Charly's Bakery Kaapstad | Bakkerij Kaapstad

Charly’s Bakery in Kaapstad

De lekkerste bakker in Kaapstad: mucking afazing cakes! 

 

Een bijzondere bakkerij in Kaapstad - dat is het. Gelegen in de wijk District Six valt de kleurrijke bakkerij meteen op. Een statig roze pand, vrolijk beschilderd. Doet het ietwat schreeuwerig aan? Ja. Maar dat hoort bij deze unieke bakkerij gelegen aan Canterbury Street: Charly’s Bakery.  

De naam doet het al vermoeden. Ooit was daar de kleine Charly Biess die in een klein dorpje in het Noorden van Zuid-Afrika aan het werk ging bij een bakkerij. Hij veegde hier de vloer, deed de afwas en maakte bladerdeeg - alles onder de strenge leiding van een Duitse meester-bakker. Totdat hij op een dag promotie maakte: hij mocht taarten gaan bakken. Alle kneepjes van het vak werden Charly bijgebracht door de Duitse meesterbakker en al snel maakte hij zelf klassiekers als de Schwarzwalder-kersentaart en de Sachertorte.  

Stapje terug
Als Charly later naar Kaapstad verhuist besluit hij zelf een bakkerij te beginnen: Charly’s Bakery. Na eerst zijn deuren te hebben geopend op Thibault Square in het centrum van Kaapstad verhuist Charly’s Bakery al gauw naar de Waterfront. Hier kent de bakkerij hoogtijdagen, mensen staan voor de bakkerij in de rij. Op dat moment besluit Charly dat hij het anders wil - zijn bakkerij wordt te groot, te massaal. Hij wil een stap terug en besluit om zijn bakkerij in de Waterfront te verkopen.  

De perfecte, kleinere locatie voor Charly’s Bakery wordt gevonden aan Canterbury Street in District Six. Sommig mensen zullen dit misschien een vreemde locatie vinden, een beetje afgelegen, maar misschien is dat juist wel de bedoeling. Mensen komen nu speciaal voor Charly’s Bakery naar deze plek - in grote getale. Want meestal is het heel erg druk in de bakkerij.  

Cupcakes, petit fours, koekjes, brownies, taarten, quiches en nog veel meer: het is allemaal te verkrijgen bij Charly’s Bakery. In de meest prachtige kleuren en vormen, het is eigenlijk zo gek niet te bedenken. Omdat de producten allemaal erg vers zijn en sommige met de hand versierd worden zijn ze niet goedkoop. Zo betaal je voor een cupcake gemiddeld R17.50, kost een brownie je R25.50 en een hele quiche kost R165. De prijzen voor de taarten zijn op aanvraag.   

Gekke doch klassieke bakkerij
Als je binnenstapt bij Charly’s Bakerij moet je even wennen en even op je in laten werken waar je terecht gekomen bent. Het is er rumoerig, veel mensen staan te kijken wat voor lekkers ze gaan kopen. Vitrines vol de mooiste taarten en cupcakes, en de muur is volledig behangen met foto’s van allerlei zoetigheden. In het midden van de bakkerij hangt een grote kroonluchter en de muren zijn versierd met vrolijke muurschilderingen. Een heel zoet sprookje! 

Achter in de bakkerij zijn medewerkers bezig met het decoreren van taarten en cupcakes. Zij benadrukken dat Charly’s Bakery, naast een gezellige en gekke plek, wel degelijk een klassieke bakkerij is. De Duitse perfectie die Charly leerde bij zijn eerste baantje vind je hier terug. De producten moeten er niet alleen prachtig uitzien, ze moeten ook goed smaken; dat is minstens net zo belangrijk. En neem van ons aan, ze zijn heerlijk. De slagzin van Charly’s Bakery - Mucking afazing cakes - is niet overdreven.  

Rainbow Bakery
De medewerkers van Charly’s Bakery noemen zichzelf vaak de Rainbow Bakery. Er werken mannen en vrouwen, van jong tot oud en van over de hele wereld. Van Congolezen tot Portugezen en Duitsers - iedereen werkt bij Charly’s Bakery gelukkig samen. En daar zijn ze zelf heel erg trots op.  

De oprichter van Charly’s Bakery, Charly Biess, overleed in mei 2012. Een schok voor iedereen en voornamelijk voor zijn medewerkers. Toch zetten ze zijn droom nu door, met heel veel liefde.  

Door Ellen Kemerink

Charly's Bakery is niet de enige lekkere bakkerij die Kaapstad rijk is... kijk hier voor een overzicht van de Top 10 lekkerste bakkerijen in Kaapstad

Zin om zelf ook aan het koken en bakken te gaan? In onze sectie Zuid-Afrikaanse recepten vind je allerlei lekkers. Maak bijvoorbeeld eens het recept voor Zuid-Afrikaanse carrot cake of het zoete Zuid-Afrikaanse recept voor lemon merinque taart. Altijd lekker!

Altijd op de hoogte blijven van het beste dat Kaapstad te bieden heeft? Schrijf je dan hier in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, volg ons op Facebook en natuurlijk ook op Twitter!

 

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika