Crust Cafe Kaapstad | Restaurants en cafes Kaapstad

Crust Café in Kaapstad

Zo simpel kan genieten in hartje Moederstad zijn 

 

Leuke en vooral lekkere lunchspots in Kaapstad: wij zijn er altijd naar op zoek. Er zijn een heleboel cafes en restaurants in Kaapstad waar je prima kunt lunchen, maar onze zoektocht gaat verder dan wat je op het eerste gezicht ziet. Op zoek naar die speciale plekjes, de hidden gems die er - wat ons betreft - bovenuit steken. Waar je er zeker van bent dat het eten altijd goed is, de bediening altijd leuk is en... waar je simpel gezegd tijdens je vakantie in Kaapstad niet aan voorbij mag gaan!

Crust Caféaan Bree Street is zo’n plek in Kaapstad waar onze redactie haar gezicht best vaak laat zien. In september 2009 openden hier de Britse Phill en Andrew hun deuren. Tijdens hun vakantie in Kaapstad werden ze verliefd op het land, en in het bijzonder op de Moederstad. Terug naar Engeland was voor de mannen geen optie meer. Blijven, dat was wat ze wilden.  

Ze besloten het roer volledig om te gooien en een eigen cafe annex lunchroom te beginnen. “Dat was in het begin behoorlijk wennen,” vertelt Andrew, die in Engeland op de IT-afdeling van een grote bank werkte. “Bij de bank miste ik de interactie met klanten, iets waar ik nu heel erg van geniet.” En de klanten ook, dat blijkt. Want in de afgelopen jaren heeft Crust een grote groep vaste klanten opgebouwd. De ligging van Crust helpt daar ook bij – aan het uiteinde van Bree Street (op de hoek met de Buitensingel) zijn enkele bedrijven en een school gevestigd.  

Basic maar erg lekker
Gezond, simpel en lekker: daar staat Crust voor. Voor een stevig ontbijt of een lekkere lunch ben je bij Phill en Andrew aan het goede adres. “En dat alles tegen een betaalbare prijs,” benadrukt Andrew. “Want ontbijten of lunchen buiten de deur, dat moet leuk blijven.” Het menu van Crust is basic maar lekker, en de porties zijn vrij groot. Een engels ontbijt, sandwiches, salades, wraps, burgers of iets anders warms: het staat allemaal op de kaart. De prijzen variëren van R22 voor een simpel broodje tot R44 voor een bord lasagne. Tip: vraag naar de dagelijkse special - elke dag anders, maar altijd goed geprijsd!  

Net als het menu van Crust, is ook de inrichting simpel gehouden. Er ligt een mooie houten vloer, er is veel gebruik gemaakt van wit en er valt veel licht naar binnen waardoor het ruim aandoet. Centraal in de zaak staat een grote houten tafel - met leuke tijdschriften - waar het goed vertoeven is, mocht het Kaapse weer het niet toelaten om buiten te zitten. Want wanneer het weer wel goed is, zit het zonnige terras van Crust vaak vol.  

Knutselaar
Leuk om te vermelden: binnen bij Crust hangt bijzondere ‘kunst’ aan de muur. Koeien, olifanten en andere dieren gemaakt van oude kaarten, postzegels en ander papier. Andrew vertelt trots dat Phill deze kunst zelf maakt. “Hij is een knutselaar die graag dingen hergebruikt. En ze hangen hier erg mooi, vind ik.” We knikken instemmend met hem mee. Ze passen bij de basic inrichting van Crust, terwijl ze toch meteen opvallen.   

Crust is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 15.30uur. Wil je iets bestellen? Dat kan ook. Binnen het centrum van de stad worden bestellingen gratis geleverd. Op de website van Crust Cafe in Kaapstad vind je het menu en de dagelijkse specials. Het is zo makkelijk!  

Door Ellen Kemerink 

Andere restaurants en cafés op Bree Street die het bezoeken waard zijn, zijn wijn- en tapasbar French Toast, cocktailbar the Orphanage, Escape Caffé, Weinhaus + Biergarten en cateringrestaurant Sababa.  

Wil je meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons natuurlijk ook op Twitter en Facebook!

 

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika