Stagiair Elske in Zuid-Afrika | live weblog Kaapstad
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Magisch Kaapstad

Het leven van stagiaire Elske in Kaapstad

Zuid-Afrika, Kaapstad, WK voetbal en schrijven. Voor mij een magische combinatie. Want wat wil je als afstuderende student Journalistiek nog liever dan schrijven over het WK en alles wat hot and happening is in Kaapstad?

Van jongs af aan kwam ik in Zuid-Afrika om familie in Johannesburg te bezoeken. Vorig jaar zette ik voor het eerst voet aan land in Kaapstad. Op het strand van Gordon’s Bay, met uitzicht op zee, zand tussen de tenen en omringd door bergen had ik een verlicht momentje: ik moest hier koste wat kost een stageplek vinden. Dit was mijn stad; levendig, kosmopolitisch en hip. Natuurlijk kreeg ik op weg naar onze B&B in Somerset West ook gelijk de minder bruisende van Kaapstad te zien: Khayelitsha.

Die combinatie maakt Zuid-Afrika een land waar je veel van kan leren als verwend westers meisje van 24. Misschien is het arrogantie, misschien is het heel menselijk, maar ik kom altijd idealistisch aan in Afrika: ‘Ik zal hoogstpersoonlijk alle ellende op het continent wegwerken’. Ik vertrek vervolgens weer met een grote dosis realiteit in mijn koffer: ‘Ik kan nooit hoogstpersoonlijk alle ellende op het continent wegwerken, laat staan in Zuid-Afrika, laat staan in Kaapstad’.

Ik kan er slechts over schrijven. En dat ga ik dus ook doen. Volg ‘Elske in Zuid-Afrika’ en lees over mijn ervaringen met de zachte, maar ook de harde kant van Kaapstad!


TRIVIA

image description