1800° Restaurant in Green Point Kaapstad | Grills Kaapstad | Restaurants Kaapstad

Voornaam en vurig vlees in Greenpoint

Restaurant in Green Point Kaapstad grilt mals vlees op 1800°

Het mag dan wel vlakbij de verkoelende stranden van Kaapstad liggen, het is heet, heter heetst in Green Point. Wel1800 graden om precies te zijn. Bij 1800° Restaurant in het luxe hotel Cape Royal in Green Point wordt het vlees namelijk op 1800 graden Fahrenheit gegrild.

Paschal Phelan, de Ierse eigenaar van het Cape Royal Hotel, viel voor de Moederstad nadat hij zijn persoonlijke assistent met de taak had opgezadeld ‘ergens ter wereld een fantastisch uitzicht voor hem te zoeken’. Wat wij hem ook hadden kunnen vertellen, ondervindt de PA zelf: Voor mooie uitzichten ga je naar Kaapstad.

De grill zelf komt rechtstreeks uit New York. Het is de eerste 1800° grill die op Zuid-Afrikaanse bodem heeft mogen landen. En waar zou deze de vakantiegangers en harde werkers in Kaapstad nou beter kunnen dienen dan in het prachtige Green Point, vlakbij winkelcentrum The Waterfront en de stranden van Kaapstad. Volgens chefkok Jonathan Gargan is het resultaat dat gasten naar 1800° blijven terugkomen voor hun “malse, zachte, vochtige, smelt-in-je-mond” steak.  En dit zijn geen gladde voorgeprogrammeerde verkooppraatjes. Oh nee. Deze man weet waar hij het over heeft. Met de Silwood School of Cookery, het Mount Nelson, de  Cape Grace, het Vineyard Hotel  en de Ellerman House op zijn CV, hoeven we aan zijn vakkennis niet te twijfelen.

Voorafjes
Ik begin mijn maaltijd met een voorafje: groene asperges, verse boontjes, pancetta en verse sla, besprenkeld met witte bonen puree. Het ziet er meesterlijk uit, smaakt goed en is gelukkig niet te machtig voor een voorafje.

Hoofdgerecht
Dan het hoofdgerecht. Hier kom ik voor: Gegrild kalfsvlees geserveerd met Nicola baby potaoes, peultjes en gekonfijte tomaten. Bijzonder smakelijk, verrassend, fris en wederom niet te machtig. Ik ben onder de indruk.

Bij je gerecht kun je kiezen uit drie verschillende soorten zout: Zwart/witte peperkorrels vermalen met zout, bietzout en salie- en rozemarijnzout. Zo kun je de smaak van je vlees zelf perfectioneren.

Vis
Naast de steak- en vleesgerechten, zoals ‘Karoo Lamb’, ‘Twice Peking Style Duck’en ‘Roasted Chicken Roast’, vind je ook geïmporteerde zalm en schelpdieren op de kaart.

Dessert
Als dessert ga ik voor de in honing geroosterde pruimen, ruwe rietsuiker siroop en pistache-mint ijs. Verfrissend, zoet en net even anders dan ik gewend ben.

Wijnen
Mijn wijnglas is royaal gevuld met Warwick Professor Black Sauvignon Blanc. De wijnkaart telt nog 99 andere wijnen, voornamelijk Zuid-Afrikaanse wijnen, maar ook enkele international namen.

Het menu van 1800° verandert elk seizoen en mijn gerechten behoorden tot het nieuwe zomermenu.

1800° valt niet onder het bekende type steakhouses. Als onderdeel van een van de mooiste hotels van Kaapstad, ga je hierheen voor stijl, kwaliteit, klasse en een prachtige setting. Het personeel is bijzonder vriendelijk, de service 5-sterren en het vlees is net zo uniek als de grill waar het mee bereid is.

Voor ons is 1800 grill een van de mooiste restaurants van Green Point.

Maar hoe kom je bij dit heerlijke restaurant in Kaapstad en tot hoe laat kun je er terecht? Voor de steaks zijn de avonden uiteraard aan te bevelen. Maar als je bij een van de mooiste hotels van Kaapstad van een kwaliteitsontbijt wil genieten ( en daarna een wandeling langs de promenade wil maken), is Cape Royal een uitstekende keuze.

Cape Royale Luxury Cape Town Hotel and Residence | 47 Main Road | Green Point | Cape Town                           

Openingstijden: Maandag-Zaterdag 6.30 uur – 23:00 uur. Zondag 6:30 – 23:00 uur.

KaapstadMagazine.nl houdt je op de hoogte van de leukste nieuwe hotspots – dining, drinking and dancing – in Kaapstad. Wij eten, drinken en clubben ons een weg door deze stad.  Bekijk onze restaurantsectie voor onze ervaringen in de vele restaurants en cafe’s van Kaapstad.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, meld je je aan bij onze Facebook-groep en volg je ons op Twitter.

Voor je op vakantie naar Kaapstad gaat, is het wel zo lekker ook wat van de geschiedenis van Zuid-Afrika af te weten. Daarom hebben wij interessante boeken over Zuid-Afrika op een rijtje gezet en vind je artikelen over de geschiedenis van Zuid-Afrika in onze sectie Typisch Zuid-Afrika.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika