Afrikaanse koffie in Kaapstad | Golden Cup Coffee Shop in Kaapstad

Ethiopische, Zimbabwaanse en Tanzaniaanse koffie op Loop Street

De beste Afrikaanse koffie in Kaapstad

Midden in het centrum van Kaapstad, maar net buiten de drukte van Long Street vind je Anthony’s Golden Cup Coffee Shop. De meeste bezoekers vinden deze koffieshop niet door de Lonely Planet van Kaapstad door te bladeren. Neen. Fout. Mis. Zero points.

Men vindt Anthony’s met de neus. De openstaande deuren van Anthony’s Golden Cup bedwelmen voorbijgangers met de tijdloze en verantwoord-verslavende aroma’s van Ethiopische, Zimbabwaanse en Tanzaniaanse koffie.

Anthony’s gouden koffiekopje behoort met recht tot de onontdekte maar o-zo ontdekkingswaardige plekjes in Kaapstad. Voor R10 schenkt de koffiekoning zelve je kopje vol met de ‘blend of the day’.

Nederlands tintje
Wanneer mijn neus me door de openstaande deuren van Anthony’s heeft geleid, spot ik vier kleine tafels, twee indrukwekkende Italiaanse koffiezetapparaten en een reeks vlaggen aan de wand. Een bezoeker met koffiebonen in zijn gelukzalige blik (zouden we ooit overdrijven?) maakt plaats voor me aan een van de tafels.

Ik heb het huiselijke motief van het gebloemde tafelkleed  nog maar amper in me opgenomen als er een vriendelijke oudere man, gewapend met een dampende koffiepot, bij mijn tafeltje verschijnt. Dit moet hem zijn. Ik sta oog in oog met Kaapstads koffie-koning.

De Golden Cup Blend
Anthony werkt al bijna 50 jaar in de koffiebranche. Op jonge leeftijd leerde hij alle kneepjes van het koffie-vak van (jazeker) een Nederlander. Anthony is geboren en getogen in Stellenbosch, maar haalde zijn spreekwoordelijke neus op voor de wijnen van Stellenbosch.

Hij zag meer brood in koffie. Hier lag en ligt nog steeds zijn passie. Anthony’s Golden Cup op Loopstreet bestaat nu al 15 jaar. In een stad als Kaapstad, waar restaurants komen en gaan heeft Anthony het antwoord op een succesvolle koffiebusiness: Variatie en authenticiteit.

Zeker vier keer per week fabriceert hij een speciale blend. Anthony’s persoonlijke favoriet is een mix tussen Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse koffiebonen, oftewel de Golden cup Blend. Ook wijst Anthony erop dat de beste Afrikaanse koffiebonen uit Ethiopië, Tanzania en Zimbabwe komen. Vooral de koffie uit Ethiopïe steekt met kop en schouder boven de rest uit.

Koffiebonen komen niet alleen voor in Mexico
Behalve koffiedrinken kun je bij Anthony’s ook koffiebonen kopen. Volgens Anthony zijn de bonen op zichzelf al verantwoordelijk voor hordes klanten. Complimenten als “de beste koffie van Afrika” stemmen Anthony vanzelfsprekend content, maar nieuw zijn ze niet. Hier in Loop Street neemt  hij ze dankbaar in ontvangst, blijft hij glimlachend doorschenken en experimenteren met nieuwe blends. Al 15 jaar. Anthony fabriceert zijn koffiecreaties met een ouderwetse koffiemolen. Het malen kost hem hierdoor net wat meer tijd, maar volgens hem is dit het geheim van echte kwaliteitskoffie. Wil je nog meer geheime plekjes in Kaapstad en omgeving ontdekken? Klik dan hier.

Anthony’s Golden cup Coffee Shop
59 Loop Street, Kaapstad
Website: http://www.goldencup.co.za/

Openingstijden:
7:00 tot 17:30 uur van maandag tot vrijdag.
8:00 tot 13:00 uur op zaterdag.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika