Eliane’s stage in Zuid-Afrika | Werken, reizen en vakantie in Kaapstad

Eliane loopt stage bij een modellenbureau in Kaapstad

Eliane wordt tijdens haar stage in Zuid-Afrika omringd door lange benen en strakke buiken

Net terwijl we dachten dat Nederlandse studenten bij KaapstadMagazine.nl de leukste stage hebben gevonden die er is, komt daar Eliane Bos aan. Eliane loopt stage in Zuid-Afrika bij een modellenbureau in Kaapstad. En dat is dus precies zo leuk als je nu denkt dat het is. “Als ik foto’s moet maken van mannelijke modellen in boxershorts, heb ik het soms wel even benauwd.”

Stage lopen in Zuid-Afrika is op zich al helemaal geweldig. Lees: mooi weer, mooie stranden, mooie bergen en mooie clubs. Stage lopen in Zuid-Afrika hoe Eliane het doet, betekent continu in de buurt zijn van mooie mensen. Zodra je bij D&A Model Management in het centrum van Kaapstad binnenstapt, word je omringd door lange benen en strakke buiken. Eliane zelf lijkt er al aan gewend te zijn, op haar hoge hakken loopt ze glimlachend door het pand. Ze groet de modellen en haar collega’s en begeleidt me mee naar buiten; het lijkt alsof ze hier al jaren werkt. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin,” vertelt ze enthousiast. “Elke morgen word ik zo gelukkig wakker. Ik moet al huilen bij het idee dat ik weer terug naar Nederland moet.”

Mooi, nieuw en spannend
Op aanraden van een vriendin vertrok de 22-jarige Eliane in juli 2014 naar Kaapstad en ondanks de nodige twijfels voor vertrek, voelde ze zich na twee weken al thuis. “Alles is hier zo mooi, nieuw en spannend. Kaapstad trok me omdat ik graag naar een buitenlandse stad wilde waar ook mooie natuur is en waar grote cultuurverschillen zijn.”  

De beslissing was snel genomen: het werd Kaapstad. De tweede stap was het vinden van een stage, maar door Eliane’s achtergrond was ook dat snel voor elkaar. “Ik heb de fotovakschool gedaan in Amsterdam en studeer nu Marketing en Communicatie aan The New School wederom in Amsterdam. Dat is de perfecte combinatie voor mijn stage hier bij D&A Model Management.” Wat doet Eliane precies op zo’n werkdag, behalve naar mooie mensen kijken? “Ik maak foto’s van de modellen, bewerk deze en doe de marketing. Een dag op kantoor is heel gevarieerd; elke dag is anders. Ik houd de social media bij, werk aan portfolio’s en heb veel contact met de modellen. We hebben een groot aantal internationale modellen dus ik moet ze vaak bellen om te checken of alles goed met ze gaat.” 

Knappe jongens met lange haren
En dat zijn niet de minste modellen, want D&A werkt met grote namen. Denk aan: Louis Vuitton, Coca Cola, Suit Supply, Nivea, Glamour, Elle, Guess, American Swiss, Zalando en ook de Nederlandse C&A bestelt haar modellen bij D&A. “We hebben heel veel modellen,” vertelt Eliane. “Mannen, vrouwen, kinderen, plussize modellen, oudere mensen, acteurs in reclamespotjes en nog veel meer." En de voorbeelden hiervan lopen af en aan door het kantoor heen. Van knappe jongens met lange haren met skateboards onder de arm tot lange, slanke Zuid-Afrikaanse meiden.

Kaapstad is dan ook dé place to be voor modellen. “Kaapstad is echt een hele grote modellenstad. Vanaf november wordt het modellenseizoen geopend en tot het einde van de zomer zijn hier modellen uit onder andere Duitsland, Canada, Nederland, Brazilië, italië te vinden. Zuid-Afrika heeft een prachtig landschap dus alle shoots worden buiten gehouden. Je hebt hier strand én bergen. Het stikt dan ook van de fotografen in Kaapstad.” En de kosten, die spelen ook een rol! Want Kaapstad staat bekend om zijn vele filmsets en fotoshoots vanwege de lage productiekosten in Zuid-Afrika. 

Eigenaresse van het modellenbureau, Andrea Baptista, hoort Eliane praten over de internationale modellen en mengt zich ook even in het gesprek. En ‘wij Nederlanders’ komen er in de beleving van de eigenaresse behoorlijk genadig van af. “Nederlandse modellen zijn de fijnste modellen die we hebben. Ze zijn makkelijk, positief en zijn hier echt om te werken. Duitsers hebben altijd wat te klagen en Brazilianen trouwen hier altijd gelijk.” 

Verliefd
Of Eliane het niet lastig vindt de hele dag omringd te zijn door mooie mensen? Ze lacht: “Modellen zijn hele normale mensen. Ze zijn professioneel, vrolijk en hartstikke aardig. Het is belangrijk dat de communicatie van het bureau met de modellen goed is dus het contact met hen vind ik heel erg leuk. Maar als ik foto’s moet maken van mannelijke modellen in boxershorts heb ik het soms wel even benauwd. Maar zelfs daar ben ik inmiddels aan gewend.” Echt waar, Eliane? “Nou ja, het is wel leuk natuurlijk,” grinnikt ze. En ook op feestjes kijkt Eliane haar ogen uit, want een aspect van haar stage is ook het scouten van modellen. En dat vindt ze heel vervelend. “Regel nummer 1 van mijn moeder is: niet verliefd worden in het buitenland,” lacht Eliane. Of Eliane zich daar ook aan houdt? Ze knikt schaapachtig. Dat moeten we dan maar geloven.

Door Salwa van der Gaag

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je ook stage lopen in Zuid-Afrika? Dat kan! Stuur een mailtje met je cv naar info@4exchange.nl. Zij kunnen je alles vertellen over de meest uitdagende stages en stagevacatures in Zuid-Afrika.

Of ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Lees hier 10 redenen om stage te lopen in Kaapstad

Voor al het laatste nieuws en informatie over Kaapstad en Zuid-Afrika schrijf je je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief en volg ons ook op Facebook en via Twitter. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

 

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika