Harbour House Kalk Bay | Restaurants Kalk Bay | Restaurants Kaapstad

The Harbour House in Kalk Bay

“Dineren als een vis in het Kaapse water”

Restaurants in Kaapstad zijn er genoeg. Meer dan genoeg. Elke keuken is vertegenwoordigd in het culinaire straatbeeld van de Moederstad – Aziatisch, Italiaans, Mozambikaans, sushi, tapas, Frans, Afrikaans... om slechts een paar mogelijkheden uit de keuze aan restaurants in Kaapstad te noemen.

Wie denkt alle restaurants in Kaapstad al geproefd te hebben, of wie simpelweg op zoek is naar een nieuw behangetje, wijkt uit naar een van de steden rondom Kaapstad. Denk aan de prachtige restaurants behorend bij wijnhuizen in Constantia, Stellenbosch en Franschhoek, maar ook de zuidelijke buitenwijken hebben een groot aantal leuke en lekkere restaurants.

Fan van Kalk Bay
Toch is een van onze favoriete plekken in de buurt van Kaapstad het pittoreske plaatsje Kalk Bay. Een vissersdorpje dat je tegenkomt onderweg van Kaapstad naar Cape Point, ook wel bekend als het meest zuidelijke punt van het Kaapse schiereiland. Op een half uurtje rijden van Kaapstad beland je in dit schilderachtige plaatsje – groot is het niet, maar daardoor des te leuker. Wanneer je vanuit Kaapstad op pad gaat vind je Kalk Bay tussen de oceaan aan de linkerkant en de bergen aan de rechterkant. Fotogenieker dan Kalk Bay, vind je plaatsjes zelden, neem dat maar van ons aan!

Nog leuker is the Harbour House in Kalk Bay, een van onze lievelingsrestaurants aldaar. Prachtig gelegen boven de visafslag en direct aan het water. Als je naar het restaurant loopt moet je je eerst een weg banen door de rijen mensen die bij de onderburen – Snoekies – hun verse fish and chips halen. Verser dan dit wordt het niet, de verse vis wordt linea recta uit het water gevangen en op enkele meters van je vandaan gefileerd.

Wie geen zin heeft in fish and chips, maar liever op iets ‘gedistingeerder’ wijze de vis van het bord eet, loopt vastberaden the Harbour House in. Net zulke verse vis, maar een iets chiquer decor. Want ja, de prijzen bij de Harbour House zijn niet de laagste die je in restaurants in de Westkaap tegenkomt. Een strakke inrichting, witte tafellakens en prachtig uitzicht: overdag genieten van zee, bergen, boten en zeelieden. ’s Avonds zicht op de klotsende golven tegen de rotsen. Elke dag opent het restaurant vanaf 12 uur haar deuren voor lunch en diner. Let op: reserveren is een must, zeker in de zomer!

Een goede vis moet drie keer zwemmen.
Dagelijks wordt verse vis gevangen en bereid in de keuken van het Harbour House. Vanuit de pan op het bord, geserveerd aan de gasten. En de vis smaakt uiteraard nog beter met een lekker glas wijn erbij. Harbour House heeft een uitgebreide selectie witte en rode wijnen afkomstig uit de Kaapse wijnlanden.

Harbour House biedt een smakelijk menu aan waarbij je kan kiezen voor twee gangen (R150) of voor drie gangen (R170). Naast dit menu biedt de vaste menukaart een veelvoud aan sushi, voor-, hoofd- en nagerechten aan. Buiten de kaart om worden ook wekelijks drie wisselende hoofdgerechten aangeboden. Favorieten op het menu zijn de champagne oesters vooraf (tja, als we dan toch bezig zijn), de West Coast Mussels en als hoofdgerecht de Mozambique Style Tiger Prawns. Als toetje is de Dark Chocolate Terrine er eentje waar je zeker over naar huis kunt schrijven.

Voor een los hoofdgerecht betaal je gemiddeld rond de R160, zoals gezegd niet het goedkoopste restaurant van Kaapstad, maar de kwaliteit van het eten, de snelle service, en de atmosfeer zijn het dubbel en dwars waard. Geen visliefhebber? Niet gevreesd, ook vleesliefhebbers kunnen in dit restaurant in Kalk Bay terecht voor een goede lamsrack of steak.

Super. Heerlijk. Prachtig. Doen.
KaapstadMagazine.nl heeft het voorrecht in verschillende restaurants in Kaapstad te kunnen eten, en elk kritisch te kunnen bekijken. Ons vonnis over het Harbour House is eenduidig: super. Heerlijk. Prachtig. Doen. The Harbour House is een restaurant waar je je ouders mee naartoe neemt, waar je heen gaat om iets te vieren of gewoon omdat je weet dat het een van de beste visrestaurants van Kaapstad is.

Naast de vestiging in Kalk Bay heeft het Harbour House sinds 2011 ook een vestiging in V&A Waterfront. Ietsje toeristischer, maar net zo lekker. Ons advies is echter om het half uurtje richting Kalk Bay te rijden, you won’t regret it!

Insider tip: neem op de terugweg uit Kalk Bay vers brood of gebak mee uit Olympia Bakery – een van de lekkerste bakkerijen in Kaapstad.

Plus: onder the Harbour House zit Polana, van dezelfde eigenaar, en net zo’n mooie plekje. Minder geliefd om het eten, meer geliefd om de live muziek elke zondagmiddag.

Harbour House
Main Road, Kalk Bay
+27 (0)21 788 5755
Geopend van maandag tot en met zondag van 12.00u – 22.00u.

KaapstadMagazine.nl houdt je op de hoogte van de beste restaurants, bars en clubs van Kaapstad. Wij eten en drinken ons met veel liefde en smaak een weg door deze stad.  Voor een overzicht van de leukste restaurants in Kaapstad en omgeving bekijk je de sectie ‘Restaurants in Kaapstad’. Italiaanse restaurants, sushi restaurants, Afrikaanse restaurants, Chinese restaurants – you name it, we have it!

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en op Facebook!

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika