Chicha! Drankjes doen in de bar die Sea Point zo levendig maakt
Een funky jaren ‘70 ruimteschip-achtige wijnbar meets moderne tapasbar. Dit knusse wijn- en tapasbarretje brengt wat extra smaak aan de horeca-strip op Regent Road in Sea Point.
Chicha! – door ons team omgedoopt tot jaren ’70 ruimteschip-wijnbar - wordt onder anderen gerund door de eigenaren van Sundoo (Seelan Sundoo) en Three Wise Monkeys (Ricky Simon); de beste plekken in Sea Point voor Indisch eten en noedels.
Chicha! is waar je lekker gaat eten en drinken voordat je uitgaat, alhoewel de kans groot is dat je de hele avond lekker hier blijft.
Ook al is Chicha! officieel een bar met een unieke wijnkaart, zorgvuldig gekozen om perfect te matchen met de tapas op het menu, het eten is waar mensen voor terugkomen, zegt mede-eigenaar Julian Gabriel. “De delicate smaken in de kleinere tapas porties zijn ideaal om zoveel mogelijk gerechten te proeven. Probeer bijvoorbeeld eens de geroosterde aubergine met walnoten en togarashi kruiden, een aubergine hater wordt gegarandeerd fan.
Bij je vrienden aanschuiven
“Het restaurant is heel knus en intiem, waardoor we een gezellige en familaire band kunnen opbouwen tussen serveerders en gasten,” zegt Gabriel.
De details van het interieur dragen hier ook zeker aan bij. Met de marmeren vloeren zoals je ze wel ziet in Spaanse tapasbarren en houten lambrisering waan je je bij je vrienden thuis. Het geeft een beetje het idee van een boot danwel ruimteschip, dankzij de lampen boven de bar die wel wat weghebben van vliegende schotels. Als je met je gezicht naar de muur zit, helpt de enorme spiegel de ruimte visueel te vergroten en kan je meegenieten van wat er achter je gebeurt.
Die vriend bij wie je thuis bent is Gabriel, die regelmatig eventjes de keuken verlaat om een praatje te maken met zijn gasten. Hij zegt zich te inspireren op Australische tv-chef John Torode, en heeft zijn ervaring opgedaan in restaurants in Londen en Kaapstad. “Bij Chicha! willen we een super sfeer creëren, waar mensen van fantastisch eten en lokale wijnen kunnen genieten voor een betaalbare prijs.”
Genoeg wijn per glas
Bekijk het funky wijnrek met meer dan 100 bijzondere flessen. De bar heeft ook nog eens meer dan 60 wijnen, waarvan ongeveer 80% per glas wordt aangeboden. Dit is mogelijk dankzij hun ‘Coravin’, een soort naald die de kurk in de fles laat zitten, en na het uitschenken van een glas de fles weer helemaal goed afsluit. En zo hoef je je niet verplicht te voelen een hele fles te bestellen.
Gabriel zegt dat het menu speciaal is ontworpen om de verschillende wijnen met hun complexe tonen te balanceren met de smaken van de tapas op het menu. Iedere serveerder kan je minstens een of twee wijnen aanraden die goed bij het gerecht van je keuze past. “Bouchard Finlayson, Beaumont, Chamonix en Gabrielskloof zijn wijnboerderijen die vooral heel populair zijn. Maar probeer ook zeker eens de wat minder bekende Thorn and Daughters’ Copper Pot en Illimis Chenin Blanc,” adviseert Gabriel.
Van aubergine to filet
Een van die favorieten is een klassiek wintergerecht; geconfijte eend met dhania lamsworst (de Kaapse versie van de traditionele Toulouse saucisse). Het meest unieke gerecht is een Cape Malay-stijl ravioli met kip en garnalen, getopped met amandel- en krentenboter.
Onze favorieten waren zeker weten de Patagonische intvis in chimichurri saus en de filet gemarineerd in een IPA biertje; werkelijk zo mals als boter.
Door Sofie Koevoets
---
Maak je er een dagje van? Check onze aanbevelingen voor Sea Point. Of ga voor een nieuwe coupe naar onze favoriete kapper.
---
Wil je op de hoogte blijven van al het andere nieuws uit Kaapstad? Schrijf je dan nu in voor onze gratis nieuwsbrief.
---
Chicha Wine Bar and Tapas Bar
+27 (0)87 470 0014 | |
La Rhone Building, 77 Regent Rd, Sea Point, Cape Town, 8060 | |
info@chichact.co.za | |
Chicha Wine Bar and Tapas Bar | |
chichact |