Crespella Restaurant Observatory, Kaapstad | Uit eten Kaapstad

Bulgaars-Irakees-Libisch-Afrikaans pannenkoekenhuis in Kaapstad

Crespella, een kleurrijk en multicultureel restaurant in Observatory

Pssssst. We hebben hier in Kaapstad een geheimpje ontdekt. Er zit namelijk een pannenkoekenhuis in Observatory. Het was even zoeken, want het restaurant valt op het eerste ogenblik niet echt op. Maar nu we er van weten, delen we ons geheimpje graag met jullie.

Observatory staat in Kaapstad bekend als een upcoming wijk met veel verschillende culturen. De Zuid-Afrikaanse regenboognatie is hier in haar puurste vorm zichtbaar, met dank aan het brede scala aan mensen dat voorbij komt lopen in ‘Obs’.
 Crespella, gelegen in het hartje van deze kleurrijke wijk dankt zijn naam aan het Italiaanse woord voor pannenkoek. Het door Fuad Shendy gerunde pannenkoekenhuisje is sowieso een culturele smeltkroes.

Multiculturele pannenkoek
De eigenaar van de Kaapse crêperie is geboren in Irak, vertelt hij ons in gebroken Engels. Vervolgens verhuisde hij naar Bulgarije om te gaan studeren. Daarna werkte hij een aantal jaar in Libië om vervolgens weer terug te keren naar Bulgarije. Fuad vertelt gepassioneerd over zijn verleden. ‘‘Toen onze kinderen opgegroeid waren, verhuisden ze beiden naar Zuid-Afrika. We kwamen af en toe bij ze op bezoek, en vonden het zo’n mooi land dat we besloten ook te emigreren.’’

Sinds 2003 woont Fuad met Lubka, zijn vrouw, in Kaapstad. ‘‘We houden van de manier waarop we hier leven, we kozen zelf voor dit bedrijf. It’s happy!’’
Eens kijken of wij net zo happy worden van de lekkernijen die Lubka en Fuad serveren. We kijken naar de menukaart. Ze hebben bijna veertig verschillende pannenkoeken op de kaart staan, variërend van een naturel pannenkoek tot bijvoorbeeld de chocolade en chili pannenkoek.

Het voelt als een huiskamertje hier in Lower Main Street in Observatory. Het is behoorlijk indrukwekkend dat Fuad en Lubka zoveel verschillende gerechten kunnen maken met slechts één koelkast en twee kookplaten. Daarnaast staat er nog een koffiezetapparaat in Crespella, waarmee ze geïmporteerde Italiaanse koffie schenken. Of dat nou de meest lekkere drank is bij een pannenkoek, valt te bezien. Maar dat de koffie goed is, staat volgens Fuad vast. ‘’Mensen vertellen me dat ze nog nooit zulke lekkere koffie gedronken hebben.’’

Alle pannenkoeken zijn te koop voor onder de 40 rand, dus minder dan 4 euro per pannenkoek. Ze smaken er echter niet minder om.
Terwijl ik mijn appel, kaneel en room-pannenkoek naar binnen werk, vertelt Fuad over het openingsjaar van restaurant Crespella. ‘’We waren verkozen tot één na beste fastfood restaurant door een bekende Zuid-Afrikaanse restaurantgids.’’ Wij beamen de uitverkiezing, terwijl we dooreten van onze goed smakende pannenkoeken. Wij vinden het verdiend.
Maar als we Fuad vertellen dat hij ook wat onze smaakpapillen betreft is geslaagd is voor de test, zegt hij dat we zijn vrouw moet complimenteren.
‘’Mijn vrouw doet thuis alle voorbereiding met verse ingrediënten. Ik hoef slechts de afronding – het bakken van de pannenkoek – te doen. Moet je nagaan: toen ik in Kaapstad arriveerde kon ik niet eens koffie zetten. En nu maak ik alles samen met Lubka!’’

Crespella
116 Lower Main Road
Observatory | Kaapstad
+27 (0)82 224 0747      

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag 8:30u – 17:00u
Zaterdag 9:00u – 17:00u
Zondag gesloten

Een ander leuk restaurant in Observatory is Hello Sailor. Voor andere leuke restaurants in Kaapstad kijk je in onze sectie: Uit eten in Kaapstad voor de beste restaurants en cafe’s van de stad!

Als je meer wil weten over Kaapstad kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter om er zeker van te zijn dat je niks mist!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika