Foodbarn Restaurant Kaapstad | Noordhoek Farm Village | Uit eten in Kaapstad

Noordhoek Farm Village

Foodbarn Restaurant in Kaapstad

Shopping times:
Summer | 08:30 - 17:30
Winter | 09:00 - 17:00
 
+27 (0)21 789 2812
Cnr Main Road and Village Lane | Noordhoek
www.noordhoekvillage.co.za
marketing@noordhoekvillage.co.za
Noordhoekfarm
Noordhoek Village

Foodbarn Restaurant in Kaapstad

Op blote voeten genieten bij Foodbarn in Noordhoek Farm Village

Foodbarn Restaurant in Noordhoek Farm Village is de uitkomst voor de family-man in Kaapstad, die met zijn gezin lekker, gezellig en betaalbaar in Kaapstad uit eten wil.

De Franse chef Franck Dangereux, die een indrukwekkende reputatie heeft opgebouw in de Kaapse Wijnlanden, zwaait met de scepter bij Foodbarn. Zijn collega Pete de Bruin speelt als zakenman en gastheer zowel voor als achter de schermen een belangrijke rol bij Foodbarn. Lang geleden ontmoetten deze twee heren elkaar in een restaurant waar Pete tijdens zijn studie werkte.  Franck was in Zuid-Afrika om zijn neef te bezoeken. Beide heren herinneren zich deze ontmoeting nog als de dag van gisteren. Pete: “Ik sprak geen woord Frans, maar gelukkig was daar Tequila. Aan het einde van die beruchte avond beloofden we aan elkaar dat we een restaurant zouden openen.  En 25 jaar later werd deze belofte werkelijkheid.”

De Foodbarn Delicatessen= heerlijk en gezond op elk moment van de dag
De Foodbarn delicatessenzaak en bakkerij vind je in de kelders van Noordhoek Farm Village. Dat Franck Dangereux een culinaire ster is blijkt uit zijn verovering van de twaalfde plek bij de San Pellegrino 50 Best Restaurants of the World Awards 2010.

Franck heeft tijdens zijn klim naar de top bij geweldige restaurants gewerkt, maar het harde werk eiste wel zijn tol. “Op een gegeven moment wilde ik meer tijd besteden aan mijn familie. De enige optie die ik toen had was om samen met Pete een restaurant te openen. De Foodbarn is nu uitgegroeid tot een populaire bestemming voor gezinnen uit Kaapstad. We zien jong en oud van ons eten smullen. Mijn eigen gezin ook”. “Hier draait het om ‘what you see is what you get’”, voegt Pete toe.

Samen met mijn vriend geniet ik bij De Foodbarn van een goddelijk ontbijt met Eggs Benedict, oftwel gepocheerde eieren, ham en aardappelkoekjes. Ik zie vele locals en toeristen smikkelen van de culinaire hoogstandjes. “De locals houden me op de been tijdens de winter”, zegt Pete die praktisch al zijn klanten kent.  Met de gemoedelijke sfeer en Pete als vriendelijke gastheer voel je je bij De Foodbarn al bij binnenkomst  op je gemak. Het is dus geen wonder dat zowel de toeristen als locals uit Kaapstad keer op keer terugkomen.

Ook ik ben overstag. De Foodbarn is rustiek, authentiek, maar niet over the top.
De keukenbrigade is al vroeg uit de veren om heerlijke versgebakken broden klaar te maken. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de koffiebonen. Deze komen  bij  ‘Bean there’  vandaan, waar ze  alleen gebruik maken van Afrikaanse bonen. In de delicatessenzaak  zie je andere versgemaakte lekkernijen, zoals cakes, taarten, jam, gelei, koekjes, muffins, gebakjes en broodjes. Hier blijft het niet bij ,want ze verkopen ook lokale wijnen, kazen en andere items die je niet snel ergens anders vindt.  

“We proberen alles zoveel mogelijk zelf klaar te maken. De producten komen voornamelijk uit de lokale omgeving. Ook proberen we alles zo organisch mogelijk te houden. “

De lunchkaart van de delicatessenzaak beschikt over sandwiches, salades en dagelijkse specialiteiten. De nadruk ligt op zelfgemaakte hapjes met een Franck Dangereux twist. “Mensen komen hier graag terug, omdat het enige dat ze hoeven te doen is gaan zitten en genieten. “Naast de delicatessenzaak vind je de Barn boekenwinkel. Deze gezellige winkel  puilt uit van tweedehandse boeken. Verder staat Barn onder de locals bekend als een ideale ontmoetingsplek voor het uitwisselen van de laatste nieuwtjes.

Het Foodbarn restaurant: Heerlijk lunchen & dineren met de hele aanhang
Franck houdt van verschillende culinaire invloeden. Je ziet hem vaak experimenteren met ingrediënten uit de Griekse, Caribische, Noord-Afrikaanse, Thaise en Indiase keukens.

“Het gaat om de kennis over lekker eten”, vertelt Franck me.”Ik nam met Foodbarn restaurant wat gas terug. Voor de deur  bevindt zich slechts een parkeerplaats in plaats van een prachtige tuin. Daartegenover staat dat je hier heerlijk eten krijgt terwijl je vele malen minder betaalt dan in andere luxe restaurants in de omgeving.”

Franck is zo gepassioneerd over het delen van zijn kennis over lekker eten dat hij in de winter vaak voor nop kookdemonstraties geeft bij het Foodbarn restaurant. De focus ligt volgens Franck niet bij de educatie, hij wil zijn gasten voornamelijk stimuleren om zelf te experimenteren met eten.  “Kook niet steeds dezelfde maaltijden, maar kijk eens verder dan je neus lang is.”

De kern van Franks gerechten zit in de verse ingrediënten. De producten zijn afkomstig uit de lokale omgeving met een straal van maximaal 100 kilometer. Ook passen de wijnen goed bij de verschillende maaltijden. Als je je maar op je gemak voelt. Voor een driegangenmenu betaal je bij Foodbarn ongeveer R195. In het restaurant, dat over een charmant rieten dak beschikt, mag je volgens Franck rustig op blote voeten binnen komen.

Een daadkrachtige visie
“Je vindt het geluk niet in het winnen van grote prijzen, maar in het creëeren van een ruimte waar  iedereen bij mekaar is. Geld speelt dan slechts een bijrol. De hoofdrol speel je zelf. Bij Foodbarn maken we zowel plezier als verdriet mee,” zegt Pete. Franck voegt er daadkrachtig aan toe:” Het leven is simple.Laten we dat zo houden!”

Foodbarn deli
Noordhoek Farm Village | Noordhoek | +27 (0)21 789 1966
Openingstijden:  van 08:00 tot 17:00 uur in de zomer en van 09:00 tot 17:00 in de winter. Foodbarn is alleen op Eerste Kerstdag gesloten. Geniet hier van gratis WIFI en een romige cappuccino.

Foodbarn restaurant
Noordhoek Farm Village | Noordhoek | +27 (0)21 789 1390
Openingstijden: Op maandag en zondag is het restaurant alleen open voor lunch. Van dinsdag tot zaterdag is het open voor lunch en diner.

Het Foodbarn restaurant is een populaire locatie voor bruiloften en biedt  plaats aan 120 mensen.  Hier huur je niet slechts een feestruimte, maar een complete happening. Je kunt kiezen uit verschillende voorafjes, hoofdgerechten en desserts. De locatie kan naar smaak worden uitgerust met onder andere bloemen, muziek en fotografen.

KaapstadMagazine.nl houdt je op de hoogte van de leukste nieuwe hotspots – dining, drinking and dancing – in Kaapstad. Wij eten, drinken en clubben ons een weg door deze stad.  Bekijk onze restaurantsectie voor onze ervaringen in de vele restaurants en cafe’s van Kaapstad.

Voor meer updates over restaurants en gebeurtenissen in en rond Kaapstad schrijf je je nu in voor onze nieuwsbrief, meld je je aan bij onze Facebook-groep en volg je ons op Twitter.

Events In Kaapstad
October 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

café rouxCafe Roux Noordhoek has an exciting ...

See Matthew Mole, The Kiffness, Fintry and more live at Café Roux this month

virtual_garden3Discover the McGregor Magic Virtual ...

Explore South Africa’s amazing biodiversity without leaving home

africamps7Discover South Africa with these great ...

From the pet-friendly Stanford Hills to a camp located on a large fishing dam in Limpopo

Watershed 2Known favourites and new discoveries at ...

825 square-meters of the best in African art, craft, design, and now beauty

robin_hoodLunch is sorted at Robin Hood Burger ...

Robin Hood in Kloof Street has basket lunch deals every day

The grill father The Grillfather is back with a hearty ...

Enjoy their 2.8kg pure beef patty and backyard braai vibes

spring_2Bradwell Spring: Vredehoek’s fresh ...

It’s the second formalised spring water collection point built by the City

spring_1Newlands Spring: Cape Town’s ...

Rules are in place to ensure everyone’s safety

VW_October_promotions4Barons Cape Town VW is open to the ...

Quicker services and courtesy cars for essential workers

Om RevolutionSlow flow mobile yoga with Om Revolution

You don’t have to go to a yoga studio to stay active

Cape Town International Kite Festival 1The sky’s the limit at this annual ...

The kite fest is going virtual for 2020: here’s what you need to know

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika