Stagiair Elske in Zuid-Afrika | live weblog Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Over een jaar ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen

Helderziende waarschuwt me voor ‘extreem gedrag’

“Je doet iets waarbij je veel contact hebt met mensen. Je werkt in de journalistiek.” Patty kijkt me doordringend aan. “En je houdt van andere culturen. Je reist graag en probeert dan alle culturen volledig in je op te nemen.”

Glazen bol
Ik ben op de Holistic Fair in River Club, Observatory. Patty voorspelt de toekomst met een glazen bol. Ja heus, ze bestaan en ze worden gebruikt. Ook werpt ze een blik op je heden met een pak kaarten. Vandaag zit ik tegenover Patty, die een zoete stem heeft en snel praat. Ze is het type ‘zweverig’. Ik betaal haar om mij een lang en gelukkig leven te voorspellen.

Sceptisch, dat ben ik. Ik vind die hele beurs een lachertje. Mensen kopen stenen die zogenaamd goede energieën afgeven. Anderen luisteren naar een praatje over darmreinigende middeltjes, inclusief foto’s met een darm voor en na de reiniging. Ik hoop dat Patty mijn darmen schoon verklaart. Het enige waar ik in geloof is de heerlijke Shiatsu-massages en de loempia’s op de hoek van de Holistic Fair.

Claimen
Terug naar Patty. Ze vraagt mij de kaarten te schudden, te denken aan mijn leven op dit moment en vervolgens het pak te verdelen in drie stapels. ‘Met de linkerhand’, waarschuwt ze streng. Ik volg gehoorzaam. Als Patty in haar eerste zin het woord ‘journalistiek’ noemt, vangt ze mijn aandacht. ‘He, dit is helemaal zo gek nog niet’.

Waar ik het over wil hebben, vraagt de helderziende. “Relaties”, zeg ik. Patty laat er geen gras over groeien. “Ik zie een huwelijk in je nabije toekomst. En twee kinderen.” Ze zoekt weer in de kaarten en kijkt me vervolgens vol medelijden aan. “Je mag niet zo claimen hoor!” zegt Pat streng.

Ook mag ik niet boos zijn als dingen niet helemaal gaan zoals ik wil in mijn relatie. Het is alsof ik mijn moeder hoor praten: “Laat je vriendje toch eens los!” Pfff, wat weten mijn moeder en Patty er van? Ik zit toch in Kaapstad, of niet soms?

Nee, maar bottomline: ze hebben ergens wel gelijk. Ik begin langzamerhand steeds meer in Patty te geloven…

De Verenigde Naties
Dan gaat ze over op mijn werk: “Je bent waanzinnig ambitieus (waar!), sinds je zestiende wist je al wat je wilde.” Patty ziet promoties in de nabije toekomst. In oktober komt er zelfs een grote omslag aan. ‘Verrek’, denk ik, ‘dan wil ik afstuderen!’

Ik ga volledig op in Patty’s gedachtegang. Alles wat zij benoemt, vul ik aan met mijn persoonlijke ervaring. “Uiteindelijk kom je bij een grote organisatie in Amerika terecht. Zoiets als de Verenigde Naties.”

Patty: held, mirakel, waanzinnig getalenteerde vrouw dat je er bent!

Australië
Maar dan pakt ze de glazen bol. Dat had ze beter niet kunnen doen. Misschien gebruikt ze het verkeerde schoonmaakmiddel voor de bol, want haar antwoorden zijn ronduit wazig. “Je vindt Australië verschrikkelijk.” Ik: “Uhh, Australië is zeg maar, uuhh, mijn absolute favoriete land.”

Pat: “Ja, je gaat inderdaad in Australië wonen. Je vriend is daar nu ook hè?” Ik: “Niet dat ik weet, nee.” Pat: “Nee precies, maar hij mist je wel heel erg.” Als de helderziende dan ook nog begint over een huwelijk van een vriendin van mij volgend jaar zomer in Australië, ben ik er klaar mee. Ik knik alleen nog, betaal R100 en sta op.

Ben ik er toch ingestonken. En ik had nog zo gehoopt op twee kinderen, een huwelijk, afstuderen en die baan bij de VN. Dat kan ik nu dus ook wel naar fluiten...

---

Benieuwd of ik inderdaad over een jaar getrouwd ben en met een kind op schoot zit? Blijf mijn blog dan volgen.

TRIVIA

image description