Manna Epicure Kloof Street | lunchen Kaapstad

Elegant Manna Epicure op Kloof Street

Vers, organisch en gezond: Manna Epicure in Kaapstad

Kloof Street, de straat van Ocean Basket, het Wellness Centre, Woolworths, schattige boetiekjes, antiekwinkels, de Checkers, Asoka en nog heel veel meer restaurants. Maar loop eens een stukje door. Oké, het is een klim, maar ditmaal is de wandeling het meer dan waard: Manna Epicure wacht op je.

Elegant en hip lunchen op Kloof Street
Manna Epicure is een stijlvolle ontbijt- en lunchgelegenheid. Klein, maar fijn. Het glanzend witte interieur van Manna doet elegant aan. Het tentje trekt je aandacht naar binnen door de hippe uitstraling. Buiten zit je aan lange houten tafels of aan een barretje met uitzicht op Kloof Street. Binnen staan de witte tafels keurig geordend tegen de – wederom – witte muur. Op een verhoging staan gebakjes en taartjes. Manna Epicure straalt klasse uit.

 ‘Epicure’ staat voor genotzoeker of genieter. En Manna overdrijft niet. Het eten is een waar genot. Alsof er een engeltje over je tong piest. De borden zijn netjes opgemaakt, maar het is de smaak die overdondert. Ik bestel een sandwich met Marokkaanse kip, gesmoorde tomaat en stukjes parmezaanse kaas op dikke plakken roggebrood. Het oog voor detail proef je in de sandwich. Geen kant en klaar eten, maar verse producten en precies de juiste combinatie van smaken.

Lunch, ontbijt en sapjes samenstellen
En weet je wat Manna extra leuk maakt? Dat de chef het niet allemaal denkt te weten, maar ook jouw input wil. Maak een selectie van verschillende producten en stel zelf je broodje of salade samen.
En als je dan toch bezig bent, stel dan ook je eigen drankje samen! Je hebt de optie wortelsap, perensap of appelsap te mengen tot een gezonde vitamineboost.  

Voor de vroege vogels serveert Manna Epicure ook ontbijt. Op het menu staan croissants, bagels, vers brood, muesli, yoghurt en fruit. Kies zelf welk beleg je wilt (brie of bacon). Manna zou Manna niet zijn als ze het daarbij zouden laten. Bij een goed ontbijt hoort natuurlijk ook een gepocheerd ei, omelet, bacon, zalm en artisjokken. Allemaal onder de noemer ‘free range eggs’ (R20-R85).

Niet goedkoop
Laten we eerlijk zijn: voor al die klasse en genotzalige gerechten betaal je meer dan bij de meeste lunchtenten op Long Street of Kloof Street. Maar goed, de Manna-crowd hoeft het er ook niet voor te laten. Een salade kost tussen de R65 en R95 en een tapasgerecht tussen de R45 en R55. Voor een sandwich leg je R60 tot R85 neer. Maar – om clichés vooral te vermijden – dan heb je ook wel wat!

Ben jij ook een echte genotzoeker, een genieter? Dan vind je je geluk zeker bij Manna Epicure.

Adres en openingstijden
151 Kloof Street | Gardens | City Bowl

Voor ontbijt en lunch: Dinsdag tot zondag van 09:00u en 18:00u
Maandag gesloten.

Door Elske van der Velden

---

Kaapstad heeft nog zoveel meer heerlijke lunchtentjes en restaurants. Kijk voor meer tips over lunchen en dineren in Kaapstad in onze sectie ‘uit-eten’. 

Voor meer insidertips over leuke plekjes om te lunchen, volg je ons op Twitter en word je lid van onze Facebook-pagina.

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika