Anthony's Golden Cup Coffee Shop Kaapstad | Cafés Kaapstad

Anthony’s Golden Coffee brandt échte koffie

Voor de liefhebber op zoek naar echte koffie in Kaapstad

Als je door Loop Street in Kaapstad aan het slenteren bent en je krijgt ineens zin in een kop koffie, stop dan even bij Anthony’s Golden Cup Coffee Shop. Verwacht geen Grand Café met een lunchkaart en leestafel. Verwacht een klein kamertje vol koffie. Correctie: verwacht heel erg lekkere koffie!

“We zijn geen chic café, maar de koffiekenners komen naar ons toe,” vertelt Anthony Swartz, eigenaar van Anthony’s Colden Cup. “We zijn net een oud koffiepakhuis, het enige verschil is dat we de koffie niet alleen verkopen, maar ook schenken.”

‘Koffievedette’
Anthony is de juiste man om zo’n koffieparadijs in Kaapstad te hebben. Hij kan je alles vertellen over de verschillende vormen van de bonen en hoe koffie gebrand wordt. 40 jaar lang werkte hij namelijk bij het grootste in koffie gespecialiseerde bedrijf in Kaapstad, The red tea pot.
“De geur lokt de mensen naar binnen”, vertelt Anthony. Eerlijk gezegd was het inderdaad de geur die bij Loop Street 55 hing, die onze aandacht trok.

“Houden jullie van cappuccino?” vraagt Anthony ons. Ja hoor, wij wel… Voor we het weten staat er een cappuccino met een dikke schuimkraag voor onze neus.

Maar Anthony doet meer dan alleen koffie zetten. Hij brandt twee maal per week maar liefst 200 kilo koffie voor restaurants, hotels en guesthouses in Kaapstad. Als echte vakman heeft hij vers gebrande koffie uit Zuid-Amerika en Afrika, en rauwe bonen met verschillende melanges.

Anthony houdt het simpel
Volgens Anthony gaat het om de simpele manier van koffie maken. "Het gaat niet om dure apparatuur, lekkere koffie maak je met verse producten. Ik neem de tijd voor mijn koffie en maal de bonen zelf,” legt Anthony uit.

Anthony’s Golden Cup is een leuk klein cafeetje in de binnenstad van Kaapstad. De sfeer is intiem en persoonlijk omdat Anthony er zelf minstens zes uur per dag in zijn eigen koffieparadijsje staat. “En de mensen complimenteren me vaak om mijn koffie” zegt Anthony vrolijk.

Anthony’s Golden Cup Coffee Shop
55 Loop Street
City Bowl | Cape Town
+27 (0)21 426 1268      

Openingstijden 
Maandag tot en met vrijdag 6:45u – 17:00u
Zaterdag 8:00u – 13:00u

Voor koffie kun je terecht bij allerlei cafés in Kaapstad. Bekijk ook onze top 10 plekken om koffie te drinken in Kaapstad!

Als je meer wilt weten over Kaapstad kan je je nu abonneren op onze gratis nieuwsbrief en volg ons op Facebook of via Twitter om er zeker van te zijn dat je niks mist!

TRIVIA

image description

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika