Restaurant Dutchies Hermanus | Restaurants Kaapstad

Kroketten en bitterballen aan het strand

... bij restaurant Dutchies in Hermanus

Nederlanders in Zuid-Afrika missen maar weinig op het gebied van eten. “Old Amsterdam”, noemt vastgoedondernemer Gerrit van der Grijn uit Zandspruit als enige culinaire gemis. Wij worden af en toe wat week bij de gedachte aan een stuk verse jonge kaas en een Hollandse nieuwe haring, maar verder ontreekt het ons eigenlijk nergens aan hier in kosmopolitisch Kaapstad. 

En dat is ook nergens voor nodig, want nagenoeg alle Nederlandse produkten – denk: pindakaas (mét en zonder nootjes), hagelslag, pannenkoekenmix en borrelnootjes)  – worden verkocht in Nederlandse winkel Hollandia, de Nederlandse winkel van Rinus en Elly in Brackenfell of op zaterdagochtend in het Huis der Nederlanden in Pinelands. Stroopwafels vind je gewoon in de Spar supermarkt en eigenlijk heeft deli Giovanni's Deliworld in Green Point alle lekkere kazen van het universum.

Waarom naar Brackenfell? Daarom!
Een Nederlander op vakantie komt waarschijnlijk niet zo ver in de zoektocht. Brackenfell is nou niet een plek waar je uit jezelf voorbij komt – tenzij je speciaal voor de pot Calvé gaat – en het Huis der Nederlanden is zeker niet bij alle Nederlandse toeristen in Zuid-Afrika bekend. Veel verder dan de poffertjes op de populaire zaterdagse Old Biscuit Mill (ook lekker!) komen de meesten waarschijnlijk niet.

Waar toeristen in Zuid-Afrika absoluut wel langskomen, is Hermanus. Beroemd om de vele walvissen die tussen september en november voor de kustplaats liggen, waar jaarlijks vele duizenden bezoekers uit de hele wereld in Zuid-Afrika op afkomen. En officieus het begin van een van de prachtigste routes die Zuid-Afrika rijk is: de Garden Route (ook wel bekend als de Tuinroute). Een must-see en do voor elke Nederlander op vakantie in Zuid-Afrika, daar mag geen twijfel over bestaan. Voor meer informatie over bijzondere, op-maat-gemaakte vakanties in Zuid-Afrika bekijk je trouwens onze sectie 'Vakantie in Zuid-Afrika'.

Neerlands beste voor Zuid-Afrikaanse prijzen
De schoonheid van Hermanus hadden ook de Nederlandse Let en Edith jaren geleden al door. In 2002 ‘struikelden ze over Dutchies’, zoals ze zelf grappen, en vonden in Dutchies hun ‘paradijs’. Zij betraden het lieve huisje aan Grotto Beach, één van de leukste en mooiste stranden van Hermanus. Tijdens een van onze tripjes strompelden we er per ongeluk tegenaan, op weg naar het lekkere strand voor de deur van de dames.

Edith en Let maakten van hun paradijselijke plekje hun ‘huissie’, zoals ze zelf zeggen. Dutchies, noemden zij het toepasselijk. Tosti’s, kroketten, bitterballen, softijs – you name it, they have it. Neerlands beste voor Zuid-Afrikaanse prijzen.

Plusje: het feit dat er in de lectuurbak volop Viva's, Linda's, VI's en Elseviers liggen, maken het Nederlandse sfeertje hier in Hermanus helemaal af. Edith en Let hebben er in KaapstadMagazine.nl een paar grote fans bijgekregen!

Een uitgebreider overzicht van waar je Nederlandse producten in Kaapstad kunt halen, vind je in ons overzicht van Nederlandse specialiteiten in Kaapstad. Wist je bijvoorbeeld dat tegenwoordig ook het lieve Nederlandse mode- en lifestyle merk lief! in Kaapstad te koop is?

---

KaapstadMagazine.nl eet, drinkt en danst zich een weg door de Moederstad en omgeving. Altijd op zoek naar lekkernijen, leuke dingen en bijzondere plekken. Helemaal gelukkig zijn we als dit alles gecombineerd kan worden met onze Nederlandse roots.

Weet jij ook zo'n Kaaps-Hollandse plek in de Westkaap? Vertel het ons op redactie@kaapstadmagazine.nl! Abonneer je ook op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Twitter en Facebook!

Fri
H:17°
L:10°
Sat
H:16°
L:
Sun
H:18°
L:11°
Mon
H:21°
L:
Tue
H:18°
L:12°
Wed
H:16°
L:
Thu
H:15°
L:
Shark Cage Diving Celestial GiftsDuik met haaien in de witte haaien ...

Zie deze majestueuze haai in het echt vanuit een kooi onder water of vanaf het ...

we_house_sundaysWe House Sundays festival (Luister nu: ...

Het ultieme zomerfestival voor liefhebbers van Deephouse en good vibes!

robin_hoodRobin Hood; burgers en biertjes in de ...

Robin Hood Bar and Grill biedt een bende van burgers en alle keuze voor hapjes ...

Cafe ExtrablattCity Cafe Extrablatt is relaxt, ...

Heb je moeite een plek te vinden die al je vrienden leuk vinden? Zoek niet ...

alcazar_new6Het Tomorrowland van Kaapstad met onder ...

Een magische show van 12 uur elektronische muziek en art performance ...

Map South AfricaJe weet dat Zuid-Afrika geen geheimen ...

20 waarheden als een kudu (voor Nederlanders die in Zuid-Afrika wonen of er ...

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika