Hermanuspietersfontein accommodatie Hermanus | Self-catering accommodatie Kaapstad en omgeving

CapeTownMagazine.com

‘Charming’ it is bij Hermanuspietersfontein in Hermanus

For Moments of Joy. Follow our social channels
for useful news, daily local champions
 
072 350 2062
Ideas Cartel, The Old Foundry, 1 Sand Hill Road, Green Point
www.capetownmagazine.com/subscribe
now@capetownmagazine.com
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

‘Charming’ it is bij Hermanuspietersfontein in Hermanus

Ideale weekendvlucht uit de Kaapse beschaving

Hoe mooi Kaapstad ook is, een weekendje weg is altijd een feest. Om een ander plaatje van de Westkaap te zien, een andere omgeving te zien en gewoon om ‘er even tussenuit’ te zijn. KaapstadMagazine.nl is altijd op zoek naar de leukste weekendtripjes om tijdens je vakantie in Kaapstad te ondernemen. Favoriet zijn weekendjes wijnproeven in Stellenbosch, Franschhoek en Paarl, een nachtje uitwaaien in pittoreske Paternoster of eens goed de tijd nemen voor ‘een rondje Kaap’. Maar laten we vooral Hermanus niet vergeten, walvissenhoofstad van Zuid-Afrika en een van onze geliefde weekend escapes vanuit de Moederstad.

Hermanuspietersfontein Boedery: daar moet je zijn als je op zoek bent naar een heerlijke, ontspannen plek waar je jezelf even ver weg waant van de stedelijke drukte die Kaapstad bij vlagen kent. “It’s so charming there”, hoorden wij van meerdere kanten. Charming – daar houden wij van. En dus maken wij ons op voor een weekendje zonder electriciteit, zonder bereik van onze mobiele telefoon en zonder luidruchtige buren. Mét comfortabele cottages, rust en mét één van de beste wijngaarden en mooiste wijnkelders die de Hermanus-regio rijk is.

Self-catering cottages
De boerderij van Hermanuspietersfontein beschikt over drie self-catering cottages, zorgvuldig verstopt van het stadse leven. Temidden van het ‘boerenland’ tussen het bijzondere dorp Stanford en Napier, gelden ‘rust’ en ‘relaxen’ als het ultieme motto voor ons weekendje weg. Alle cottages zijn uitgerust met comfortabele bedden, warme douches, binnen- en buitenfaciliteiten voor de braai (belangrijk!), kookgerei en voor wie daar behoefte aan heeft; antiek bestek. Wij lieten dit bestek tijdens het weekend onaangeroerd in de la liggen, een braai eet nou eenmaal lekkerder met je handen.

’s Avonds trakteert de hemel je op een prachtige sterrenhemel. Precies zoals het hoort bij een rustiek weekendje weg in de Zuid-Afrikaanse natuur. Wie tijdens een weekendje weg ook nog wat sportieve activiteiten ontplooit – de mountainbike trails beginnen in de achtertuin; er zijn twee stuwmeren waar gezwommen kan worden en via de buren kunnen 4x4 excursies geboekt worden.

De beste, puurste en eerlijkste wijn uit Hermanus
Het team van Hermanuspietersfontein heeft ook oog voor de prachtige natuur waarin ze zich begeeft. Plus: ‘Good earth makes better wine’, luidt het uitgangspunt. Juist daarom wordt nabijgelegen fynbos in rijen dik in tact gelaten en verzorgd. Alle natuurlijke maatregelen om de beste wijn – en de beste natuur – te creëeren, worden uit de kast getrokken. “Niet alleen het beste product, maar dus ook het meest pure en eerlijke.”

Kortom: een weekend in de prachtige natuur van de Westkaap, zonder telefoon, zonder Wi-Fi, omgeven door sterren, fynbos, een heerlijke braai en de beste wijnen. Als iemand zich nog afvraagt of wij hebben genoten bij Hermanuspietersfontein, raden wij hem of haar aan bovenstaand stukje nogmaals te lezen. Charming, en zoveel meer.

Hermanuspietersfontein Farm Cottages

Kleinboet cottage & Bloos cottage
• Beide cottages zijn volledig gemeubileerd: één slaapkamer, double bed.
• Voorzien van lakens en handdoeken, en een warme douche.
• Beide cottages bieden ruimte voor 2 gasten.
Prijs: R500 per nacht

Swartskaap cottage
• Aangrenzende cottage, ideaal voor twee kinderen. De cottage kan alleen in combinatie met de Kleinboet cottage of de Bloos cottage geboekt worden, aangezien de Swartskaap cottage niet over eigen self-catering faciliteiten beschikt. Wel heeft de cottage een eigen badkamer inclusief ligbad.
Prijs: R150 per persoon per nacht 

Wat mee te nemen naar Hermanuspietersfontein Boedery?
Zoals eigenlijk voor elk weekendje weg in een land als Zuid-Afrika geldt – vergeet de basics als zonnenbrandcrème, badkleding, wandelschoenen, een zaklamp en een goed fototoestel niet. Daarnaast al het andere dat van pas komt bij een self-catering accommodatie: eigen eten en drinken. Zoals gezegd is al het keukengerei in de cottages beschikbaar. En ook leuk om te weten bij deze bijzondere accommodatie in Hermanus: breng vooral de huisdieren mee – die zijn meer dan welkom!

Ho, wacht, dit moet je nog weten - twee tips voor een bezoek aan Hermanuspietersfontein:
- de bijzonder smakelijke wijnproeverij bij Hermanuspietersfontein
- de lekkere Food & Wine Market in Hermanuspietersfontein (elke zaterdag).

Voor een overzicht van de meest bijzondere accommodatie in Kaapstad en omgeving, bekijk je onze sectie ‘Vakantie in Kaapstad’. Daarin vind je een overzicht van hotels, guesthouses en lodges, in alle soorten, maten en prijsklassen, in Kaapstad en omgeving.

Volg KaapstadMagazine.nl ook op Facebook en Twitter om altijd op de hoogte te zijn van het meest actuele (vakantie)nieuws uit Kaapstad.

Events In Kaapstad
Juni 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Bamboo Plant Power plant based healthy takeaways Netflix and chill & office lunch are ...

From mushroom burgers and loaded fries to “sticky wings”

Mardouw Country HouseHow to have an unforgettable 40th, 50th ...

Private chef and 3-course meals at a 5-suite manor

Woodstock Brewery burgersA brewery with food specials for every ...

Burgers, schnitzels + curry specials at Woodstock Brewery

Palm House spa This grand 5-star hotel has luxury spa ...

Half day package includes 2 hour treatment & 3 course lunch

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika