Giovanni's Deliworld Green Point | Delicatessenzaak Kaapstad

Kaapstad’s Best Belegde Broodjes bij Giovanni’s Deliworld

De beste cappucino van Kaapstad - en sandwiches - in Green Point

Wij denken van wel. Sowieso is het absoluut een van de zaken waar aan broodbeleg de meeste keuze is die wij tot nu toe in Kaapstad zijn tegengekomen.

Geitenkaas, mozzarrella, Edammer, gorgonzola of liever een plakje manchego op je vers afgebakken ciabatta, croissant of baguette? Niet zo’n kaasliefhebber? Geen probleem, dan richten we ons op de volgende meter van de enorme toonbank van Giovanni’s Deliworls in Green Point. Salami (vijf soorten), ham (bijna tien soorten), kip, kalkoen of een ander vleesbeleg misschien? Liever een salade op brood? Eiersalade, tonijnsalade, pestosalade of een frisse komkommersalade? Wie tenslotte liever kiest voor vis, laat het broodje beleggen met zalm, tonijn, krab of een ander zeedier dat smaakvol opgesteld ligt in de vitrine.

Can I have a Light Dutch Lunch, please
We hebben het vaak over de plekjes waar je de lekkerste broodjes kunt vinden. Vooral omdat de Zuid-Afrikaanse traditie vaak neigt naar een warme lunch, een hamburger of een andere vette snack – en wij Nederlanders veelal de voorkeur geven aan een lichtere, iets gezondere lunch.

Giovanni’s is in onze zoektocht de nieuwste ontdekking. Toegeven, we zijn rijkelijk laat, want de deli zit al eeuwen – sinds 1989 – op Main Road, en is onder locals al net zo lang een bekende hang-out voor lekkere broodjes en de echte Italiaanse koffie. Recht tegenover het nieuwe voetbalstadion van Kaapstad (het Cape Town Stadium) en op loopafstand van het V&A Waterfront, is deze deli absoluut een bezoekje waard. Al was het maar om de beste cappucino van Kaapstad te drinken.

Baguette met Old Amsterdam – just like home!
De (knappe!) man achter de counter herkent ons – schuifelend naar het uiterst rechtse deel van de toonbank waar de tientallen soorten kaas uitgestald zijn – meteen als Nederlanders. “Alle Nederlanders komen hier voor een broodje Old Amsterdam of een broodje met frisse, jonge kaas,” lacht hij. Inderdaad, de baguette met Old Amsterdam doet ons weer even thuis wanen.

Giovanni’s heeft een klein terrasje rondom de espressobar aan de voorkant van de zaak. Dit loopt binnen door, waar een aantal gasten aan de bar kan zitten -

Van oorsprong is de zaak een Italiaanse delicatessenzaak, maar in de loop der jaren heeft het assortiment een meer mondiale ‘feel’ gekregen, net als meer Zuid-Afrikaanse produkten. Je kunt hier wel voor allerhande produkten terecht – ook voor verse kant-en-klare maaltijden – hoewel de produkten zeker duurder zijn dan als je ze in Checkers of Pick ’n Pay koopt. Voor wie dat weinig uitmaakt – Giovanni’s verkoopt verse Franse foie gras en Italiaanse truffels. Vergeet je portemonnee niet.

Giovannis Deliworls‎
103 Main Road, Green Point
Tel: 021 434 6893‎
Dagelijks geopend van 7.30u – 18.00u (ook op zondag)

---

KaapstadMagazine.nl houdt je op de hoogte van de beste keukens, lekkerste bakkerijen en andere culinaire hotspots van Kaapstad. Wij eten en drinken ons een weg door deze stad. 

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika