Weblog Zuid-Afrika | Stagiair Elske in Kaapstad tijdens haar stage in Zuid-Afrika
WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika

Heimwee naar Kaapstad

Een toptijd in een topstad

‘Ik ga me niet hechten. Ik ga geen heimwee krijgen naar Kaapstad als ik weer terug ben in Nederland.’ Dit bedacht ik me toen ik 27 mei 2010 op het vliegtuig naar Zuid-Afrika stapte. Ik ben een planner. Dit kon ik dus ook plannen: ik wilde deze masterstage gewoon doen en dan afstuderen in Nederland. Het staat zelfs in mijn agenda: ‘15 september 2010: Kaapstad – Amsterdam, zonder tranen, zonder verdriet’.

Cynthia
Maar sommige dingen kun je niet plannen. Gisteren vertrok mijn kamergenootje Cynthia naar Nederland. Drie maanden lang hebben we lief en leed gedeeld in Kaapstad. Terwijl ze haar koffer pakt, schrijf ik een briefje voor in haar tas. Ik wil álles opschrijven wat we hebben meegemaakt. En opeens besef ik dat ik dat nooit op een A4’tje krijg.

Het WK, feesten om Nederland in Tommy’s, huilen om Nederland op het Fan Park, de verbroedering tussen al die verschillende naties voelen, persconferenties afgaan, dronken kletsen tot vroeg in de morgen. Maar ook na het WK bleef de liefde voor Kaapstad groeien: feestjes in Buena Vista, Jade, Fez, Mitchell’s en The Dubliner.

En het heerlijke Kaapse eten hebben we ook niet aan onze neus voorbij laten gaan. Uiteten in Beluga, Sevruga, Asoka, Wakame, Royale Eatery en La Bohème. En de roadtrips dan? Van de prachtige route naar Cape Point, tot walvissen spotten in Hermanus. Van een trip naar Bloubergstrand, tot een ritje Franschoek om wijn te proeven. En nog heb ik maar 20 procent van al mijn ervaringen in Kaapstad opgesomd…

Stagelopen in Kaapstad
Kaapstad is waanzinnig divers. Het is een stad waar je kunt wonen, werken, stagelopen en feesten tegelijk. Het is een stad waar je binnen de kortste keren een enorme crush voor ontwikkelt. Het is moeilijk niet verliefd te worden op de Moederstad. Nadat Cynthia is vertrokken, pak ik dan ook mijn agenda weer uit mijn tas en zet een dikke streep door 15 september: ‘15 september 2010: Kaapstad – Amsterdam, met tranen, met verdriet’.

Ik heb me gehecht: aan het huis op Kloofnek Road, aan de Tafelberg in mijn achtertuin, aan de mogelijkheid binnen twee minuten op het strand te zijn, aan mijn topstage waarin ik alle kansen heb gekregen die ik kon krijgen en – most of all – aan mijn huisgenootjes. Kaapstad, ik ga je missen!

---

Dit is de laatste blog van Elske, maar niet getreurd: de nieuwe stagaires van KaapstadMagazine.nl - Emma en Tjitse - schrijven ook een weblog over hun tijd als stagiair in Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg hun belevenissen via Facebook en Twitter.

Meer weten over stagelopen in Kaapstad? Kijk dan eens in de sectie over stages in Kaapstad Zuid-Afrika.

Lees in ‘Blog Zuid-Afrika’ alle blogs van Elske nog eens na.

TRIVIA

image description