Carnival Court Backpackers Kaapstad | Low-budget accommodatie Zuid-Afrika

Carnival Court Backpackers in Kaapstad

Party hostel van Long Street

Zeg je Kaapstad, dan zeg je Long Street. Aka een van de drukste en meest populaire straten van Kaapstad. Geliefd onder jong en oud, maar vooral voor backpackers die door Zuid-Afrika reizen is Long Street een verzamelpunt. Begrijpelijk, want Long Street is het kloppende hart van het uitgaansleven in Kaapstad.

Carnival Court is een backpackers temidden van alle drukte en levendigheid van Long Street. Reizigers die hier neerstrijken hoeven zich geen moment af te vragen of ze ‘wel in de buurt van het feestje’ zijn. Maar dat is niet de enige reden waarom dit hostel een fijne plek is voor backpackers die wel van de nodige excitement houden - en minder van slaap. Denk live muziek, DJ’s, trancefeestjes, maar ook een eigen pooltafel en tafelvoetbal mogen natuurlijk niet ontbreken. Bij Carnival Court Backpackers is er in ieder geval altijd wat te doen en ben je nooit alleen. Precies waar de gasten van deze backpackers naar op zoek zijn (met andere woorden: als je komt om in een oase van rust boeken te lezen en van het geluid van de vogels te genieten; kijk dan vooral even verder).  

Met 70 bedden verspreid over kamers voor twee, vier en zes personen, kan deze backpackers zowel stelletjes, eenlingen als grotere gezelschappen en zelfs families onderbrengen. Want ook als je wat meer privacy wil, kun je bij Carnival Court ook terecht voor een privé kamer. Ondanks dat de locatie van Carnival Court verreweg een van de grootste usp’s is, is het ook een dikke plus dat het personeel vriendelijk en zeer behulpzaam is. Zij kunnen je veel vertellen over mogelijke tours, excursies en andere – eventuele verdere - trips. Handig ook dat de Baz Bus – de ideale manier voor low-budget reizen in Zuid-Afrika voor de deur stopt.

Behoefte om Long Street te ontdekken en erop uit te trekken? Laat je waardevolle spullen veilig achter in een kluisje achter de desk van de receptie. Ook is er elke dag van 08.00u-20.00u een safety guard aanwezig om je veiligheid te garanderen. Met behulp van je eigen common sense natuurlijk, zoals dat nou eenmaal in elke wereldstad nodig is.

Heeft je lichaam, of hoofd toch behoefte aan diepe slaap, dan kun je bij de receptie oordopjes krijgen. Maar toch, eerlijk is eerlijk, de garantie op absolute stilte is er niet. Want ondanks dat er misschien niks op de planning staat van Carnival Court Backpackers, dan is er bij de buren vast wel een ander feestje aan de gang. Kortom, voor een schoonheidsslaapje moet je gewoon niet op Long Street zijn. Dan is uitwijken naar een rustige wijk als Gardens, Tamboerskloof of de Atlantic Seaboard misschien een beter plan.

Wat kost het? Niet veel. Voor R120 per persoon per nacht heb je al een bed in een dorm (‘slaapzaal’) en voor R250 per persoon per nacht boek je een eenpersoonskamer. Fijn om te weten: Carnival Court biedt internationale vrijwilligers en studenten een korting.

Tip: Carnival Court Backpackers nodigt regelmatig up-and-coming artiesten uit om hun muzikale talenten met je te delen. Ook leuk: dit is de plek waar Nick en Simon tijdens hun Afrikaanse tour op het podium stonden. Lik de Facebookpagina van Carnival Court Backpackers op Long Street om op de hoogte te blijven van jazz, rock ‘n’ roll of akoestische optredens die hier regelmatig plaatsvinden.

Wil je overnachten in deze fijne backpackers in het centrum van Kaapstad? Dan kun je bellen naar +27 (0) 21 423 9003, een mail sturen naar info@carnivalcourt.co.za of online boeken via de website van Carnival Court

Voor een overzicht van andere backpackers en low-budget accommodaties in Kaapstad bekijk je de sectie ‘Accommodatie in Kaapstad’.

Wil je graag hulp bij het samenstellen van de ideale vakantie in Kaapstad en de rest van Zuid-Afrika? Bekijk dan onze sectie ‘Vakantie in Kaapstad’ of neem direct contact op met KaapstadMagazine.nl’s eigen reisexpert via info@madibatravel.nl.

KaapstadMagazine.nl houdt je vanuit de Moederstad op de hoogte van alle ins en outs, over feestjes, must-do’s en see’s, vakantiebestemmingen en al het andere. Volg ons op Facebook enTwitter om altijd op de hoogte te zijn! En schrijf je in voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika