MCQP feest Kaapstad | Homo festival Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

MCQP - Grootste Gay feest in Kaapstad

Man, vrouw, homo, hetero, bi, donker, blank, Chinees, Latino of van een andere planeet? 

Kaapstad is niet voor niets gay capital of Africa. Waar andere Afrikaanse landen niet altijd even tolerant zijn ten opzichte van homosexualiteit, loopt ook daarin Kaapstad voorop. Al was het maar om de jaarlijkse organisatie van MCQP – the Mother City Queer Project – het grootste homo- en lesbo feest van Zuid-Afrika. De Waterkant in Kaapstad is dé ultieme homowijk van Kaapstad, dus het is ook geen verassing dat het MCQP dan ook in deze wijk gehouden wordt. 

Hét homofeest van Kaapstad
The Mother City Queer Project is inmiddels zo bekend dat er zelfs speciale ‘MCQP-vluchten’ vanuit Engeland georganiseerd worden voor Europeanen die mee willen genieten van dit bijzondere feest. MCQP wordt bovendien georganiseerd om de zomer te vieren. En hoe kan dat nu beter dan met muziek, dansparades en een geweldige aankleding - verzorgd door wereldberoemde designers? Nou, door bijvoorbeeld ’s werelds beste DJ’s uit te nodigen. En drie keer raden, die zijn ook van de partij.

Verkleedfestijn van jewelste
Het thema van The Mother City Queer Project in Kaapstad verandert jaarlijks, en staat elk jaar garant voor extreme uitdossingen en intimiderende outfits. Een mooi spektakel, elk jaar weer.  Inmiddels zijn thema’s als The Wedding, Kitch Kitchen, Circus en The Jungle al voorbij gekomen. En trouwens, denk niet dat alleen homo’s en lesbo’s op dit feest afkomen om zich volledig te laten gaan, ook hetero’s lopen uitermate blij rond op dit bijzondere festijn.  

Let wel: denk niet dat je er vanaf komt met een boerenkiel of een piratenhoed. Bij het The Mother City Queer Project is je feestoutfit cruciaal. Het thema wordt dan ook altijd heel serieus genomen.In dit geval is underdressed ook echt meteen behoorlijk underdressed.

Het MCQP is een van de bijzonderste feesten die Kaapstad rijk is. Ben je man, vrouw, homo, hetero, bi, donker, blank, Chinees, Latino of van een andere planeet? Gezellig, komt allen! Iedereen voelt zich thuis bij het MCQP! Of je nu in Kaapstad woont, of op vakantie bent in Zuid-Afrika, als je de kans hebt mee te feesten, dan raden wij je aan dat zeker te doen!

Kaartjes zijn verkrijgbaar via Computicket voor R220 – R380.

Bekijk onze lijst van uitgaansgelegenheden voor homo’s in Kaapstad en speur zeker even door onze lijst van top10 Gay Hot Spots!

Voor meer informatie over feesten en festivals in Kaapstad zorg je dat je op onze gratis nieuwsbrief geabonneerd bent. Volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter voor meer info over al het leuks in en om Kaapstad.

TRIVIA

image description