Weblog Zuid-Afrika | Stage lopen in Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Ode aan mijn buik en de Zuid-Afrikaanse vrouw

In Kaapstad is het elke dag rokjesdag

Luuk van den Einden (22) studeert Communicatie in Tilburg en loopt van augustus tot december 2011 stage bij KaapstadMagazine.nl in Kaapstad. Volg zijn belevenissen in zijn blogs vanuit de Moederstad.

In mijn eerste blog schreef ik vol goede moed over een plat surfersbuikje. Had ik niet moeten. Dat was vragen om problemen. Ik schreef destijds iets in de trant van ‘nu heb ik nog een rond winterbuikje overgehouden van de koude Nederlandse winter, maar als ik hier weg ga heb ik een mooi, plat, Zuid-Afrikaans, zomers, surfersbuikje’. Dat is vies tegengevallen.

Van rond winterbuikje naar ronder zomerbuikje
Zeg maar gerust dat mijn enigzins ronde Nederlandse winterbuik een nog ronder Zuid-Afrikaans zomerbuikje is geworden. En dat betekent niet dat ik alleen maar op mijn luie reet heb gezeten. Nee hoor, deze jongen heeft best wat gesurfd. Maar wat deed deze jongen dan na het surfen? Juist, dan ging deze jongen bij Rafiki’s zitten, bestelde deze jongen een pizza en ramde deze jongen die naar binnen met vier halve liters Black Label bier. Daarna bestelde ik dan altijd mijn hoofdgerecht...

Nee, die buik is er niet kleiner op geworden. Niet dat het me heel veel uitmaakt. Ach, mijn collega’s maken er grappen over, mijn vader gaat me er gegarandeerd mee voor de gek houden en mijn vrienden uit Nederland zullen na deze blog al wel bijnamen aan het verzinnen zijn. Prima, mijn buik en ik hebben er inmiddels vrede mee gesloten – ‘de vrouwtjes’ (zo praten mannen met dikke buik) blijken het immers niet zo erg te vinden.

Althans, dat denk ik zelf graag. Natuurlijk maakt dat wel uit. Welke weldenkende vrouw wil er nou een man met vieze dikke buik? Nee, die vrouwen willen liever een man met sixpack. Nu ben ik wel een man met sixpack, maar die van mij staat koud in de koelkast.

Ode aan de Zuid-Afrikaanse vrouw
Toch blijf ik lekker doen of het de vrouwen niks uitmaakt. In ieder geval de Zuid-Afrikaanse vrouwen. O, de Zuid-Afrikaanse vrouwen. Wat ga ik die missen als ik straks weer in Nederland zit tussen de meisjes met Oilily sjaaltjes. Doe mij maar Zuid-Afrikaanse vrouwen met hoedjes, buiktruitjes en gebruinde blote benen. Ik wil hier helemaal niet weg. In Kaapstad is het elke dag rokjesdag.

Mijn voorgangster als stagiair bij KaapstadMagazine.nl schreef ooit een blog over de Zuid-Afrikaanse man. Breed, gespierd en bizon. Diezelfde liefde heb ik inmiddels jegens de Zuid-Afrikaanse vrouw. Klein, schattig, niet op hun mondje gevallen en bijzonder mooi. Ik weet niet hoe het komt, maar in Kaapstad wonen de mooiste vrouwen ter wereld. Punt uit.

En - ook niet onbelangrijk - ze lijken niet te schrikken van mijn buik. Althans, dat dacht ik voor een tijdje. Zo was ik met een meisje wat aan het zeuren was dat ze een buikje had, wat niet zo is. Als man kan je dan maar één ding zeggen en dat dat zei ik dan ook. “Nee, je hebt helemaal geen dikke buik.” Vervolgens voegde ik hier nog aan toe dat ik pas echt een dikke buik had. Daar was ze het gelukkig niet mee eens. “No your belly is tiny.” Heel fijn om te horen. De volgende dag zag ik haar weer, maar toen vertelde ze me dat ik mijn buik toch maar in moest houden. Pijnlijk.

Afvallen
Dus ik moet er aan geloven. Geen pizza’s, geen hamburgers en geen chips meer. Misschien moet ik zelfs maar eens wat minder bier gaan drinken. Vanaf nu is het Luuk 3.0: salades, cola light en dagelijks met een apparaat van TellSell aan de haal.

Maar voorlopig nog niet. Nee, voorlopig blijft deze jongen lekker vet eten en te veel bier drinken. Mijn laatste maand in Kaapstad ga ik nog even buitensporig leven. Mensen veranderen toch altijd als ze een half jaar naar het buitenland gaan? Volgens mij ben ik qua persoonlijkheid niks veranderd. Dan dus maar fysiek anders terug naar Nederland.

Door Luuk van den Einden

Dit was Luuk’s laatste blog tijdens zijn stage in Kaapstad. Meer weblogs van vrijwilligers en studenten in Kaapstad en Zuid-Afrika, lees je in onze sectie: Blogs uit Zuid-Afrika.

Voor meer informatie over Zuid-Afrika en Kaapstad schrijf je je in voor onze nieuwsbrief en volg je ons op Twitter en Facebook. Mooie foto’s van Kaapstad posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

TRIVIA

image description