O'ways Tea Cafe Claremont | Lunchroom Kaapstad

Theehuis annex restaurant vlakbij Kaapstad

Mooie combinatie van thee, dim-sum en rust in O'Ways Tea Cafe

Restaurants, lunchrooms en café’s zijn in overvloed te vinden in het centrum van Kaapstad. Geen gebrek aan keuze of variatie. Maar wie in de buitenwijken van Kaapstad woont – zoals de northern of southern suburbs – heeft daarin een kleine achterstand. KaapstadMagazine.nl is daarom altijd op zoek naar leuke restaurants en uitgaansgeleden in wijken als Milnerton, Blouberg, Kenilworth, Wynberg en omstreken. Onze laatste ontdekking is een heel leuk restaurant annex oosters walhallah in Claremont: O’Ways Tea Café.

De Taiwanese eigenaresse van O’Ways Tea Café, Lisa Tsai heeft een passie voor zowel klassieke muziek en eten. In samenwerking met haar man, theehandelaar Mingwei Tsai heeft ze haar droom om de twee te combineren werkelijkheid laten worden in de vorm van O’Ways Tea Cafe.

Op de menukaart van dit bijzondere restaurant in Claremont staan zowel klassieke lunchgerechten, zoals Italiaanse linguini met verse ingrediënten, net als oosterse dim sum gerechten. En dat is bijzonder, want er zijn niet heel veel restaurants in Kaapstad en omgeving die dim sum op de kaart hebben staan. Yum!

Meer dan 60 theesoorten uit Afrika en Azië
Behalve de lunchkaart trekt vooral de drankkaart van dit Tea Café de aandacht. De naam geeft het eigenlijk al weg: er is keuze uit meer dan 60 Nigiro theesoorten uit Afrika en Azië, alleen geserveerd in diepe theepotten. Daar ben je dus wel even zoet mee.

Maar ook koffie gaat over de toonbank van deze oosterse ‘toko’ in Claremont. De koffiebonen zijn geïmporteerd uit verschillende delen van Afrika en geroosterd door getrainde baristas van de Origin Coffee Roasting Company. Bij elk gerecht op de kaart is een passend drankje gekozen. Net wijnproeven, maar dan een tikkeltje anders.

Dinner time in Claremont
Maar uiteindelijk komen we hier om wat te eten, juist om te kijken of je ook buiten Kaapstad net zo bijzonder uit eten kunt gaan in Claremont. We zullen zien. Ik begin mijn maaltijd met een watermeloen soep met een gember en wasabi, gevolgd door mijn favoriete gerecht, de har gau, een traditionele Chinese dumpling, waar ik een uit Zuid-Amerika afkomstige thee bij krijg.

Het eten in Claremont valt zeker niet tegen: ik word aangenaam verrast door een hartige Kantonese cake van knolraap met gembermayonaise. Daar krijg ik een pot Earl Grey thee bij die op smaak is gebracht met citrusolie en blauwe korenbloemen, vertelt Lisa er enthousiast bij.

Als toetje neem ik een heerlijke bloemloze chocoladecake, met een abrikozen en een kardemom chutney. Eindoordeel: met vlag en wimpel geslaagd. Uit eten in dit restaurant in Claremont is minstens zo spannend als uit eten in Kaapstad!

Claremont ligt op een klein kwartiertje rijden van Kaapstad, wie dat een obstakel vindt, maakt duidelijk een vergissing. Een bezoekje aan de keuken van Mingwei en Lisa Tsai is bijzonder de moeite waard. Steker nog, het is zelfs wel fijn om een keer aan de drukte van Kaapstad te ontsnappen door een kleine vlucht naar de Southern Suburbs.

Prima te combineren met een bezoekje aan de Kirstenbosch Gardens, of een winkelsessie in Kenilworth of Cavendish. En na afloop: tot rust komen in de kalmerende omgeving van O’Ways Tea Café met Aziatische invloeden. 

Door Lisa Nevitt

O’Ways Tea Café
Heritage House
20 Dreyer Street
Claremont, Kaapstad
+27 (0)21 671 2850

Op zoek naar meer restaurantjes in en rondom Kaapstad? Bekijk dan onze uit eten sectie!

Abonneer je ook op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika