Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad

Mijn eerste maand in Kaapstad

'Niemand heeft zogenaamd geld om me hier op te zoeken en toch zaten ze allemaal al zo goed als in het vliegtuig met een uitgetypt reddingsplan onder de arm'

Milou Windhorst (22) studeert Journalistiek in Tilburg en loopt van december 2014 tot mei 2015 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg haar belevenissen in haar blogs vanuit Zuid-Afrika.

Ja, ook ik ben zo iemand die zegt dat ze ‘een blog bij gaat houden, zodat jullie kunnen zien wat ik allemaal uitspook in Kaapstad’ en er dan veel te lang mee wacht. Shame on me. Het goede nieuws: na ruim een maand heb ik ook daadwerkelijk iets te vertellen. Het slechte nieuws: nu moet ik me zien te herinneren wat ik ook al weer allemaal heb uitgespookt.

Het eerste wat je doet als je in een stad bent met zoveel verschillende en zoveel mooie stranden, is: juist, naar het strand! Ik vertrek hier namelijk ook niet voordat ik minimaal vijftig tinten donkerder ben. Dus vertrok ik, vers in Kaapstad, samen met mijn huisgenootjes naar Clifton Beach, nummer vier welteverstaan. Waar het water overigens ijskoud is. Maar dat mag de pret niet drukken, want met temperaturen van 30+ graden iedere dag (jaloers?) kun je zo nu en dan wel wat afkoeling gebruiken!

Sinds deze dag is een bezoekje aan het strand een zaterdagse traditie geworden. Hierna zijn we nog twee keer naar Llandudno Beach geweest, om mooie foto’s te maken en te bakken, en nog een keer naar Muizenberg, om te surfen. Diegenen die mij kennen, hoor ik nu denken: ‘Surfen? Met jouw motoriek?’ Tegen die mensen wil ik graag het volgende zeggen: ik heb maar liefst vier keer een nanoseconde verticaal op mijn surfboard doorgebracht. Voordat ik kopje onder ging en het zeewater uit mijn neus sijpelde, dat dan weer wel.

Een andere verrassende activiteit waar ik aan heb deelgenomen, is een wijnproeverij. Ik drink namelijk niet. Aangezien Zuid-Afrika het land van de wijn is, vond ik echter dat ik het toch een keer geprobeerd moest hebben. We zijn er achter gekomen dat wijn nog steeds niet mijn favoriete drankje is. Ook weten we nu dat ‘om de hoek’ in Kaapstad een hele andere betekenis heeft dan thuis. De verschillende wijnboerderijen lagen namelijk enkele kilometers uit elkaar. Hoogtepunt van de dag: toen de ober me mijn schattige, heerlijke mini-hamburger kwam brengen en, na het zien van de aangeschoten toestand waarin ik verkeerde, vroeg of ik wel zeker wist dat ik klaar was voor een volgende ronde.

Absolute dieptepunt: de totale chaos die ik heb veroorzaakt bij het thuisfront door anderhalve dag niet op Whatsapp te verschijnen. Oorzaak: een tripje naar de Cederbergen waar nul komma nul bereik was. Niemand heeft zogenaamd geld om me hier op te zoeken en toch zaten ze allemaal al zo goed als in het vliegtuig met een uitgetypt reddingsplan onder de arm. Het tripje zelf was erg leuk en mooi. We hebben gehiked in de bergen en daar ook gezwommen in een riviertje naast een waterval. ’s Nachts hebben we naar de sterren gekeken en die zijn hier echt zoveel mooier dan in Nederland! Alleen daarom zou je bijna al een ticket hierheen moeten boeken. Verder hebben we helaas geen luipaarden gezien, maar wel wilde apen.

De rest van onze vrije tijd hebben we doorgebracht op marktjes (waar ze overigens ook poffertjes en broodjes kroket verkopen, dus heimwee naar het Nederlandse voedsel hoef je hier niet te hebben), in restaurants (mam, ik heb krokodil gegeten), in musea, bij Mzoli’s (een feestje in township Gugulethu met heel veel bier, vlees en muziek) en vooral ook Shimmy Beach Club. Die laatste verdient speciale aandacht, aangezien hier mijn interview met Goldfish plaatsvond en dit was toch zeker wel het leukste wat ik hier tot nu toe gedaan heb. 

Zo ging het: ik was al een paar keer eerder bij de Submerged Sundays geweest (het feest bij Shimmy’s waar Goldfish in de zomer iedere zondag optreedt). Op een gegeven moment dacht ik: ik zou die gasten wel eens willen interviewen. Dus na de manager van het duo wat gestalked te hebben, in de vorm van e-mail en belverkeer, kreeg ik een klein half uurtje met het populairste (muziek)exportproduct van Zuid-Afrika. Het resultaat lees je op KaapstadMagazine.nl!

In de categorie sportief: afgelopen vrijdag ging in het holst van de nacht de wekker (05.30 uur) om twee uur lang te gaan kayakken op de Atlantische Oceaan. Het was afschuwelijk vroeg, maar absoluut de moeite waard: op nog geen drie meter afstand zagen we wilde zeehonden en dolfijnen uit het water springen!

In de categorie nog sportiever: de dag erna moesten we wederom vroeg ons mandje uit om, jawel, de Tafelberg te beklimmen! Daarover in mijn volgende blog meer, dus blijf deze vooral volgen als je met alle ijzel, hagel en sneeuw in Nederland soms wel een beetje toe bent aan wat leuke verhalen en vooral ook zonnige foto’s ;)

Tot de volgende blog!

Wil jij net als Milou stage lopen in Kaapstad? Stuur dan een mailtje naar info@4exchange.nl - die kunnen je helpen bij het vinden van de leukste stage in Kaapstad.

Ben je in de stemming voor nog meer verhalen over Kaapstad? Bekijk dan ook de belevenissen van andere stagiairs en vrijwilligers in Kaapstad.

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook voor al het laatste nieuws uit Kaapstad. Mooie foto’s en plaatjes van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika