La Petite Tarte Kaapstad | Cafes Kaapstad

Parijs in Kaapstad

Ontbijten en lunchen bij La Petite Tarte in de Waterkant

Als je bij ‘La Petite Tarte’ op Waterkant Street de deur opent, is het net of je een klein stukje Parijs in Kaapstad hebt gevonden. Het in de Waterkant gelegen café is namelijk helemaal opgezet in Franse stijl. Hoe de Franse sfeer in La Petite Tarte tot stand komt, weten we niet precies. Maar de twee kroonluchters aan het plafond, de ietwat oubollige kleedjes en het kitscherige servies hebben er zeker iets mee te maken, als je het ons vraagt.

We gaan zitten in oud ogende, maar zeer comfortabele stoelen met bloemetjespatroon. Terwijl we luisteren naar rustige pianomuziek op de achtergrond bladeren we eens door het menu. Een echte croque monsieur en croissants groter dan we ze ooit in Frankrijk hebben gezien, zijn de Franse gerechten die er voor ons uitspringen. Ook hebben ze een hoop taartjes, maar dat moet ook wel als je jezelf café La Petite Tarte noemt.

Bon appétit
Goed, aan tafel. De cappuccino en de warme chocolade-croissant met poedersuiker smaken ons goed. Over de prijs zijn we ook tevreden: 18 rand (1,80 euro) voor de grote croissant vinden we zeer betaalbaar. Ook krijgen we er een gratis karafje water bij.

Echt alles is in oude, Franse stijl in dit café in de Waterkant. Zo wordt de croissant geserveerd op een zilverkleurig schaaltje dat op een bloemetjesvormig bord staat. Makkelijk eet het niet, maar het ziet er wel erg leuk uit.

We raken aan de praat met twee vaste gasten en worden aangenaam verrast. Walter en André zijn namelijk twee Nederlanders die sinds 1997 een aantal maanden per jaar in Kaapstad wonen. Als ze in Zuid-Afrika zijn, komen ze gemiddeld twee keer per week bij La Petite Tarte.‘De Waterkant is een leuke buurt en het eten is gewoon goed. Bij La Petite Tarte komen vaak artistieke mensen, dit is sowieso een trendy wijk in Kaapstad.’

Als ik vraag naar hun lievelingsgerechten beginnen ze te lachen. Ze raden me het breakfast in a glass, de croque monsieur en de soufflé omelet aan om de volgende keer te nemen. Vooral het breakfast in a glass schijnt verslavend te zijn.
Die gaan we zeker een keer proberen. Het kleine Parijs zo midden in Kaapstad is ons goed bevallen, dus wij komen terug.

Au revoir!

Door Luuk van den Einden

La Petite Tarte
72 Waterkant Street
Waterkant | Kaapstad
021 425 9077

Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag 7:30u–17:00u
Zondag gesloten

Wil je meer informatie over leuke cafés en restaurants in Kaapstad? Bekijk dan onze secties over cafés in Kaapstad of uit eten in Kaapstad.

Hou voor meer inside tips www.kaapstadmagazine.nl goed in de gaten en abonneer je ook meteen op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Twitter.

zuid-afrikaans theater in nederlandBeleef een Zuid-Afrikaanse Road Trip in ...

Nu in Nederland! Een uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis: "De ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika