Cafe Frank Kaapstad | Lunchen Kaapstad | Restaurants Kaapstad

Vaarwel Rotisserie, hallo Cafe Frank

Oude menu, nieuw jasje. "Never change a winning team."

Waar eens de ietwat verscholen 'garage' van Rotisserie 360 stond, is vrijwel niet meer te herkennen. Onze geliefde plek waar wij in onze lunchpauze regelmatig heengingen voor een broodje met verse kip, is radicaal veranderd. Niets verborgen doorgeefluik meer, gewoon een uitbundig cafe op de hoek van Bree Street en Bloem Street. Je weet wel, dat plekje dat eigenlijk iedereen vooral kent doordat het eveneens standplaats is van Jason's Bakery, voorheen Jardine Bakery. 

De naam - Cafe Frank - vervangt de oude 'omdat we het gevoel hadden dat mensen niet wisten hoe ze Rotisserie moesten spellen', lacht de chefkok. Gelukkig is hij er nog wel. Maar hoezee, wat blijkt? Ook de menukaart is nog vrijwel identiek gebleven. Nog altijd de meest heerlijke en o zo betaalbare broodjes of piadine's met gegrilde kip, mozzarella, rocket sla en tomaat. Of met Indiase kruiden. Of met vlees en mierikswortelsaus. Of met van alles. En nog een beetje. Of een mix van een kwart kip en verse salades op een bord bij wijze van dagelijkse lunchspecial voor R49. Of, of, of. En, en, en.

Wat zo leuk is, is dat Cafe Frenk in oppervlakte verdubbeld is. Voorheen had de garage alleen ruimte om de gerechten te maken, en werden de klanten naar de vier terrastafeltjes voor de deur verwijzen. Those days are over. Welkom in het binnengedeelte van Cafe Frank!

Waar naast enkele produkten die het cafe vanaf nu onder eigen naam verkoopt (denk kruiden, olijfolie, etc), ook ruimte is voor twee langgerekte picknicktafels voor de lunchende bezoeker. Simpel maar ontspannen, zo luidt de beste omschrijving van de sfeerbeleving.

Hoera, denken wij. Met een andere naam en hetzelfde menu is Cafe Frank - nog altijd onder beheer van de Zuid-Afrikaanse eigenaresse Debora Wynne - onverminderd een van onze firm favourite lunchspots in Kaapstad.  

Voor een lekkere lunch in Kaapstad moet je zeker ook YoursTruly eens proberen of een van de vele bijzondere broodjes bij Rcaffe. Voor ons een greep uit de lekkerste restaurants voor een lunch in Kaapstad!

Als je meer informatie over Kaapstad wil, abonneer je je op onze gratis nieuwsbrief en volg je ons op Facebook of via Twitter zodat je niks meer mist vanuit Kaapstad!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika