Bree Street Kaapstad | Vakantie Zuid-Afrika

KaapstadMagazine.nl

26 x hier-wil-je-zijn op Bree Street

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

26 x hier-wil-je-zijn op Bree Street

Mooie restaurants, cafés en winkels in de hipste straat van Kaapstad

Bree Street kennen we als één van de hipste straten van Kaapstad, waar steeds meer nieuwe ondernemers neerstrijken om er een origineel tentje te openen. Restaurants zijn vaak van betere kwaliteit, iets prijziger en het gaat er een stuk rustiger aan toe dan in het drukke Long Street. Kortom: Bree Street is de stijlvolle grotere broer van Long Street. Hieronder vind je een bundeling van de leukste restaurants, winkels en barretjes op Bree Street.

1. Chef's Warehouse – ajb niet verder vertellen
Kiezen bij Chef’s Warehouse is makkelijk: er valt namelijk niets te kiezen. Je krijgt à deux een vijf-gangen tapas-achtige platter course, met of zonder glas wijn erbij. Eens in de zoveel tijd verandert het menu, maar laat je vooral verrassen. Klein en informeel (binnen zit je op krukjes aan lage, langere houten tafels) en buiten zit je op barkrukken aan hoge, lange tafels. Reserveren doen ze niet aan – als je op tijd komt is er plek, als je te laat bent, kom je op de wachtlijst terecht en dan bellen ze je er als er plek is. Leuk: je kunt naast het restaurant in een daarvoor bedoeld barretje al drinkend wachten op je tafel. NB. om 20.00 uur sluit de keuken.
92 Bree Street
+27 (0)21 422 0128


Wees op tijd bij Chef's Warehouse - anders kom je op de wachtlijst

2. Alexandra Höjer Atelier – als je op zoek bent naar bijzondere basics
Deze Zweedse ontwerpster begon op de bekende Old Biscuit Mill en heeft zich inmiddels uitgebreid tot Bree Street. Haar boutique, die zowel vrouwen- als mannenkleding etaleert, is tegelijkertijd haar atelier. De collectie bestaat voornamelijk uit basics. Leuk weetje: van elk kledingstuk worden er maar tien gemaakt.
156 Bree Street, CBD
+27 (0)21 4241674


Alexandra Höjer: waar authenciteit centraal staat

3. Arcade - elke dag druk, drukker, drukst
Arcade is anno nu een beetje 'the place to be op Bree'. Ook het feit dat hun keuken (prima burgers en cafe-style eten) tot laat open is, draagt daar aan bij. Het publiek is een mooie, creatieve mix van mensen uit de buurt (hipsters ja), maar ook toeristen en mensen die van buiten de stad komen kijken waarom Arcade zo hip 'n happening is. De eigenaren hadden al eerder succes met o.a. de Hard Rock Cafés, Nonna Lina, Col'Cacchio en Nu Health Cafés), dus ze weten wat ze doen, dat blijkt. 
152 Bree Street
+27 (0)60 861 0511


De stoep is zelden breed genoeg voor de mensen die 's avonds komen borrelen bij Arcade 

4. Kirsten Goss & MISSIBABA – twee vliegen in één klap
In dit pand zitten twee winkeltjes met local handmade crafts. Twee ontwerpsters van handgemaakte accessoires besloten hun krachten te bundelen en samen een winkelpand te bezetten. Daar zijn wij blij mee, want wij weten niet wat we leuker vinden: de leren tassen van Missibaba of de zilveren en gold-pleated kettingen van Kirsten Goss. We zeggen het er maar wel even bij: als je er een budgetvakantie van wilde maken kun je hier beter niet over de drempel stappen.
229 Bree Street, CBD
+27 (0)21 424 8127 (MISSIBABA)
+27 (0)21 424 3453 (Kirsten Goss)


het kost misschien iets, maar dan heb je ook iets dat unieks

5. La Parada – tapas to die for
La Parada staat bekend om de toffe feestjes tijdens First Thursdays, maar ook op andere dagen is La Parada er een die je zeker niet mag overslaan. Leuk voor een drankje – probeer de La Parada Red Berry Sangria eens – maar ook voor het eten (Spaanse tapas) kom je nog eens terug.
107 Bree Street
+27 (0)21 426 0330


Voor de Spaanse tapas van La Parada ga je gegarandeerd nog een keer terug

6. Olami – kookinspiratie van over de hele wereld
De zusjes Nirit en Tal Saban zijn geboren in Israël en hebben veel van de wereld gezien voordat ze in Kaapstad neerstreken. Alle smaken die ze in de wereld zijn tegengekomen, proberen ze samen te brengen in hun gerechten; voornamelijk gerechten uit het Midden-Oosten met Mediterraanse invloeden. In het midden van de bescheiden zaak staat een tafel met allerlei verse gerechten die dagelijks verschillen. Van quiches tot salades, dolmas, curries en Marokkaanse kip, er is hier nog nooit iemand de zaak uitgelopen omdat ‘ie geen keuze kon maken. Als je denkt: 'hey, die tent heette toch Sababa?' Dat klopt, onlangs veranderde de naam naar Olami. 
231 Bree Street
+27 (0)21 4247480


Jammer dat ze 's avonds niet open zijn, anders zouden we hier graag gaan wonen.

7. Jason Bakery – vers ontbijt en goede koffie
Lekkere koffie hebben ze bij Jason – op de hoek van Bloem Street en Bree Street – sowieso, maar ook voor een fijn ontbijt en goede lunch zit je hier goed. Altijd druk want best wel ‘hip’. Je kunt er zelfs 's middags terecht voor een borrel en een bobotietaartje of andere lekkere hartige (en gezonde!) snacks. Oh, 's ochtends is trouwens de croissant met kaas en bacon toch wel het allerlekkerst.
185 Bree Street
+27 (0)21 424 5644


Jason Bakery is zonder meer één van de hipste bakkers in Kaapstad

8. SAM – hippe, handgemaakte producten uit Kaapstad en omgeving
Eerst zat SAM boven La Parada, maar inmiddels verhuisden ze een paar deuren verderop, om de hoek. Een iets kleiner pand, maar nog altijd even mooi spul. Mannen- en vrouwenkleding, accessoires en hebbedingetjes. Soms wat aan de prijzige kant, maar zó leuk dat je de prijs snel vergeet. Of je nou voor jezelf een leuk aandenken aan Kaapstad wil kopen of op zoek bent naar originele souvenirs voor het thuisfront, hier slaag je vast.
Shortmarket Street (hoek van Bree Street)
+27 (0)21 422 2898


Neem maar niet teveel contant geld mee naar SAM; voor je het weet geef je alles uit!

9. Love Thy Neighbour – proost!
Het oude Weinhaus & Biergarten heet tegenwoordig Love They Neighbour. De bar – gebouwd in een voormalige kerk – is vrij simpel ingericht; het draait hier om bier, gezelligheid en hele fijne burgers. Vrijwel iedere avond een drukte van jewelste. 
110 Bree Street
+27 (0)21 422 2770


Love Thy Neighbour: lekker speciaalbier en echte Deutsche Wurst

10. Culture Club Cheese – kaas, kaas en nog eens kaas
Feit: goede kaas is in Kaapstad niet altijd even makkelijk te vinden. Culture Club Cheese wordt gerund door een Engelse kaasmaker en zijn vrouw die kaas, brood, seizoensfruit en –groenten verkopen. Daarnaast hebben ze een piepklein restaurantje waarin ze zoals ze zelf zeggen 'eerlijke, lokale gerechten' serveren. Denk biologisch, verser dan vers, en vooral heel erg lekker.
215 Bree Street
+27 (0)21 422 3515


Als kaasliefhebbende Nederlander zit je bij Culture Club Cheese goed


11. True Italic – o sole mio!
Google ‘Italiaanse restaurants in Kaapstad’ en je krijgt een lijstje kanshebbers. Vergeet alle namen die niet beginnen met ‘True’ en eindigen op ‘Italic’, want dan loop je zomaar het risico in een mislukte, massaproducerende pizzeria terecht te komen. True Italic doet zijn naam eer aan: hier runnen Italiaanse broer en zus Luca en Natasha een authentieke Italiaanse keuken, precies zoals ‘di papa’ het hun geleerd heeft. Geen pizza’s, wel de lekkerste pasta’s, charcuterie platters en tiramisu waarvan je een paar dagen later nog aan je vingers aan het likken bent.
15 Bree Street
+27 (0)21 418 7655


Truly Italiaans genieten bij True Italic

12. Nitro House – fijne plek voor koffie, ontbijt en lunch
Wij hoeven maar langs Nitro House te lopen en we worden al blij. Waarom? Simpel, omdat ze hier namelijk echt de lekkerste koffie van de stad hebben (vinden wij dan) - dezelfde koffie die wordt geschonken bij mischu in Sea Point trouwens. Nitro House is in combinatie met/dankzij die koffie perfect voor een ontbijt en een snelle kop koffie, maar je kunt hier ook gerust een paar uurtjes zitten Facebooken of Instagrammen, want wifi is supersnel. De plek heette vroeger trouwens Issi, just so you know. 
130 Bree Street
+27 (0)21 422 1325

Nitro House Bree Street
Nitro House: bij het langslopen word je al vrolijk

13. Bacon on Bree
Als je van bacon houdt, ben je hier bij het juiste adres. Grappig: het zijn de buren van Culture Club Cheese. De bacon die gebruikt wordt bij de gerechten van Bacon on Bree is natuurlijk gebroed en aan het vlees wordt zo min mogelijk gedaan. Tip: de BLT – You had me at Bacon.
217 Bree Street
+27 (0)21 422 2798


Bacon, is good for me!

14. Inside & You're Out (IYO) – burgers, burgers, burgers
Ze zijn – naar eigen zeggen – de eerste in Kaapstad die 'inside out' burgers maken; wat de burgers vanbinnen zo goed maakt komt door wat er aan de buitenkant mee gedaan is. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde producten van leveranciers die milieubesparend te werk gaan. Belangrijker nog: de burgers zijn echt heel erg lekker. Aanrader: de Whiskey Braai-BQ.
103 Bree Street
+27 (0)21 422 1313


De enige binnenstebuiten burgers in de stad krijg je bij Inside & You're Out

15. Burger & Lobster Cape Town - burgers en kreeft, as good as it gets
De newest kid on the Bree Street block, want pas sinds juli 2016 geopend. Dit is waar je heengaat voor burgers en kreeft, liefst in combinatie. En o ja, ook voor mooie, trendy mensen. Op het menu slechts drie items: B&L Burger, B&L Lobster Roll and fresh – from tank to table – Whole Lobster done two-ways. Goed nieuws: je krijgt er altijd (skinny) frietjes bij, en een fijne salade.  Enjoy!
105 Bree Street
+27 (0)21 422 4297

bree street kaapstad
Burgers en kreeft - aka the best things in life

16. Mothers Ruïn Gin Bar
Ze hebben een assortiment met 75 verschillende soorten gins. Alsof dat nog niet genoeg reden is (letterlijk) om binnen te stappen, hebben we nog maar één ding te zeggen: Kleine Slaatjie cocktail. Oké, twee dingen: knappe barmannen. Volgens insiders niet zo knus en hip als de Secret Gin Bar (zie verderop), maar desalniettemin hoort 'ie zeker op dit lijstje thuis. 
219 Bree Street
+27 (0)82 455 2223


Fijne cocktails, fijne alles

17. AVOOVA - ideale souvenirs
Zuid-Afrika heeft meer wild dan alleen The Big Five: ook struisvogels leven in grote getale in dit land. De eieren van een struisvogel zijn waterdicht en hebben een zachte, gebroken witte kleur. Bij AVOOVA weten ze daar wel raad mee: van schalen tot armbanden en van fotolijstjes tot wijnkoelers. Let er wel op dat je het goed inpakt als je het naar Nederland meeneemt.
97 Bree Street,
+27 (0)21 422 1620


Wat was er eerst? De struisvogel of het ei?

18. Max Bagels – best bagels in town
Nee hoor, je hoeft niet naar New York om lekkere bagels te eten, dat kan in Kaapstad ook. Bij Max Bagels, dat een beetje verstopt zit in een pand dat De Oude Schuur heet – tegenover Clarke's (#22). Sleutelwoord bij Max Bagels is simpel; het is strak ingericht, zonder veel poespas, ze serveren koffie, sapjes en New-York-style bagels. Niet meer en niet minder. We like!
120 Bree Street
+27 (0)73 811 8245


Max Bagels: New-York-style bagels in Kaapstad


19. Bocca Restaurant - Een stukje Italië in Kaapstad
Naast True Italic is Bocca ook een prima plek om te gaan eten als je zin hebt in Italiaans, maar dan iets moderner à la fusion. Het restaurant op de hoek van Bree Street en Wale Street is niet te missen; de buitenmuur is bedekt met houten planken met daaroverheen een groot logo van Bocca. De inrichting van het restaurant is net zo stijlvol als de buitenkant, met een open keuken in het midden zodat je er met je neus bovenop kunt zitten terwijl de chefs je eten klaarmaken. Leuk: op de kaart vind je kleine spoon-, finger- en knives & forks gerechten.
Corner of Bree Street and Wale Street
+27 (0)21 422 0188


Bij Bocca maken ze je eten voor je neus klaar; de open keuken bevindt zich in het midden van de zaak

20. The Station
Deze cocktailbar opende zijn deuren pas in oktober 2016, maar is nu al niet meer weg te denken uit Bree Street. Met dank aan de ondergrondse dansvloer en het concept. Je waant je namelijk in een echt Engels metrostation. En dan hebben we het nog niet eens over het terras gehad, waar het ook goed toeven is. 
207 Bree Street


The Station: de ideale plek om even bij te tanken 

21. Bistrot Bizerca - romance level 100
Oké, deze zit niet helemaal op Bree, maar in een zijstraatje, ongeveer 10 stappen verwijderd ervan op Shortmarket Street. Waarom ‘ie dan toch in dit rijtje thuishoort? Vanwege de waanzinnig mooie (windvrije!) binnenplaats bijvoorbeeld. Een tikkie chiquer, dus ook iets meer aan de prijs. De kaart wisselt elk seizoen, maar naar verluidt zijn de desserts elk seizoen opnieuw de winnaars.
98 Shortmarket Street, CBD
+27 (0)21 423 8888


Een van de meest idyllische binnenplaatsen van Kaapstad: Bizerca

22. HQ (Headquarters) - ta-ta-tapas
Pal naast Bistrot Bizerca zit HQ (kort voor Headquarters) - ze delen zelfs de ingang. Maar waarom je echt bij HQ over de drempel moet stappen is de fijne tapasspecial (donderdagavond), de 2-voor-1 steak-deal (maandagavond) en de sfeer. Op vrijdagavond is dit waar je wil zijn voor een drankje en een dansje. Tip: trek alles uit de kast (letterlijk) want bij Headquarters geldt: dress to impress!
98 Shortmarket Street
+27 (0)21 424 6373


Reserveren is wel aan te raden, het liefst een week van te voren

23. Food + Lab - kunstwerken op je bord en om je heen
The new kid on the Block heet Food + Lab. Open sinds 31 augustus 2016, maar nu al een hit. Een restaurant in een kunstgallerij, stijlvol eten en drinken omringd door schilderijen en beeldjes. Het eten dat je er krijgt is al net zo creatief aangezien de chef elke dag naar de markt gaat en verse ingrediënten haalt.
70-72 Bree Street
+27 (0)87 806 5856


Verser dan vers bij Food + Lab

24. Clarke’s – hipsterparadijs
Over hip gesproken, Clarke's is één van de hipsterwalhalla's in Bree Street. Een fijn tentje waar je goede burgers krijgt, maar ook terecht kunt voor een ontbijt en cocktails. Clarke's is strak ingericht; zwart, wit en hout voeren de boventoon, de lange L-vormige witte bar is de rode draad door de zaak en het meubilair is een mix tussen modern en antiek. Details als ingelijste T-shirts en planken vol planten maken het af. Oh, en knappe, bebaarde hipstermannen (voor én achter de bar) zijn eigenlijk ook onderdeel van het meubilair – die vind je er altijd.
133 Bree Street
+27 (0)21 424 7648


Clarke's: welkom in het hipsterparadijs van Bree Street


25. The Gin Bar - Honest Chocolate
Twee bekentenissen: deze plek ligt officieel niet op Bree Street, maar op Wale Street. De twee straten kruisen elkaar in het hart van de stad, en het is om de hoek van enkele andere namen uit deze lijst, waaronder Bocca, Clarke's en La Parada. Tweede onthulling: overdag is het caféetje een 'gewone' koffiehut met de heerlijke naam Honest Chocolate. Koffie, taartjes, je kent het wel. Maar van woensdag- tot en met zaterdagavond is when the magic happens - dan wordt Honest Chocolate omgetoverd tot The Gin Bar, het mekka van Gin en Tonic, creatieve hipsters en doe-maar-gewoon-dan-is-het-heerlijk types waar Kaapstad vol mee zit. Afhankelijk van je voorkeur voor chocola of gin, kies je uit of je hier overdag of 's avonds een kijkje komt nemen. Vier verschillende soorten G&T met namen als Heart, Head, Soul en Ambition. Wat dat inhoudt, moet je zelf maar uitzoeken - en proeven. 
64 Wale Street
+27 (0)76 765 8306


gin bar kaapstad
Overdag en 's avonds betekent een kleine wereld van verschil in The Gin Bar

Meer ontdekken in het centrum van Kaapstad? Deze must-do’s in Long Street horen zeker ook op de lijst.

Als je toch liever uitzicht op het strand hebt, bekijk dan eens onze lijst met leuke bars en restaurants in Camps Bay.

Door Ninih Vang

Volg ons via Facebook en Twitter voor het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en omstreken. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
Juli 2024
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Spier winter picnics 2024Spier’s winter specials

Soup and wine pairing, or a kitted-out winter picnic?

Pichi Keane HEAT FestivalHEAT Festival in Cape Town

Art, comedy, theatre & more (some for free) in the city centre

Filini interiorFilini at Radisson Cape Town Foreshore

Tiramisu martinis, lasagne crocchetta and a buzzy rooftop bar

Woodstock Brewery beer tastingLocal craft beer tasting even ...

Nine craft beers, small-batch Thursdays + a guide for beginners

Esther Mahlangu, A Retrospective at Iziko MuseumOnce-in-a-lifetime exhibition of Esther ...

On from February to August 2024; 100+ artworks

Cannibisters 2024Cape Town’s very own cannabis club, ...

Now with over 90 strains of weed and The Serenity Room

Off-road adventure at Scootours BanhoekBest day ever? Monster Mountain ...

Scootours Banhoek has scooters, vine bikes and archery

Escape rooms Cape TownPossibly the best escape room in the ...

HintHunt’s Marble is being called “the king of escape rooms”

Mountain MarketAffordable healthy food at this city ...

Organic fruit and veg, smoothie bowls + small-scale clothes

Char'd Grill & Wine BarSpirit tastings and unique cuts at ...

Gin atomiser, brandy tastings and chef recommendations

Milk on the Beach 2024Reasons to visit this beach-side family ...

Ramen by the sea, a build-your-own waffle bar & 5 more

Palm House spa This grand 5-star hotel has luxury spa ...

Half day package includes 2 hour treatment & 3 course lunch

Honeybee Heroes Be a beekeeper for a day at Honeybee ...

Adopt a hive, learn about bees, take a beekeeping course, buy honey

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika