een hele andere manier. Al kabbelend op het water kom je onder andere langs The City Lodge Hotel en de Harbour Bridge. De boot vertrekt elke dertig minuten en een kaartje kost R40 voor een volwassene en R20 voor een kind.

Op zoek naar iets meer avontuur in Kaapstad? Boek dan een rit in een klassiek zijspan naar Cape Point. De Sidecar Adventure Tour heeft verschillende routes van twee of vijf uur lang. Zeker niet alledaags. Reserveren voor deze tour is noodzakelijk. De prijzen variëren van R800 tot R1750 en het is alleen mogelijk om deze tour voor twee personen te reserveren. 

Door Ellen Kemerink

Bekijk onze sectie Dingen te doen in Kaapstad voor meer leuke uitstapjes in Kaapstad en omgeving. Pak bijvoorbeeld de Atlantic Rail stoomtrein richting Simon’s Town of ga voor de Cape Point Experience

Voor meer informatie kan je je nu abonneren op onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter om er zeker van te zijn dat je nooit iets mist!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika