Stage Kaapstad | 4exchange buitenlandse stage Zuid-Afrika

David Cabo over zijn onvergetelijke stage in Kaapstad

'Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik een foto bekijk van mijn stage in Kaapstad'

David was in 2008 voor het eerst in Zuid-Afrika, om vrijwilligerswerk te doen. Tijdens die tijd lukte het echter niet om ook Kaapstad te bezoeken. Dat ‘verlies’ maakt hij tussen augustus 2012 en februari 2013 ruimschoots goed toen hij voor zes maanden stage in Kaapstad kwam lopen. “Sinds mijn reis en vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika in 2008, heb ik altijd gezegd dat ik terugwilde naar dit prachtige land. Voor mijn opleiding was een stage in het buitenland, dus de keuze was vrij snel gemaakt.” David benaderde stagebemiddelingsbureau 4exchange in Kaapstad, en de eerste voorbereidingen konden worden getroffen. Op 26 augustus 2012 is het zover en zet David voor het eerst voet op Kaapse bodem. Een paar jaar later raakt hij nog altijd niet uitgesproken over hoe mooi Kaapstad is. 

Nu al jaloers? Lees alles over hoe je je stage in Kaapstad regelt. 

Wat is voor jou – als je echt maar 1 plek mag noemen – de allermooiste plek van Kaapstad?
Het geweldige uitzicht dat je hebt over de stad, het strand en de bergen na een mooie hike naar de top van Lion’s Head. Een mooie wandeling met schitterende uitzichten, ieder moment van de wandeling. Het bereiken van de top geeft voldoening en het drinken van een biertje op de top tijdens de zonsondergang samen met vrienden is echt heerlijk! De rust op de top en de het geweldige uitzicht maakt dit voor mij de allermooiste plek in Kaapstad.

Wat is het leukste dat je in Kaapstad gedaan hebt?
Eén antwoord geven bij deze vraag is bijna onmogelijk! Ik heb in Kaapstad zoveel geweldige dingen gedaan, dat kiezen heel moeilijk wordt. Daarom kies ik ook niet voor een specifiek iets, maar voor het totaalpakket dat mijn tijd in Kaapstad beschrijft. De lange reis die je (alleen) onderneemt, het leren kennen van nieuwe mensen/vrienden (zowel Nederlands als Zuid-Afrikaans), het stage lopen in een nieuwe bedrijfscultuur, het op jezelf wonen in een wereldstad, de legendarische avondjes stappen in de stad of in de kroeg in de straat, de variëteit die de stad biedt voor weekendbesteding, de leuke restaurants, de hippe bars, de natuur, de extreme sporten, de omringende steden/dorpjes, de heerlijk relaxte atmosfeer die in de stad hangt, de zon, de markten, het strand, het braaien of het wekelijkse potje voetbal bij Fives in V&A Waterfront, de festivals! Dit alles maakte mijn zes maanden in Kaapstad onvergetelijk en een fantastische ervaring.

En ook: het feit dat we na een weekend weg samen met vrienden allemaal zeiden: ‘bijna thuis’ als we de borden met Kaapstad zagen of de Tafelberg in het zicht hadden, zegt genoeg over het gevoel dat Kaapstad mij heeft gegeven. Het voelde als thuis!

stage kaapstad

Wat viel je het meest op in Kaapstad?
De vriendelijkheid die de Zuid-Afrikaanse mensen allemaal hebben en de tevredenheid die ze uitstralen! Het gemak waarmee je in gesprek raakt met locals en de hulp die ze bieden wanneer je iets vraagt, geweldig! Heel veel mensen die ik heb leren kennen of mee in contact ben gekomen in Kaapstad hebben het hart op de juiste plaats! Verder is mijn beeld van de stad en de mensen alleen maar beter en positiever geworden dan dat het al was.

Waar ben je tijd niet aan toegekomen, waarvoor je eigenlijk nog wel een keer terug wil/moet komen naar Zuid-Afrika?
In 2008 heb ik het Kruger Park bezocht en heb ik de Panorama Route gereden, maar toch zou ik deze nog een keer willen overdoen omdat het toen allemaal maar drie dagen omvatte, terwijl het meer tijd vergt om alles van deze prachtige natuur te ontdekken en te zien. Het Kruger Park inclusief overnachting en eventueel een nachtsafari zijn toch wel een must, net als het rijden van de Panorama Route en een hike maken in de Drakensbergen.

Wat is het dat voor jou Kaapstad als stad zo mooi en indrukwekkend maakt?
De vriendelijkheid, de natuur om de stad heen, het strand, de bergen, de mogelijkheid om de stadsdrukte even te ontkomen door simpelweg 10 minuten te rijden naar Signal Hill om even helemaal tot jezelf te komen en te genieten van de zonsopkomst- of ondergang. Het is een bruisende stad waar je ieder weekend iets nieuws kan ondernemen, er zijn zoveel mogellijkheden!

Ben je tijdens je stage in Kaapstad op andere plekken in Zuid-Afrika geweest?
Via ons stagebureau 4exchange zijn er meerdere activiteiten georganiseerd waaronder een vierdaagse trip langs de Garden Rout en een weekendtrip naar Hermanus. Heel goed geregeld en zeker een must om te doen tijdens je verblijf in Kaapstad en Zuid-Afrika.

Na afloop van mijn stageperiode had ik nog tweeëneenhalve week vrij voor ik (jammer genoeg) weer zou terugvliegen naar Nederland. Samen met vier vrienden hebben we een tiendaagse roadtrip gemaakt van Kaapstad door Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Een gehuurde Toyata Hilux 4x4 werd ons huis voor 10 dagen en we hebben heel veel gereden en nog veel meer gezien! Op safari en overnachten in de Okavanga Delta, de Fish River Canyon bezocht, veel steden en prachtige natuur gezien en heel veel bijzondere en vriendelijke mensen ontmoet!

Wat was het mooiste deel van die reis in Zuid-Afrika?
De Fish River Canyon en de reis ernaartoe hebben toch wel het meeste indruk op me gemaakt, wat een geweldige route ernaartoe en wat een uitzicht eenmaal aangekomen bij de canyon. Daarnaast is de backpackers en het strand bij Wilderness aan de Tuinroute ook echt een geweldige plek om te zijn! Wat een rust, uitzicht en mooie omgeving. Zwemmen in de zee hier is geen enkel probleem, heerlijke temperatuur. ’s Ochtends wakker worden, het balkon oplopen en de dolfijnen zien zwemmen in de zee, geweldig!

Ben je ook op safari in Zuid-Afrika geweest?
In de buurt van Kaapstad zijn veel safari mogelijkheden, samen met mijn ouders en zus (die op bezoek kwamen) ben ik op safari geweest in Aquila Game Reserve en dat was een mooie safari. Alleen is het een zeer klein park en is de garantie dat je de dieren ziet heel groot. In het Kruger Park, waar ik was in 2008, moet je echt heel goed zoeken en is er ook meer natuur - dat vond ik persoonlijk veel mooier en leuker dan Aquila. Verder is Aquila helemaal niet te vergelijken met de safari in de Okavanga Delta die ik heb gedaan in Botswana, waar je alleen met een 4x4 auto mag rijden, je door het water, de modder en de bush moet rijden om je eindbestemming te bereiken en ’s nachts tussen de wilde dieren slaapt.  Safari in de Okavanga Delta is de meest pure vorm van safari, zonder gids, zelf je route bepalen, soms zelfs tussen de kuddes olifanten door, zelfs andere auto’s moeten helpen met uit de modder te komen of zelf geholpen worden, back to basic!

Wat moet je absoluut meenemen in je koffer als je op vakantie gaat naar Kaapstad & Zuid-Afrika?
Een fotocamera! Het zou zonde zijn om al het moois dat Kaapstad en Zuid-Afrika te bieden heeft niet te kunnen delen met vrienden en familie bij terugkomst uit deze prachtige stad in dit geweldige land! Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik een foto bekijk van mijn tijd in Kaapstad.

Tot slot: welke tips, must-do’s en must-see’s heb je voor mensen die op het punt staan een vakantie naar Kaapstad of een rondreis door Zuid-Afrika te maken?
Nou, daar komen ze: skydiven; bungeejumpen vanaf de Bloukrans Bridge, surfen, wakeboarden bij Blue Rock, township tour (met overnachting/homestay), weekendje Hermanus incl. walvissen spotten en duiken met haaien, roadtrip langs de Garden Route, op safari, Robbeneiland bezoeken, Cape Point National Park, naar een van de festivals, uitgaan, de Tafelberg, Lion’s Head, Signal Hill & Skeleton George beklimmen, lekker uit eten, sundowners drinken op het strand, Chapman’s Peak Drive, op zaterdagochtend naar de markt op de Old Biscuit Mill, naar het strand van Camps Bay, een van de openluchtconcerten of bioscoopavonden in Kirstenbosch bezoeken, wijnproeven in Stellenbosch, naar een voetbalwedstrijd van Bafana Bafana, en nog veel, veel meer!

stage kaapstad

En tot slot, Davids ultieme reistips specifiek voor Kaapstad 

Het leukste restaurant van Kaapstad is... van Hunks op Kloof Street

De lekkerste koffie in Kaapstad dronk ik bij... Vida e Caffè

Het lekkerste eten in Kaapstad at ik bij... Primi Piatti in de V&A Waterfront, heerlijk eten en zeer vriendelijk personeel! Na enkele keren daar te zijn gaan eten werden we al met naam verwelkomd, geweldig!

De mooiste dagtrip die ik vanuit Kaapstad maakte was naar... Cape Point National Park, schitterend!

Ik vloog naar Kaapstad met (luchtvaartmaatschappij) en dat beviel... met Turkish Airlines en dat was heel goed! (Düsseldorf – Istanbul – Johannesburg – Kaapstad.

De absolute hidden gem van Kaapstad die ik ontdekte is.... Silvermine Nature Reserve.

Ik geef mijn vakantie in Kaapstad als rapportcijfer een 9,5!

Niet alleen David is het roerend met ons eens als we zeggen dat Kaapstad de mooiste stad ter wereld is, het zijn er zoveel! Volg KaapstadMagazine.nl op Facebook en Twitter om altijd op de hoogte te zijn van het laatste en leukste nieuws uit de Moederstad, en tevens om andere volgelingen uit de categorie ‘Nu hoor je het ook eens van een ander’ voorbij te zien komen. Mooie foto’s en plaatjes van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika