Diana Matroos' reistips voor Kaapstad | Must see & do's vakantie Zuid-Afrika

5 vragen over Kaapstad aan... Diana Matroos

Kaapse lievelingsplekken en reistips van bekende Nederlanders

Elk jaar komen vele duizenden Nederlanders op vakantie naar Zuid-Afrika. Het grootste deel van hen doet dan ook Kaapstad aan. ‘Uiteraard’, zouden we daar eigenlijk aan toe willen voegen. Vakantie en Kaapstad: het zijn twee woorden die nou eenmaal prachtig in één zin samensmelten.

Dat vinden ook talloze bekende Nederlanders die regelmatig het vliegtuig deze kant oppakken. En net zoals we graag vakantiegangers, voormalig stagiair(e)s en vrijwilligers vragen naar hun favoriete plekken in Kaapstad, is het natuurlijk ook leuk om te weten waar de BN’ers zich in Kaapstad ophouden.

Deze keer vroegen we nieuwslezeres en radiopresentatrice Diana Matroos naar haar ervaringen en favoriete plekken in Kaapstad. In december 2014 kwam zij met haar man en twee zoons van 12 jaar voor het eerst op vakantie naar Kaapstad, dat als vakantiebestemming ‘al erg lang op haar wensenlijstje stond’. En wat Diana betreft blijft het niet bij deze ene keer. “Ik ga zeker weer een keer op vakantie naar Kaapstad. Ik vond het er prachtig: de natuur, de mensen en de mooie stranden. Bovendien raakt de geschiedenis, iets dat nu nog steeds pijnlijk merkbaar is. Ik zou graag iets willen doen voor mensen in de townships.”

1. Wat is het mooiste wat je hebt gezien in Kaapstad?
De Tafelberg: wat een indrukwekkend uitzicht en prachtige stilte, die je omringt als je eenmaal bovenop de berg bent aangekomen, ook al is het nog zo druk met andere bezoekers. Iedereen is onder de indruk en bevangen door de intensiteit van de natuur.

2. Waar in Kaapstad dronk jij de lekkerste koffie?
Bij het Mount Nelson Hotel: ouderwets sjiek, prachtige serre en tuin plus heerlijke koffie uit een prachtig kopje. Een andere aanrader: het koffiekraampje bij de ingang van de Watershed shopping hall in de V&A Waterfront. In deze hal vind je ook prachtige Afrikaanse kleding en ander mooie minishops. De koffie is er heerlijk en de sfeer ook.

3. Wat vind jij dat je absoluut gedaan moet hebben tijdens een vakantie in Kaapstad?
Een bezoek brengen aan de townships. Als nieuwslezer heb ik natuurlijk genoeg beelden gezien en verhalen besproken, maar echt tussen de mensen zelf staan – in hun huis, hun dagelijkse realiteit even van dichtbij meemaken – is onvergetelijk en niet te vergelijken met de beelden die je dagelijks op tv ziet. Onze jongens van 12 jaar waren onder de indruk. Na afloop gaven ze aan zich erg verwend te voelen.

Wat het meeste indruk op ons maakte in de township: een slaapkamer van 3 bij 4 waar 3 twijfelaars in stonden. Op elke twijfelaar sliep 1 familie bestaande uit zo’n 5 mensen. Dan lig je dus op elkaar. En op 1 kamer lig je dan dus met 3 families (15 mensen) bij elkaar en heb je absoluut geen privacy, nooit. Onmenselijk, zeker als je bedenkt dat in die kamer ook nog eens alle kleding en bezittingen opgeslagen liggen en de wachttijd voor een iets betere woning zeker 10 jaar is. En nog zoiets: de toiletten waren 2 km lopen, je kon niet doortrekken en per toilet waren er 15 families die daarvan gebruik moeten maken. Ik heb diep respect voor deze mensen. Er is nog steeds veel onrecht in het land als het gaat om zwart versus wit en dat doet pijn.  Eenmaal terug in je luxe 5 sterren hotel liggend op een zwembadbedje om te relaxen en te genieten van het prachtige uitzicht, blijft een gek gevoel geven.

4. In welk restaurant in Kaapstad at je het lekkerst?
Dat was bij restaurant La Bohème in Sea Point. Daar hebben we heerlijk gegeten. Mijn vegetarische gerecht: risottoballen met gegrilde groenten. Als je dat nu zo ziet op schrift klinkt dat niet superlekker, maar dat is het wel. Geen idee hoe ze het doen.

5. Stel, je hebt slechts 24 uur in Kaapstad. Wat zou je in die 24 uur doen?
Robbeneiland (tip: boek dit al ver vooruit online, toen wij daar aankwamen was alles voor 2 weken uitverkocht). Daarna de Tafelberg op en aan het einde van de dag bij het Bay Hotel in Camps Bay lekker genieten van een heerlijke koude aardbeiensmoothie liggend op een strandbedje met uitzicht op de zee.

Lees meer interviews met bekende en onbekende Nederlanders over hun ervaringen en reistips voor Kaapstad.

Kom jij ook op vakantie naar Kaapstad? Lucky you! Zorg dat je goed voorbereid bent, en dus volledig op de hoogte van de leukste must-do and see’s in Kaapstad! Meld je je aan voor onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook voor al het laatste nieuws uit Kaapstad. Mooie foto’s en plaatjes van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika