11 x leuke biercafes Kaapstad

KapstadtMagazin.de

11 x bijzondere biercafé’s in Kaapstad

Jeden Tag tolle Tipps aus der
schönsten Provinz der Welt.
 
www.kapstadtmagazin.de
info@kapstadtmagazin.de
Kapstadtmag
KapstadtMagazin.de
kapstadtmag

11 x bijzondere biercafé’s in Kaapstad

De leukste cafés, pubs en bars in Kaapstad om een biertje (of twee) te drinken

Uiteraard is Kaapstad een voortreffelijke plek om heerlijke (Zuid-Afrikaanse) wijn te drinken, maar het ‘simpele’ bier doet het in Zuid-Afrika ook aardig! Hieronder opgesomd 10 leuke plekken in Kaapstad en eentje in Stellenbosch om een bijzonder pilsje te doen.

(Last update: juli 2017)

1. Beerhouse, Long Street
Bij Beerhouse zit je in het hart van Kaapstad, met uitzicht over het o zo bekende Long Street. Dit café annex bierhuis met prachtig (geel) balkon heeft maar liefst  99 verschillende soorten bier ‘op fles’. Met een verzameling uit 13 verschillende landen betekent dit dat de Beerhouse de grootste selectie bieren van heel Kaapstad in huis heeft.  En handig voor zij die er altijd wel eentje kunnen drinken: The Beerhouse is elke dag geopend.
223 Long Street, CBD
+27(0) 21 424 3370


Bier drinken bij Beerhouse met uitzicht over Long Street 

2. Weinhaus + Biergarten, CBD
Op het hippe Bree street vind je in de St. Stephen’s Church de Weinhaus +Biergarten (formerly known as &Union). Een geweldige locatie met een altijd druk terras voor de nodige biertjes, wijnen en alles wat daarbij hoort. Op vrijdag- en zaterdagavond onder het genot van live muziek. Dit is waar hip(ster) Kaapstad bijeenkomt voor bieren uit België en Duitsland. Met name de StephWeiss is populair. Goedkoop zijn deze bijzondere bieren niet, maar dankzij de 3-voor-2 special wordt het toch nog een gezellige avond.  
110 Bree Street
+27 (0)21 422 2770


Het grote terras van de Weinhaus + Biergarten

3. Den Anker, V&A Waterfront
In de toeristische Waterfront vind je Den Anker – een begrip onder Capetonians. Enerzijds omdat dit restaurant er al een eeuwigheid zit, en anderzijds omdat je hier heerlijke mosselen eet. En vooruit, de derde reden: omdat ze bij Den Anker een fantastisch aanbod Belgisch bier hebben. Met dank aan de Belgische eigenaren die hun Koninck, Vedette en Maredsous niet konden missen. 
Pierhead, V&A Waterfront
+27 (0)21 419 0249


Probeer eens de Belgische bieren van Den Anker 

4. Mitchells Waterfront Brewery, V&A Waterfront
Even verderop in diezelfde V&A Waterfront vind je Mitchells Waterfront Brewery – eveneens een instituut in Kaapstad. Stiekem heeft de goed-in-het-zicht ligging naast het grote reuzenrad daar ook veel mee te maken, maar zeker ook de ‘vintage’ (lees: al jaren niet veranderde) inrichting van dit gebouw dat al in 1877 gebouwd werd. De bieren bij Mitchells smaken extra goed op dinsdagavond, dan is het namelijk karaoke night. 
Dock Road (naast het reuzenrad), V&A Waterfront
+27 (0)21 419 5074


Genieten van een biertje in Waterfront naast het reuzenrad

5. Fireman's Arms, Foreshore
Stel, je bent in Kaapstad en er is een Champions League wedstrijd, een rugby match of een ander sportief spektakel dat op tv uitgezonden wordt, dan is Fireman's Arms de bar waar je wil zijn. Dit is namelijk niet alleen een van de oudste bars van Kaapstad (bouwjaar 1864), maar zonder twijfel een van de leukste plekken om sport kijken en bier drinken te combineren. Blijkens ook uit het feit dat veel Nederlanders in Kaapstad hier EK- en WK-wedstrijden kijken. Het is vooral het mooie, oude pand en de heerlijke pub-sfeer. En de prima bieren van de tap en op fles.
Hoek Buitengracht & Mechau Street, Foreshore
+27 (0)21 419 1513

bars kaapstad
Ook als er geen sportevenement is, is Fireman's Arms een bijzondere plek om een biertje te drinken (meer om de sfeer dan om de enorme collectie bieren, trouwens)

6. The Taproom, Salt River (Woodstock)
Voor de meer ervaren bierdrinkers die avontuur willen opzoeken in het proeven, bezoek de Taproom in Salt River (Woodstock). Hier worden namelijk regelmatig nieuwe (overwegend Amerikaanse, Belgische en Engelse) bieren getest die – indien smaakvol bevonden – alleen bij dit café annex bierbrouwerij verkrijgbaar zijn. Ook in trek zijn de gratis rondleidingen die je hier kunt krijgen; geen paniek, die duurt maar een kwartiertje, genoeg om daarna weer aan het bier te kunnen.
95 Durham Avenue, Salt River
+27 (0)21 200 5818


Nieuwe soorten bier uitproberen bij The Taproom


7. The Dubliner, Long Street
The Dubliner -de naam zegt het al: Iers bier en Ierse gastvrijheid. The Dubliner is een typische kroeg die je bezoekt als je al (iets meer dan) een paar biertjes weg hebt getikt! Het is een grote kroeg van ongeveer 400 m² met twee verdiepingen. Na tien uur ‘s avonds is er altijd live music. Mocht je voor het bierproeven nog niet gegeten hebben, no worries want de keuken van de Dubliner blijft tot 2.00u open! De kroeg zelf is van 11.00 tot 4.00 ‘s nachts geopend.
251 Long Street, CBD
 +27 (0)21 424 1212


Elke avond live muziek bij The Dubliner

8. Foreign Exchange Bar, Observatory
Observatory is een bohemian-chique wijk op ongeveer 10 minuten rijden van Kaapstad, vooral geliefd onder ‘hippies en studenten, zoals mensen in ‘Obs’ zelf vaak zeggen. Daar weten ze bij Foreign Exchange Bar alles van af, want dit is waar elke avond het bier rijkelijk vloeit, zowel van eigen Zuid-Afrikaanse bodem, als meer internationale bieren. Precies zoals de clièntele van de bar, en eigenlijk de hele wijk. Vooral op donderdagavond kan het hier dringen geblazen zijn: dan is het namelijk beerpong avond.
92-96 Station Road, Observatory
+27 (0)76 588 6588


Het bier vloeit rijkelijk bij de Foreign Exchange Bar

9. Perseverance Tavern, Gardens
Welkom in 'Persies', de alleroudste bar van Kaapstad. Sinds 1808 komen reizigers en notabelen hier aan de bar zitten voor een biertje. Althans, dat laatste mag officieel pas sinds 1836, toen kreeg Perseverance een vergunning om alcohol te schenken. Hier nipte onder andere Cecil Rhodes aan de nodige liters bier. Anno nu is het nog steeds een van de populairste bars in Kaapstad. Weinig pretenties, recht-toe-recht-aan kroeg met goed bier. En mooie platen van historisch Kaapstad aan de muur.
83 Buitenkant Street, Gardens
+27 (0)21 461 2440

bars uitgaan kaapstad
'Persies': de oudste kroeg van Kaapstad

10. Stellenbrau, Stellenbosch
Wie denkt dat ze in Stellenbosch alleen maar (heerlijke) wijn hebben, heeft het mis. Stellenbrau is de naam van deze brouwerij annex bierproeverij in ‘wijndorp’ Stellenbosch. Een ware pionier, want dit was ooit de eerste plek in Stellenbosch waar ze ambachtelijk bier verkochten. Behalve lekkere Zuid-Afrikaanse bieren proeven, kun je hier ook een 45-minuten durende rondleiding door de brouwerij doen voor R70 per persoon. Vooraf boeken is noodzakelijk.  
Vredenburg Road, Stellenbosch
+27 (0)21 883 3622

De bierproeverij van Stellenbosch: Stellenbrau

11. Villain's Ale House, CBD
Op het bekende Greenmarket Square vind je de Ierse Pub Villain's Ale House. Je kunt uiteraard usual suspects als Guiness en Kilkenny vinden, maar daarnaast ook een aardige selectie Ierse whiskeys. Zeker niet de meest trendy of moderne bar uit de lijst, maar wel een leuke local ervaring met Zuid-Afrikaanse DJ's als Weirdkid, DJ No Request, King Louis, Tariq Michael Blaine and DJ Thommo. 
8 Burg Street (hoek Hout Street), CBD
+27 (0)21 424 7453


Niet-toeristisch publiek op een o zo toeristische plek 

Dorstig geworden en op zoek naar meer bier-avonturen in Kaapstad? Ga dan mee op een Super Cool Bier Tour in Kaapstad.

Voor meer leuke tips uit Kaapstad en Zuid-Afrika meld je je aan voor onze gratis maandelijkse nieuwsbrief, volg je ons nauwlettend op Facebook en uiteraard ook op Twitter. Mooie foto’s en plaatjes posten we regelmatig op Instagram en Pinterest.

Events In Kaapstad
October 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Norval_Foundation_Cape_Town_Athi-Patra_Ruga_installationOn at Norval Foundation

Athi-Patra Ruga’s iridescent art on black pioneers + more in Sculpture Garden

Kite Festival 2021_OctopusThe sky’s the limit at this annual ...

Kite-making, discussions + kite displays at 2021 Kite Festival

Uber Go Cape Town We asked you where you would go with a ...

Your answers were delightful (plus Uber Go explained)

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Escape Room Game Cape TownPlay Cape Town’s original Live Escape ...

The door closes. You have 60 minutes to get out...

Wonderdal Tree of Light Have the birthday party your child ...

Includes a colourful Amuki cake, party bag + 7 edu-zones to explore

Samadhi HouseUber luxury Cape Town villa at an ...

House, cottage, tennis court, gym, pool + incredible views at an excellent special

Maker's LandingMaker’s Landing, the Waterfront’s ...

Cakes too beautiful to eat, short rib dumplings and gorgeous harbour views

Leopards LeapLeopards Leap serves succulent ...

It’s family friendly, has a harvest table, plus there’s a big lawn to play on

Beach barA beach bar in Paarl!

Pizza, beach vibes, cocktails, and stunning views, the recipe for a perfect day

LeMottetastingVirtual and on-site wine tastings at ...

Or do this specialised La Motte wine-tasting virtually

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika