Club Fiction Kaapstad | Uitgaan Kaapstad

Hardcore uitgaan in club Fiction in Kaapstad

Drum & Bass, Electro, Dubstep en Techno

Uitgaan in Kaapstad kan op veel verschillende manieren. Je hebt de chiquere clubs in Camps Bay zoals Caprice en St Yves, grotere discotheken als Club 31 en Trinity maar ook de alternatieve uitgaansscène is in Kaapstad erg groot. Een overzicht van deze en alle andere bars, clubs en discotheken in Kaapstad vind je in onze Nightlife in Kaapstad-sectie.

Dat bewijzen clubs en barretjes als Mercure, Jade, Fatback Soul, Club Voom Voom, The Shank, Assembly en Fiction elke avond in Kaapstad. Club Fiction is een mooie om er uit te lichten.

Fiction is een van de populairste uitgaansgelegenheden in Kaapstad onder liefhebbers van dubstep, drum & bass en techno muziek. Hoewel de locatie op hoek van het populaire en toeristische Long Street is gelegen en tegenover de Ierse pub Dubliners, zijn het vooral de lokale Kaapstedelingen die de weg naar deze club in Kaapstad vinden.

Klein maar fijn?
Eenmaal binnen valt op hoe klein Club Fiction van binnen eigenlijk is. Op de dansvloer is alleen plaats voor de echte hardcore muziekliefhebbers. En dat wordt je snel duidelijk gemaakt ook. Als je niet vecht voor je plekje word je al snel opzij geduwd door mensen die net iets harder of hoger springen dan jij kan.

En het is niet alleen het publiek dat losgaat. Ook de DJ’s springen erop los alsof hun leven ervan afhangt. De muziek is, afhankelijk van de avond, meestal hard , alternatief en uptempo.

Buiten op straat hangt een bord waarop je kunt lezen wat er die avond voor een feest is in club Fiction. Bepaal dus tijdens je dagje shoppen of lunchen op Long Street of je die avond naar club Fiction gaat, of dat het toch een avondje in Trinity wordt. Of, of, of. Keuze genoeg.

Maar ook als je niet van de hardere muziekstijl houdt is Fiction alsnog het bezoeken waard. Het gebrek aan ruimte op de dansvloer wordt namelijk ruimschoots goedgemaakt met een ruim balkon dat uitzicht geeft over Long Street. Ideaal om mensen te kijken, een sigaret te roken (roken mag niet binnen in Fiction) maar ook om kennis te maken met de lokale bevolking.

Benicio del Torro in Fiction!
Je ID meenemen is bij Fiction van groot belang, want er bijna geen mogelijkheid (ook niet als onschuldige blonde toerist uit Nederland) om zonder binnen te komen.  Entree bedraagt meestal rond de R20 (2 euro), bier R15, shooters R20 en mixdrankjes R40.

Fijne bijkomstigheid voor vrouwen. De barman van Fiction is een exacte look-a-like van acteur Benicio del Torro.  Des te meer reden om de hele avond aan de bar te hangen.

Wil je meer weten over uitgaan in Kaapstad? Wat zijn de populairste club, barretjes en restaurants in Kaapstad? Bekijk dan onze rubriek Nightlife in Kaapstad.

Wil je op de hoogte blijven van alle ins en outs vanuit Kaapstad? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief of volg ons op Facebook of via Twitter.

Afrikaanse taal leuke woordenAfrikaans is lekker: 100 x de leukste ...

’n Flerrie, marmotjie en een suurknol: wat het betekent lees je in dit ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika