Frenk Nijsse ging werken in Kaapstad | Vakantie en reistips Zuid-Afrika

Nu horen jullie het ook eens van een ander: Frenks tijd in Kaapstad

“Toen mijn ouders met zoveel positieve verhalen terugkwamen van hun vakantie in Zuid-Afrika, hakte ik de knoop door”

Elke dag vertelt KaapstadMagazine.nl hoe leuk, mooi, lekker en bijzonder Kaapstad is. Hoe jullie allemaal massaal op vakantie naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika moeten komen en/of deze kant op moeten komen om stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen. Als bewijsmateriaal voeren we van alles aan: het feit dat Kaapstad de mooiste natuur heeft, de meest prachtige zonsondergangen kent, de lekkerste restaurants biedt (voor hele fijne prijzen) en dat de Zuid-Afrikaanse wijn zo ontzettend lekker wegdrinkt.

Echter, om de neutraliteit van KaapstadMagazine.nl te waarborgen, deden we onlangs een oproep of mensen die ooit op vakantie in Kaapstad en Zuid-Afrika geweest waren zich bij ons wilden melden, en met ons hun favoriete plekken en reistips voor Kaapstad en Zuid-Afrika wilden delen. In de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ deze keer: Frenk Nijsse.

Frenk Nijsse (23) uit het Zeeuwse Heinkenszand studeerde in 2013 af aan de Universiteit van Tilburg. ‘En nu?’, luidde de vraag. “Op hetzelfde moment dat ik over die vraag nadacht, kwamen mijn ouders net terug van hun vakantie in Zuid-Afrika. Zij kwamen met zoveel positieve en leuke verhalen terug, dat ik de knoop doorhakte en besloot een half jaar in Zuid-Afrika te werken. Ik wilde werkervaring opdoen en vooral genieten van al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft.”

Maar werken in Zuid-Afrika is makkelijker gezegd dan gedaan, vinden de meeste mensen die graag een tijdje in een stad als Kaapstad of Johannesburg willen werken. Voor Frenk ging het echter heel erg soepel. “Ik solliciteerde bij de B&B’s waar mijn ouders tijdens hun vakantie in Kaapstad hadden overnacht, en bij de eerste B&B was het meteen raak! Ik kon voor een half jaar – vanaf juni tot en met december 2013 – aan de slag bij Sweetest Guesthouses in Sea Point.”

Het was Frenks eerste keer in Kaapstad. Via de baas van het guesthouse vond hij een studentenhuis in Sea Point waarin hij kon wonen. Zijn ‘inburgering’ verliep zeer soepel. “Voor vertrek naar Kaapstad had ik al veel opgezocht en gelezen over Zuid-Afrika en over Kaapstad in het bijzonder. Alles wat ik las was even fantastisch. Maar toen ik er eenmaal was, zag ik dat het in werkelijkheid allemaal nog vele malen mooier is. Ik noemde Kaapstad al snel ‘mijn huis ver weg van huis’ - ik voelde me er eigenlijk gelijk thuis.”

Wat was voor jou – als je echt maar 1 plek mag noemen – de allermooiste plek die je tijdens je vakantie in Kaapstad gezien hebt?
Lions Head.

Wat was het leukste dat je tijdens je vakantie in Kaapstad gedaan hebt? Braaien in een braairestaurant, om de locals te zien in hun vrije tijd en met ze te praten en plezier maken is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Dingen die je als een normale toerist niet durft of doet, maar die zoveel meer herinneringen en ervaringen aan je verblijf geven.

Wat viel je het meest op in Kaapstad? Dat het een moderne stad waar erg wordt geprobeerd de westerse cultuur te integreren, maar waar de Afrikaanse vibe nooit zal verdwijnen. De mensen zijn en de dinamiek is zoveel anders dan in alle andere steden in de wereld. Het kleine centrum draagt hier ook erg aan bij, maar ook zeker het feit dat bijna elke nationaliteit vertegenwoordigd is. Niks moet en alles mag, alles!

Waar ben je tijdens je vakantie in Kaapstad niet aan toegekomen, waarvoor je eigenlijk nog wel een keer terug wil/moet komen?
Shark Cage diving (duiken met haaien, red), een ding wat zeker is. Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar telkens stond de beroemde Kaapse wind mij in de weg. Als ik terug kom moet en zal ik dit dan dus ook zeker doen, het lijkt me fantastisch!

Wat is het dat voor jou Kaapstad als stad zo mooi en indrukwekkend maakt?
Het feit dat Kaapstad alles heeft: bergen, heuvels, stranden, verschillende zeëen, vele verschillende natuurlandschappen, verschillende talen en culturen, verschillende klasses met hun eigen woongebieden. De talloze verschillen in de stad maakt het tot een unieke eenheid en samenleving.

Omdat ik met een zuid afrikaanse huisgenoot heb opgetrokken, heeft dat voor mij nog een extra dimensie aan mijn hele avontuur gegeven. Hij gaf mij uitleg over de cultuur, de talen en de hele geschiedenis van Zuid-Afrika met de Apartheid wat hij aan den lijve heeft ondervonden, en soms nog steeds. Hierbij was het extra bijzonder dat tijdens een van mijn laatste weken Nelson Mandela kwam te overlijden, hierdoor heeft Zuid-Afrika niet alleen een mooie, maar ook een zeer indrukwekkende herinnering bij mij achtergelaten.

Ben je behalve in Kaapstad ook op andere plekken in Zuid-Afrika geweest?
Tijdens mijn verblijf in Zuid-Afrika zat ik voornamelijk in Sea Point, Kaapstad. Maar in mijn vakanties van mijn stage ben ik twee keer op vakantie in Zuid-Afrika geweest: één met mijn broer en schoonzus richting Johannesburg gevlogen en zijn we hier in een huurauto de Panoramaroute richting Pwalaborwa gereden. Vanaf hier zijn we onze safari in het Krugerpark begonnen en hebben we pas helemaal aan de onderkant het park verlaten om terug te rijden naar Johannesburg.

In mijn laatste week ben ik met een vriendin uit Colombia naar de Kalahariwoestijn geweest, dit was de meest indrukwekkende reis in Zuid-Afrika. Het is niet een gangbaar terrein voor de meeste toeristen, maar o zo mooi! Hier loopt het echte wild nog rond waar op andere plaatsen zoals in het Kruger Park waar het soms meer op een dierentuin lijkt. Echt in één woord: prachtig! En een aanrader voor iedereen die eens een alternatieve route door zuid afrika wilt nemen.

Wat was van dat deel van je tijd het mooiste van de reis in Zuid-Afrika?
Zoals omschreven - de Kalahari beginnend en eindigend in Upington. Op deze rondreis zijn we langs Witsand en Augrabies gegaan en reden we uiteindelijk drie dagen door de snikkende hitte van de Kalahariwoestijn. Het was het mooiste wat ik in mijn hele leven ooit meegemaakt heb. Zo’n enorme wildernis en een bijzondere dieren, waarbij wij het geluk hadden een familie jagende leeuwen voor onze auto te krijgen die een springbok te pakken kregen, wat een schouwspel!

Wat moet je absoluut meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Kaapstad & Zuid-Afrika? 
Rust, ontspanning, regen vaste kleding en geen financiële zorgen. En laat alle vooroordelen en je angst thuis, de meeste verhalen op internet zijn cowboyverhalen - gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken

En dan, Frenks ultieme reistips specifiek voor Kaapstad

Het leukste restaurant van Kaapstad vond ik…
Hier kan ik moeilijk specifiek een restaurant in Kaapstad kiezen, alle restaurants zijn geweldig en erg verschillend. Als ik dan toch een uniek en bijzonder restaurant moet noemen is het Nelson Eye in Gardens.

De lekkerste koffie in Kaapstad dronk ik bij
The Woodstock Exchange.

Het lekkerste eten in Kaapstad at ik bij.... Panama Jacks (vers visrestaurant verstopt in de haven van Kaapstad, red.)

De mooiste dagtrip die ik vanuit Kaapstad maakte was naar… Hermanus

Ik vloog naar Kaapstad met (luchtvaartmaatschappij) en dat beviel… KLM en dat was top!

De absolute hidden gem van Kaapstad die ik ontdekte, is… Andy’s Sushi Place in Sea Point, net voorbij de lift van de Tafelberg in het donker met prachtig uitzicht en Signal Hill in het donker met uitzicht op het stadion en de Waterfront.

Ik geef mijn vakantie in Kaapstad als rapportcijfer een… 10+!

Tot slot: welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan op vakantie naar Kaapstad te gaan?
Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor de markten en restaurants, deze zijn zeker aan te raden en zeer leuk! Verder laat alle vooroordelen en angsten thuis en laat je meenemen in een nieuwe wereld waar je, mits je je gezonde verstand gebruikt, naar alle vrijheid kan leven en genieten. Na een paar weken wil je eigenlijk al niet meer weg!

Niet alleen Frenk is het met ons eens als we zeggen dat Kaapstad de mooiste stad ter wereld is, het zijn er zoveel! Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste nieuws uit de Moederstad, en tevens om andere volgelingen uit de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ voorbij te zien komen. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Ben je overtuigd? Bekijk dan ons uitgebreide artikel waarin we alle mogelijkheden voor goedkope tickets naar Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika op een rij zetten.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika