Ocean Legend Tours Duikreizen Zuid-Afrika | Duikvakantie Afrika & Mozambique

Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Ocean Legend Tours organiseert de mooiste
duikreizen naar Zuid-Afrika & Mozambique.
 
+31 (0)6-36502806
www.oceanlegendstours.com
Roy@oceanlegendstours.com
OL_tours
Ocean Legends Tours

De mooiste duikreizen naar Zuid-Afrika en Mozambique

Nederlandse Nelleke en Zuid-Afrikaanse Roy combineren hun passie voor reizen en duiken in Ocean Legends Tours

“Er is geen ander land ter wereld waar je zowel een safari in de bush kunt doen om de Big Five te spotten, en tegelijkertijd een paar honderd kilometer verderop je duikpak aan kunt trekken om de machtige onderwaterwereld van dichtbij te bekijken.” De 29-jarige Nelleke uit Vlissingen begint te stralen als ze het over duiken in Zuid-Afrika heeft. En vlak vooral Mozambique niet uit, want een duikvakantie naar deze twee landen is volgens haar een combinatie van het mooiste en meest ongerepte dat de natuur te bieden heeft.

Dat beaamt haar man Roy (36) volmondig. Roy is geboren en getogen in Zuid-Afrika, maar woont sinds 2012 samen met Nelleke in Nederland. Het stel ontmoet elkaar in 2009 tijdens een rondreis in Mozambique: Nelleke als deelneemster, Roy als reisbegeleider. Hoe mooi en symbolisch is het dat jaren later het stel hun gedeelde passies gebundeld hebben in Ocean Legends Tours: aanbieder van de mooiste duikvakanties naar Zuid-Afrika en Mozambique.

Duiken in Zuid-Afrika en Mozambique is om meerdere redenen een absolute once-in-a-lifetime, vinden Roy en Nelleke. Wij trouwens ook, zo valt te lezen in onze Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken. Enkele van de belangrijkste unique sellings points van deze duikreis zijn de enorme diversiteit die beide landen aan duikers te bieden hebben; het feit dat je een duikvakantie in Zuid-Afrika kunt combineren met een safarivakantie en de mogelijkheid om tussen talloze grote en kleine vissen tussen de mooiste tropische riffen en koralen te zwemmen. En dat in duikmekka’s die (nog) niet door het grote publiek ontdekt zijn.

Nelleke werkt al jaren als freelance webdesigner; Roy werkt al jarenlang in de toerisme-industrie. Hij was onder meer reisbegeleider – zowel van kleinere reisgezelschappen als van overland tours, duikinstructeur als ‘reizende chef’ (iemand die tijdens overland tours de maaltijden voor de gasten bereidt). Voordat hij naar Nederland verhuist om zich definitief bij Nelleke te vestigen, maakt hij nog een lange reis langs de kust van Zuid-Afrika en Mozambique. Bij wijze van voorwerk, want tijdens de reis bezoekt hij de mooiste duikplekken van de Oost-Afrikaanse kust. Nelleke, die zelf advanced diver is, reist een tijdje met hem mee. Niet lang daarna beginnen ze in Nederland Ocean Legends Tours.

Het mooiste van de onder- én bovenwaterwereld
Ocean Legends Tours biedt Nederlanders die graag duiken – of dit willen leren – de kans om een duikvakantie naar enkele van de mooiste plekken ter wereld te maken, en deze reis te combineren met een ander wonder der natuur: safari. Tijdens een vakantie van 13, 15, 18 of 28 dagen – of een op maat gemaakte privéreis (min 8 personen) – laten Nelleke en Roy je kennismaken met het mooiste van de onder- en bovenwaterwereld van Zuid-Afrika en Mozambique.

“Duiken in Zuid-Afrika is anders dan waar ook  ter wereld,” vertelt Roy. “De diversiteit die Zuid-Afrika duikers te bieden heeft is ongekend. Je hebt er tropische riffen en koralen, maar ook grotere dieren zoals walvishaaien en walvissen. Daarnaast staan de oceanen rondom Zuid-Afrika bekend door de grote populaties haaien die er leven.” Haaien zeg je? “Ja, dat zeg ik,” lacht Roy. “Wees niet bang, haaien vinden mensen enger dan andersom,” grinnikt hij. “Een goede instructeur weet precies waar hij je mee naartoe neemt en waar duiken met haaien hartstikke veilig is.” Daarnaast is duiken in Zuid-Afrika bijzonder vanwege het feit dat je in Kaapstad bijvoorbeeld tussen meer dan 800 scheepswrakken kunt duiken, je rond het Kaapse Schiereiland in twee verschillende oceanen kunt duiken (de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan) en door de interessante mix aan koralen en vissoorten.

Duikwalhalla’s Aliwal Shoal, Tofo en Kaapstad
Natuurlijk staat een bezoek aan #1 duikmekka van Zuid-Afrika ook op de planning: Sodwana Bay aan de tropische oostkust van Zuid-Afrika. “Rondom de tropische riffen van Aliwal Shoal in Sodwana leven alleen al zo’n 1200 verschillende vissoorten,” aldus Nelleke. Naast dat Aliwal Shoal één van Jacques Cousteau’s favoriete duikplekken was, staan deze riffen vooral bekend als één van de beste plaatsen ter wereld waar je veilig zonder kooi kan duiken met verschillende soorten haaien, zoals tijgerhaaien (tiger sharks), zambezihaaien (bull sharks), hamerhaaien (hammerhead sharks), zwarttip haaien (blacktip sharks) en zandtijgerhaaien (ragged tooth sharks).Daar verblijft de groep enkele dagen, evenals in hét onderwaterparadijs van Mozambique: Tofo. Ongeveer 500km ten noorden van Maputo vind je acht prachtige kilometers strand waar de gemiddelde duiker het liefst nooit meer weg wil. Tofo is één van de beste plekken ter wereld om walvishaaien en manta’s tegen te komen. De duiklocatie Manta Reef is geklasseerd als één van de top 10 duikbestemmingen op de planeet. Hier kan je duiken met manta’s, die met een spanwijdte tot 7 meter echt gigantisch zijn. Tussen juni en oktober vind je er ook bultrugwalvissen die je onder water naar elkaar kunt horen ‘zingen’. Wie de lange versie van de duikreis boekt, brengt ook een bezoek aan Kaapstad. En hoewel niet iedereen dat weet, heeft ook Kaapstad duikers veel te bieden. De Moederstad is namelijk één van de weinige plaatsen in de wereld waar je kunt duiken met de sevengill cowshark (gevlekte zevenkieuwhaai). Dit zijn hele kalme en nieuwsgierige haaien, en zwemmen rond in de sprookjesachtig uitziende kelpwouden, met unieke foto’s als resultaat.  Ook kun je in Kaapstad duiken met de speelse Kaapse pelsrobben die onder water allerlei grappige capriolen uithalen.

“Het is onze gedeelde passie voor duiken, reizen en Zuid-Afrika die wij graag aan mensen laten zien en met ze delen. Net als de mooiste plekken ter wereld – verborgen en bekend – die wij op onze reizen ontdekten. En dan zien hoe zij daar net zo van genieten als wij.”

Reisprogramma duikvakantie
Het programma voor een duikvakantie van Ocean Legends Tours begint op het vliegveld van Johannesburg, waar de groep verzamelt. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 18 personen. Je duikniveau maakt niet uit: beginners krijgen eerst een open water cursus van instructeur Roy, ervaren duikers kunnen meteen te water. Op alle bezochte locaties kunnen beide ‘typen’ duikers zich naar hartenlust uitleven. Meereizende niet-duikers zijn trouwens ook van harte welkom: voor zij die liever op het droge blijven zijn op elke locatie meerdere activiteiten te doen.

Naast Roy en Nelleke reist ook een lokale gids mee. Als vakantieganger hoef je nergens aan te denken: alles wordt door het drietal geregeld: transport, het eten, accommodatie en activiteiten. Hoewel de focus op duiken ligt, staan – afhankelijk van hoe lang de reis duurt – ook bezoekjes aan steden als Durban, Johannesburg, Kaapstad en enkele safari’s op het programma (wederom afhankelijk van hoe lang de reis duurt).

Terug naar de hoofdmoot: duiken. Op de verschillende locaties doe je minimaal 2 duiken per dag. Duiken gebeurt vaak in de ochtend, voor de lunch, want met name in Zuid-Afrika wordt de zee ‘s middags vaak wat ruiger. Op een 13-daagse reis maak je in totaal 8 duiken; tijdens de reis van 15 en 18 dagen komt het neer op 12 duiken en tijdens de 28-daagse duikvakantie van Ocean Legends Tours maak je maar liefst 14 duiken, en daarnaast nog 2 kooiduiken in Gansbaai (met haaien) en in Oudtshoorn (met krokodillen). Als leuke toegift brengt de 28-daagse duikreis je ook naar Kaapstad voor een verblijf van enkele dagen.  Accommodatie bestaat uit een mix van tented accommodation (safariparken), simpele, comfortabele lodges, in traditionele Swazi-hutten (Swaziland) en onder meer in een villa aan het strand van Mozambique, waar je vanuit het raam de dolfijnen voorbij ziet zwemmen. In het Kruger Park wordt er gekampeerd. “We vinden het belangrijk dat de accommodatie rechtdoet aan de bijzondere omgeving en natuur,” legt Nelleke uit.

Vervoer gebeurt met een ruime, omgebouwde truck die – je leest het goed – wifi heeft en waar ruimte is voor eenieders duikuitrusting. Afstanden die per dag afgelegd worden zijn nooit meer dan 600km; op de mooiere locaties tijdens de reis blijf je met gemak drie nachten. Roy: “Het moet geen gehaaste vakantie zijn, maar as relaxed as possible.” Hij is en blijft tenslotte een Zuid-Afrikaan. Dat is overigens ook te proeven in de maaltijden die hij ‘s avonds als chef serveert. “Ik vind het leuk om reizigers kennis te laten maken met de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken.” Recepten voor potjiekos, boboti en de lekkerste braairecepten komen elke reis weer tevoorschijn.

De reizen van Ocean Legends Tours zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar – zowel beginners als ervaren duikers. Een op maat gemaakte duikvakantie voor een groep van minimaal 8 personen is ook mogelijk; dan is de minimum leeftijd voor kinderen 10 jaar. Een 13-daagse duikreis (exclusief vliegtickets en voor duikers met eigen duikuitrusting) begint bij €1964 per persoon. Het huren van een duikuitrusting voor de hele vakantie kost €140 per persoon.

Wil je graag meer weten over de onvergetelijke duikvakanties van Ocean Legends Tours? Bekijk dan de website of stuur een mailtje naar roy@oceanlegendstours.com.

Tip: lees ook de Top 10 redenen om een duikreis naar Zuid-Afrika en Mozambique te maken.

Volg KaapstadMagazine.nl voor het laatste en leukste nieuws over vakantie in Zuid-Afrika en Kaapstad. Te vinden op Facebook, Twitter, Google+, Instagram en Pinterest, en natuurlijk ook via onze gratis maandelijkse nieuwsbrief.  

Events In Kaapstad
October 2019
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

statements_5Fugard Classic “Statements” ...

Catch this stellar performance about forbidden love

VaseWhat Could Be Prettier Than A Room Full ...

An exhibition full of flowers in vases created by Cape Town’s top ceramicists

sotano_lambIt’s (Lamb) Burger Wednesdays at ...

... and while you eat, chill out to reggae by locals The Rivertones

a4_arts_foundationZanele Muholi Wants You To See The ...

And it’s free at the A4 Arts Foundation

Land_RewovenSee This Fascinating Interpretation of ...

Artist MJ Lourens pairs his modern landscapes with Pierneef’s, plus there’s cheese ...

gindulge1Get To Know Your Gins At This Mid-week ...

Make your October Wednesdays about food trucks, kids activities, desserts and gin at ...

sotano_lambTwo Lamb Burgers For the Price Of One

R110 gets you two fully stacked meals at both Sotanos

rodan_kane_hartRodan Kane Hart: Making the Most of ...

An expansive gallery and pristine outdoor landscape showcase a free exhibition by a young ...

William_Kentridge_2A Monumental Exhibition To Open At The ...

The iconic South African artist’s largest exhibition in Africa in over a decade

blowfish_new_4Half-Price Sushi Every Wednesday and ...

And drink in the sunset and view (and a cocktail)

Kinky BootsSmash-Hit Kinky Boots Extended To 2020 ...

With music by Cyndi Lauper, several Tonys and a Laurence Olivier Award

chicha4Get To Know Your Wine: Wednesdays are ...

Sample some fine wines and meet the makers behind your favourite tipple

Cherry_Glamping3Team Building is For Bonding, So Ditch ...

Hiking, biking, canopy tours and luxury glamping just 50 minutes outside of Cape Town

zingara_bombay5 Happy Hours, Every Day of The Week

And Cafe Paradiso has a weekend seafood platter special for two

vredenheim_2019_9Picnic Among The Golden Wildebeest on ...

A family game drive with a difference at Vredenheim

kaskaziBoost Your Week With A Hump Day Kayak ...

The chance to see ocean and bird life at sunrise and get to work on time

cocosafar_steak1From Rib Eye To Vegetarian – Here Are ...

Gourmet burgers and steak, as well as cocktails, are now on the menu at this all-day cafe ...

La Paris_Deli2Wednesday Delights at La Paris Deli in ...

A bakery and bistro experience at one of the most beautiful winelands wedding venues, now ...

cartelcafe6Lunch Sorted: A Midweek Buffet At The ...

Fill up your plate and tuck into a tasty lunch spread every Wednesday and Thursday: From ...

two_oceans_aquariumMake Memorable Moments at Cape Town’s ...

Throw a party unlike any other at the Mother City’s underwater wonderland

Comedyclub_new11End Hump Day With a Laugh At The ...

Share the experience at Cape Town Comedy Club in the Waterfront’s Pumphouse every ...

Om Revolution vinyasa poseHave an Outdoor Yoga Experience with ...

Embrace your inner yogi outdoors

asamisOverload On Asami’s Sushi And Noodles

Get sushi and noodle specials three days a week

galileo_kirstGet Comfy at Kirstenbosch Movie Nights ...

Great films, fabulous scenery, delicious food and cosy seats – look forward to a night ...

HaskellVineyards 6Save On A Meal and Wine For Two At This ...

Haskell Vineyards offers patrons a delicious meal and glass of wine at a discounted price

glam_barBeauty Special: Gelish or Shellac Nails ...

Book via Whatsapp: Workday-perfect nail treatments with free rinse and discounts on all ...

OX boat rides 110% Off: See The Marine Big 5 on an ...

Whales, dolphins, penguins, cape fur seals and mola mola (sunfish), an awesome boat trip ...

theatre and film costume hire25% Off Hollywood-Calibre Costume ...

Wednesdays only: Gorgeous vintage cocktail dresses to realistic historical costumes for ...

Strolla ChickenHalf-Price Rotisserie Chicken (& sides) ...

Warm at the fireplace inside or sip Corona on the Sunset Deck in shorts and slops (while ...

house of hLook Who's Serving a R50 Lunch Special ...

Loved by locals, House of H now does delicious new lunch specials – from boerie rolls ...

Park Inn_RGB_ItalianDinnerSpecial5All-You-Can-Eat Italian Dinner Special ...

Made fresh right in front of you, with your choice of sauces and toppings – this is one ...

beluga_whisylounge2-for-1 Whisky Wednesdays at Beluga

Your midweek escape just got a whole lot better with the 2-for-1 Wednesday whisky special ...

grub&vine_wineFree Wine Tasting Every Wednesday at ...

Grub & Vine’s #VineNight hosts a different wine farm

Vergenoegd_duckrun1Cheer On The Ducks At Vergenoegd Löw

Bring the kids along to experience the Duck Parade

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika