Sandboarden Kaapstad | Extreme sporten Kaapstad

Extreme sporten in Kaapstad: sandboarden in de Atlantis Dunes

Ready, set, GO!


KaapstadMagazine.nl is niet de minste als het gaat om extreme sporten in Kaapstad. Zo hadden wij voorheen stagiaire Marijn die vrijwel dagelijks uit vliegtuigen sprong en zich liet verleiden om haar hoogtevrees te overwinnen bij Bloukrans Bridge (lees: de hoogste bungeejump ter wereld). Ook zijn wij fervent fan van duiken met haaien en daarnaast mogen wij in het weekend graag paragliden vanaf Lion’s Head. Onlangs wandelde Nienke onze redactie binnen, en zij opperde een nieuwe collectieve hobby: sandboarden. Anders dan paragliden, skydiven of jezelf op een andere manier ter aarde storten – maar het concept blijft hetzelfde. Ready, set, GO!

Sandboarden in de duinen vlakbij Kaapstad staat garant voor de volgende krachttermen: extreem, sportief en succes verzekerd. Om te sandboarden hoef je geen snowboardervaring te hebben, geen dure lessen te nemen of een blitse outfit aan te schaffen. Sandboarden gaat vanzelf. Echt? Echt. Ok, een beetje evenwichtsgevoel helpt natuurlijk altijd, maar over het algemeen is sandboarden voor ieder sportief persoon weggelegd.

Kortom: ben je op zoek naar adrenaline tijdens je vakantie in Kaapstad? Breng een bezoekje aan Sandboarding Cape Town. Adrenalinekick verzekerd. De adrenaline giert al door je lijf tijdens de rit naar de duinen. Het geluk dat je namelijk hebt bij Sanboarding Cape Town is dat je niet door de duinen hoeft te lopen en al uitgeput neervalt voordat je je board hebt vastgemaakt. Je scheurt in een 4x4 door het zand op zoek naar de beste, hoogste en steilste berg in de Cape Town Dunes.

Het zandhappen kan beginnen
Dat sandboarden goed voor je benen is, kun je wel zeggen. Een skilift in de duinen is namelijk nog niet uitgevonden, het is dus klimmen geblazen. Maar om te oefenen  en de juiste feeling te krijgen begin je rustig aan. Wanneer je een paar keer naar beneden bent gereden van een beginnersbergje, ontstaat de wil naar meer, hoger en sneller. Het waxen van het board krijgt steeds meer aandacht om net dat beetje meer snelheid te pakken. Je klimt steeds een stukje hoger die berg op.

Natuurlijk maak je af en toe een smak in het zand. Gecombineerd met de West-Kaapse wind zorgt dit ervoor dat het zand zich verstopt in gaten waarvan je niet eens wist dat ze bestaan. Met een halve duin in je broekzak kom je na een kleine drie uur weer aan op de parkeerplaats waar het avontuur begon.

Zo nu en dan wordt er een pauze genomen om wat leuke kiekjes te maken en een slok water te nuttigen. Natuurlijk kan er ook genoten worden van een mooi uitzicht op de duinen. Achter deze duinen ligt de blauwe oceaan aan de voet van de Tafelberg in Kaapstad. Mooier dan dit wordt het niet. Hoogstens minder zanderig.

Praktische informatie:
Voor de prijs van R300 heb je 2,5 uur sandboardplezier in de 50 meter hoge Cape Town Dunes. Dit bedrag is inclusief alle benodigdheden en een training. Wil je ook vervoer boeken bij je sandboardavontuur? Dan bedragen de kosten R550 per persoon. Je kunt sandboarden met een groep van minimaal vier personen. Ben je met minder dan vier personen? Dan kun je bij een andere groep aansluiten. Sandboarding Cape Town verzorgd ook trips naar de 250 meter hoge dunes in Betty's Bay. Vergeet vooral niet je zonnebril, zonnebrand, sneakers, genoeg water en snacks mee te nemen.

Door Nienke Starmans

Bekijk de sectie ‘extreme sporten in Kaapstad’ voor meer avontuurlijke dagtrips in en rondom Kaapstad. Zo lees je over de ultieme skydive boven Kaapstad, duiken met haaien in Gansbaai of bungeejumpen bij Bloukrans Bridge.

Abonneer je via de site ook meteen op onze gratis nieuwsbrief voor alle andere live updates vanuit Kaapstad, en volg ons op Facebook en Twitter.

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika