Mumbo Jumbo Kaapstad | Restaurants Kaapstad | Uit Eten in Kaapstad

Retro Kitch en Gezond 2.0 bij Mumbo Jumbo

Lunchen op het drukste plein van Kaapstad

De Zuid-Afrikaan Clive Davies heeft al veel van de wereld  gezien. Zijn reislust bracht hem ondere naar naar Engeland, Australië, Amerika en het Caribisch gebied. Naast het reizen werkte Clive als manager in de modebranche. Tegenwoordig is Clive eigenaar van het Mumbo Jumbo café bij Greenmarket Square in Kaapstad. Zijn levenslust, honger naar cultuur en passie zie je in dit leuke café in Kaapstad overall terug.

Retro of speelse kitch?
De intieme lounge beneden bestaat uit een mix-match van roze muren, fonkelende kroonluchters, en antieke lampen. Aan de wanden hangen prachtige foto’s van Clive’s reizen en van performance art fotograag Andre Brits..

Als je de trap oploopt bij Mumbo Jumbo kom je uit in een kleurrijke eetkamer met een bar. Ook hier is de kunst niet van de lucht. Op de grote bank zitten dan ook altijd ontspannen gasten, die de kunstwerken met een drankje in de hand op zich in laten werken. Het uitzicht op Greenmarket Square maakt de sfeer compleet.

“Ik heb mijn eigen visie op lekker eten”
“Onze lunchkaart bestaat uit quesadilla’s, sandwiches, wraps en burgers. Ook kun je kiezen voor Thaise, Mediterraanse of Mexicaanse lekkernijen”. Ondanks deze verschillende culturen hebben de gerechten allemaal een ding gemeen; ze zitten boordevol verse ingrediënten.” Verder staat Clive volledig open voor suggesties van zijn klanten. “Ik heb een eigen visie op lekker eten, maar het blijft belangrijk om naar je klanten te luisteren.”

Samen met een vriendin neem ik plaats in het bruisende Mumbo Jumbo.na de menu-kaart bekeken te hebben kies ik als voorgerecht de Thai Chicken Lollipops met kip, rode uien,chili, coriander, komkommer  en een zoete chilisaus. Mijn vriendin pikt het bruschetta gerecht eruit, met gehakte tomaat, knoflook  en basilicum. Terwijl wij smullen komt Clive even informeren hoe het ons bevalt. Hij benadrukt vol enthousiasme dat de bruschetta's zeer populair zijn.

We gaan over op het hoofdmenu. Deze ronde neem ik een struisvogel pâté met gekarameliseerde balsamico-uien. Mijn vriendin gaat voor de quesadilla's met kip, mozzarella, cheddar kaas, chilisaus, tortilla en avocado. Nadat onze buiken ruimschoots gevuld zijn nemen we twee heerlijke cappuccino’s.

Een plek waar de liefde opbloeit
Mumbo Jumbo trekt een divers publiek aan. Van advocaten, kantoormedewerkers, studenten en toeristen. De meerderheid van de gasten blijft terugkomen. En zo heeft Clive ook zijn huidige partner Sabrina ontmoet.  Maanden geleden was ze nog een van de vaste gasten van Mumbo Jumbo, Tegenwoordig is ze Clive’s vriendin en collega. Haar passie ligt in het creëren van een gemoedelijke sfeer in Mumbo Jumbo.

Clive’s muzieksmaak spreekt mensen van allerlei leeftijden aan. Mijn vriendin en ik worden tijdens ons diner getrakteerd op muziek van de Cure tot Edith Piaf. Ook draait DJ Kimon (Basement Radio) een keer per maand in de Mumbo’s lounge.

Openingstijden:
Mumbo Jumobo is van maandag tot en met donderdag open van 8:00 tot 20:00 uur. Vrijdag en zaterdag is het café open van 08:00 tot 23:00 uur.

Adres:
The Cape Suites | 38 Shortmarket Street | Greenmarket Square | Cape Town | +27 (0)21 424 6070

Net als vele andere barretjes en terrasjes in Kaapstad, kun je in Mumbo Jumbo rustig neerstrijken met een goed boek of een interessant tijdschrift. Voor de toerist in Kaapstad zijn boeken over Zuid-Afrika en de geschiedenis van Zuid-Afrika natuurlijk erg interessant. Op onze Boekenplank vind je verschillende boeken over Kaapstad en Zuid-Afrika. 

Om op de hoogte te blijven van nieuwe clubs, barretjes en restaurants in Kaapstad meld je je aan voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, word je lid van onze Facebook-groep en volg je ons op Twitter.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika