Ashton's Restaurant Kaapstad | Restaurants Kaapstad | Hotels Kaapstad

Ashton's restaurant at Greenways

Ashton’s Restaurant @ The Greenways Hotel

open 7 days a week for breakfast, lunch and dinner
also great for intimate dinner parties & private functions
or simply stop by for a leisurely afternoon tea
 
+27 (0) 21 761 1792
1 Torquay Avenue | Upper Claremont Bishopscourt
www.ashtons.co.za
Greenways Hotel

Ashton’s Restaurant @ The Greenways Hotel

Lunchen met Desmond Tutu en Helen Zile in de tuinen van het Greenways Hotel

Stel je voor: je hebt zin om op een prachtige doordeweekse zonnige dag decadent te lunchen op een prachtige locatie in Kaapstad. Liefst laat je de drukte van de stad even achter je, en ook het uitzicht over de oceaan kan vandaag best een dagje zonder je.

Het liefst lunch je vandaag ergens buiten de stad, temidden van een oase van rust en ruimte, maar toch nog in Kaapstad. Betoverende tuinen met kronkelende paden die leiden naar een waterval of een verborgen terras in de rozentuin. Waar alleen geluiden zoals het ruisen van de wind of tsjirpende vogels die de rust verstoren. Even helemaal van de bewoonde wereld afgesloten. Want ja, heel af en toe wil je dat, ook als je in laidback Kaapstad woont.

De mooie M3
Stop vanaf nu maar met zoeken, we hebben de plek gevonden. Het was inderdaad even zoeken, maar toen kwamen we hier terecht: op de veranda van Ashton’s Restaurant bij het Greenways Hotel in Bishopscourt. Een van de mooiste zuidelijke buitenwijken van Kaapstad, op een stief kwartiertje rijden. En niet zomaar een ‘stukje’ rijden – vanaf Kaapstad leidt de M3 je linea recta naar Bishopscourt. Mind you, dat is een van de mooiere doorgangswegen die je ooit tegen zult komen, met prachtige uitzichten op de wijnlanden van Constantia, de Tafelberg van alle kanten en vergezichten over de stad als je wegrijdt.

Eenzelfde mooie uitzichten vonden we hier in de tuin van Ashton’s Restaurant. Allereerst het fraaie uitzicht op de tuin van het vijf-sterren Greenways Hotel, waar Ashton’s Restaurant onderdeel van uitmaakt. Niet alleen de tuin is wonderlijk, ook het eten schijnt wonderbaarlijk lekker te zijn. Een decadente lunch mag dan ook worden uitgeprobeerd. Eigenaresse Susanne Faussner-Ringer schuift bij ons aan tafel aan.

De meeste gasten nemen hun maaltijd graag mee naar de veranda, vertelt de eigenaresse. Dat geloven we graag. Hoewel het Ashton’s restaurant met zijn Europese kunst en het houten interieur een comfortabele en gezellige indruk maakt, zou het zonde zijn om nu binnen te zitten. In de winter wordt de open haard aangestoken binnen en kunnen de gasten dineren in de eetzaal. Maar nu is het nog even geen winter en willen we genieten van het mooie uitzicht.

Het Ashton’s Restaurant ligt verscholen in de prachtige natuuromgeving van Bishopscourt, even nabij Claremont. Grote hoge oude eiken en dennenbomen schermen het restaurant af van de straat en de drukte. Maar gelukkig weten de gasten het te vinden voor ontbijt, lunch of diner. Good news travels fast, zeggen ze niet voor niets.

Maar dat niet alleen. In de zomer kan je er ook terecht voor brunches met jazzconcerten. Of voor een avondje fonduen in de winter. Het gehele jaar door kan je ook op zondag aanschuiven voor een braai bij Ashton´s Restaurant.

Beroemdheden bij  Ashton’s Restaurant
Het restaurant is ook een plek waar lokale beroemdheden graag langskomen. Zo komt Desmond Tutu regelmatig langs, vertelt Susanne trots. En, dit is wel een mooi verhaal, zegt ze glimlachend. “Toen Helen Zille 60 werd, organiseerde haar man in Ashton’s een surprise party voor haar verjaardag. Haar man nam haar mee zogenaamd uit eten voor een diner-a-deux. Toen het tweetal aankwam, waren de auto's van alle gasten verborgen en stond er een gedekte tafel klaar voor twee personen. Vervolgens kwamen alle vrienden en familie als verrassing tevoorschijn. Wat een man niet allemaal voor zijn vrouw overheeft...”, glundert Susanne.

Niet alleen het diner is beroemd onder de gasten, ook het ontbijt kan bekoren. Het ontbijtbuffet bestaat onder andere uit meer dan veertig verschillende soorten zelfgemaakte jams, huisgemaakt brood en vers fruit, groenten en kruiden, die rechtstreeks uit de prachtige tuin van het ‘groene’ Greenways Hotel komen.

Maar goed, het is nu middag en we zijn hier voor een heerlijke lunch. De menukaart is divers; Zuid-Afrikaanse smaken mengen zich met Europese invloeden zoals carpaccio, terrine en carpaccio.
Het menu bestaat uit gerechten die vers en seizoensgebonden zijn, waardoor niet alle gerechten het gehele jaar beschikbaar zijn.  De eigenaresse vraagt aan de ober of de slow-roasted springbok mogelijk is. Een gerecht wat ze zeker kan aanbevelen. En laten we nou precies in het goede seizoen zitten!

Een ‘simpele’ salade
We laten ons door de eigenaresse overhalen om gerechten te kiezen waarmee de chef ons kan laten verbluffen in plaats van een simpele en lichte salade. “Een salade?” We hadden onze zinnen gezet op ingewikkelde gerechten met minimaal zes zelfstandige naamwoorden in de omschrijving. We nemen het al snel terug, want de salades bij Ashtons’s zijn zeker niet simpel. Neem nou bijvoorbeeld de Ashton Summer salade. Een salade met watermeloen, spek, feta, rode uien en kalamata olijven en een dressing van mint en oregano.

Ik neem de aanbeveling van de eigenaresse van harte en kies de slow roasted springbok. De eigenaresse, ondertussen Suzanne geworden, gaat de Cape Malay curry, en mijn collega wil de kip suprême, gevuld met brie en hazelnoten uitproberen.

Dat het een goede keuze was, blijkt als de gerechten op tafel komen. Het vlees van de springbok is aromatisch en zacht. De vanillesmaak met kruidnagel geeft het gerecht een vernieuwende twist in plaats van de standaard rode wijn jus. De gestampte nieuwe aardappelen maken het gerecht smaakvol af. Op een ander tijdstip zou ik hebben aangedrongen op een van de verrukkelijke en verleidelijke desserts of een slaapmutsje in de cigar lounge. Maar nu sluiten we de lunch af met een dampende espresso.

We lopen door de prachtige tuinen terug naar de auto. Met een volle maag en een voldaan gevoel kunnen we er weer tegenaan. Terug naar de bewoonde wereld, er wacht nog werk op ons.

Ashton’s restaurant
No.1 Torquay Avenue
Upper Claremont / Bishopscourt
Kaapstad

Ashton’s Restaurant is 7 dagen per week open voor ontbijt, lunch en diner (geserveerd van 17.30u tot 21.30u). Daarnaast is het ook mogelijk om privé feesten en etentjes te houden in Ashton’s Restaurant. Kinderen zijn welkom en ervoor de kleine kinderen is er ook een apart menu.

Wil je nog meer informatie over restaurants in Kaapstad? Bekijk dan onze sectie uit eten in Kaapstad.

Houd ons goed in de gaten via Facebook en Twitter voor regelmatige updates vanuit Kaapstad. En schrijf je ook gelijk in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief!

Events In Kaapstad
October 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

café rouxCafe Roux Noordhoek has an exciting ...

See Matthew Mole, The Kiffness, Fintry and more live at Café Roux this month

mad hatter Dust off your zaniest hats for this Mad ...

Stalls, prizes, talks, and of course tea will all be on offer

Loch Lynne PicnicBring the kids (and even pets) for a ...

Fresh baguettes, local cheeses, idyllic views, live music and pet-friendly hikes

trail fit sa Discover a new Western Cape hiking ...

Find a secret waterfall or meet sleeping bats in a 150m long cave

The Cottage ClubUnwind with live music and good vibes ...

Steve Newman, Marcia Moon and Dave Starke are playing this weekend

virtual_garden3Discover the McGregor Magic Virtual ...

Explore South Africa’s amazing biodiversity without leaving home

africamps7Discover South Africa with these great ...

From the pet-friendly Stanford Hills to a camp located on a large fishing dam in Limpopo

Watershed 2Known favourites and new discoveries at ...

825 square-meters of the best in African art, craft, design, and now beauty

flower workshopCelebrate everything floral with a ...

Prepare for a day of wildflower foraging, botanical cocktails and an edible flower feast

Biscuit MillSay hello to the new Neighbourgoods ...

Fresh produce, handmade jewellery, locally designed clothes and delicious food

cape point vineyard 3Enjoy an idyllic weekend walk at Cape ...

Get a 360-degree view of the mountain, the fynbos, the vineyards and the ocean

robin_hoodLunch is sorted at Robin Hood Burger ...

Robin Hood in Kloof Street has basket lunch deals every day

The grill father The Grillfather is back with a hearty ...

Enjoy their 2.8kg pure beef patty and backyard braai vibes

Flea MarketMilnerton Flea Market: a treasure trove ...

From antiques and trinkets to a variety of second-hand items

spring_2Bradwell Spring: Vredehoek’s fresh ...

It’s the second formalised spring water collection point built by the City

spring_1Newlands Spring: Cape Town’s ...

Rules are in place to ensure everyone’s safety

Biscuit MillYour favourite Biscuit Mill vendors are ...

Browse your favourite vendors for food, crafts and clothing at the weekly market

Dino_moranDino Moran is bringing you an epic ...

Don’t miss his deep and melodic progressive house magic with stunning visual effects

VW_October_promotions4Barons Cape Town VW is open to the ...

Quicker services and courtesy cars for essential workers

Om RevolutionSlow flow mobile yoga with Om Revolution

You don’t have to go to a yoga studio to stay active

Cape Town International Kite Festival 1The sky’s the limit at this annual ...

The kite fest is going virtual for 2020: here’s what you need to know

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika