19 x de leukste markten in Kaapstad en omgeving

CapeTownMagazine.com

19 x de leukste markten in Kaapstad

Unwrapping Cape Town with you.
Also engage with our other channels
to find something you don't want to miss.
 
www.capetownmagazine.com/subscribe
CapeTownMag
CapeTownMagazine.com
capetownmag

19 x de leukste markten in Kaapstad

Food & vintage markets in de Moederstad: wat ons betreft staan ze allemaal op je to-do lijstje 

Het is één van de dingen die Kaapstad zo’n ontzettend ‘lekkere’ stad maakt: de verschillende food markets die eens per week (of vaker) hun stalletjes opzetten. Tijdens je vakantie in Zuid-Afrika moet er wat ons betreft minimaal één op je to-do lijst staan. Twee, eigenlijk. Nou vooruit, drie. Minimaal. Maar liever doe je ze allemaal. 

Speaking of: dit is de ultieme bucketlist voor je vakantie in Kaapstad - 50 things to do in Cape Town before you die. Hoeveel kun jij er al afvinken?

1. Neighbourgoods Market, The Old Biscuit Mill, Woodstock
De meest populaire markt van Kaapstad, zowel bij locals én toeristen. Oesters, kakelvers brood, Franse kazen, cupcakes en macaroons, eggs benedict, paella, dimsum, sushi, vers geroosterde koffie, bagels met zalm én een fantastische zaterdagochtendvibe. En mocht je ernstig behoefte hebben aan kroketten of poffertjes: hier vind je ‘The Frying Dutchman’ die je Hollandse honger stilt. Naast eten en drinken is er ook een gedeelte waar je (lokaal ontworpen) kleding en accessoires vindt. In het hoogseizoen is het hier druk, héél druk. In het laagseizoen eigenlijk ook.


The Old Biscuit Mill, Albert Road, Woodstock
Elke zaterdag van 9.00 - 14.00 uur

2. Oranjezicht City Farm Market, Granger Bay
Vroeger was de tuin van de premier van de Westkaap - Helen Zille - in Oranjezicht de plek waar deze zaterdagmarkt plaatsvond, sinds eind 2014 is dat niet langer zo. Tot op heden is de naam echter nog niet veranderd. Vandaag de dag moet je ervoor naar Granger Bay rijden, praktisch naast de V&A Waterfront. De verschillende stalletjes verkopen dezelfde lekkernijen, maar nu heb je er gratis en voor niks een uitzicht over de oceaan bij. 


Granger Bay (naast de V&A Waterfront)
Elke zaterdag 9.00  – 14.00 uur en sinds oktober 2018 óók elke zondag 09.00 - 15.00 uur 

3. Hout Bay Harbour Market, Hout Bay
Deze markt is een grote trekpleister voor het kustplaatsje Hout Bay, op een kleine 20 minuten rijden van Kaapstad. Aan het einde van de haven is het het hier elk weekend een komen en gaan van mensen op zoek naar lekkere etenswaren, verse vis uit de oceaan, een goed glas wijn of een koud biertje, live muziek en gezelligheid. Doordat je hier het hele weekend terecht kunt (in tegenstelling tot veel andere markten), is het vaak niet zo druk.

bay harbour market kaapstad
31 Harbour Road, Hout Bay
Vrijdag: 17.00 - 21.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.30 - 16.00 uur

4. De Mojo Market, Sea Point
Deze ‘new kid on the block’, gelegen in Sea Point, is elke dag van 9.00u tot 21.00u open. Het grootste voordeel; de indoor food & lifestyle markt is overdekt - perfect voor de wat druilerige dagen in Kaapstad. Verder heeft de Mojo Market meer dan vijftig kraampjes waaronder stalletjes met allemaal lekkers zoals typische Afrikaanse bunny chow (een wit brood gevuld met curry), pizza, sushi, broodjes falafel, dim sum enzovoort.. Als je uitgegeten bent, kun je altijd nog een leuk souvenirtje scoren - in de rechter- en linkerhoek van Mojo zitten namelijk kleine winkeltjes. 


Elke dag van 9.00 tot 23.00u 
34 Regent Road, Sea Point

5. City Bowl Market, Gardens
In Hope Street tuigt twee keer per week de City Bowl Market op. Elke donderdagavond is het hier (in een overdekte ruimte) een gezellige drukte van mensen die afkomen op de lekkere etenswaren, sfeer en live muziek. Bonus: de uitgebreide vintage sectie in kleding en accessoires die één keer in de maand plaatsvindt. De markt is minder in trek bij toeristen, maar bij locals zeker een favoriet.

leuke markten kaapstad
14 Hope Street, Gardens
Donderdag 16.30-20.30 uur
 


6. Earth Fair Food Market, St Georges Mall, CBD
Elke donderdagmiddag is het op deze markt in het centrum van Kaapstad een walhalla van verse en smakelijks snacks zoals dimsum, cupcakes, paella en vrijwel al het andere dat lekker is voor de lunch. Geen grote markt, ‘slechts’ een straatlengte. Tip: de ijscokraam en de Sweet Dreams-kraam (caramel fudge). 


St. Georges Mall, CBD
Elke donderdag: 11.00 - 15.00 uur

7. V&A Food Market, V&A Waterfront
De markt met als motto ‘Experience Goodness’ is gevestigd in de V&A Waterfront (naast het Two Oceans Aquarium). Niet dezelfde sfeer die je in Woodstock, Hout Bay en op de City Bowl Market vindt, maar wél hetzelfde lekkere eten, verse sappen, vele smaken biltong en de rest van de veelvoud aan keuze. Veel toeristen die dwalend door de Waterfront op deze markt stuiten, maar ook locals die hier graag hun boodschappen doen. 


Dock Road, V&A Waterfront
Maandag tot en met zondag: 9.30 - 19.30 uur


8. The Watershed, V&A Waterfront
De ‘jongste’ markt in dit lijstjewant de markt werd pas in 2014 geopend voor het publiek. Wie zin heeft in lekker eten en drinken heeft hier niet veel te zoeken, maar wie houdt van design, leuke ‘hebbedingetjes’ en bijzondere souvenirs en cadeaus, is hier zomaar een paar uur zoet. Meer dan 150 pop-up kraampjes en vertegenwoordigers van grotere winkels in de stad verzamelen zich hier.

watershed markt kaapstad
Dock Road, Waterfront
Maandag tot en met zondag: 10.00 - 18.00 uur 

9. Root 44 Market, Stellenbosch
Zoals de naam al doet vermoeden, ligt deze markt aan de R44 tussen Somerset West en Stellenbosch, op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad. Root 44 beschrijft zichzelf als ‘de markt die weet waar de Zuid-Afrikaan van houdt’: goed eten, dito wijn, koud bier en live muziek. Naast al het heerlijks vind je er ook een kraampjes met kleding, sieraden en handgemaakte tassen. Het fijne aan deze markt: er zijn genoeg zitplekken om neer te strijken met je net gekochte lekkers. En misschien nog wel fijner: er is voor kinderen een speeltent aanwezig.


Corner of R44 & Annandale Road, Stellenbosch
Zaterdag en zondag: 9.00 - 16.00 uur 


10. Blaauwklippen Vineyards Family Market, Stellenbosch
We blijven in Stellenbosch, en rijden door naar De Blaauwklippen Family Market. Deze markt staat bekend als één van de meest kindvriendelijke markten van de Westkaap. Het begon in maart 2011 als een event dat één keer per maand zou plaatsvinden. Echter, toen men doorhad dat niet alleen Stellenbosch, maar ook mensen van elders elke maand stonden te trappelen om hier te eten, drinken, te loungen in het gras, leuke dingen te kopen en te luisteren naar de live muziek, werd de markt een wekelijks terugkerend geheel. Tip: hier verkoopt een Vlaams stel lekkere kroketten en oliebollen.


Blaauwklippen Vineyards Wine Estate, Stellenbosch
Zondag: 10.00 - 15.00 uur

11. Slow Food Market, Stellenbosch 
Deze markt - ook in Stellenbosch - vindt haar inspiratie uit de Slow Food beweging. Het heeft als doel om lokale producten te verkopen voor een goed, schoon en eerlijk voedselsysteem. Elke zaterdagochtend wordt er bij de Oude Libertas genoten van heerlijk eten, mooie wijnen en bijzonder design. Omringd door wijngaarden en grote eikenbomen is de markt een fijne plek om het weekend op een trage, relaxte manier in te luiden of af te sluiten.


Oude Libertas Road, Stellenbosch 
Zaterdag: 09.00 - 14.00u

12. Blue Bird Garage Foods & Goods Market, Muizenberg
Eén van de best bewaarde geheimen uit de Westkaap is de Blue Bird Garage Market, die elke vrijdagavond in het lieflijke dorpje Muizenberg opgebouwd wordt in een oude vliegtuighangar. Muizenberg ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kaapstad en een bezoek aan de markt kan mooi als afsluiting van de dag als je de pinguïns in Boulders Beach bezocht hebt of de roadtrip naar Cape Point gemaakt hebt. Plus: de prijzen zijn op deze markt opvallend goedkoper dan veel van de markten in Kaapstad. En ook: weinig toeristen, een leuke local affair


39 Albertyn Road, Muizenberg
Vrijdag: 16.00u - 22.00u

13. Cape Point Vineyards Community Market, Noordhoek
Dit wekelijkse evenement is elke donderdag in Cape Point Vineyards. De markt ligt aan het meer waarbij je een uitzicht op wijngaarden, de bergketen Noordhoek en de nabijgelegen zee hebt. Deze levendige markt biedt een selectie van de beste voedselverkopers van het land, zoals Peter Geoffe Wood's Kitchen Cowboys en de Lamb Man. Evenals opkomende restaurants zoals de burgers van Sunshine Food en Something Simple's Vegan Sushi. Allemaal in combinatie met de bekroonde wijncollectie van Cape Point Wineyards.


Cape Point Vineyards | Silvermine Rd | Noordhoek | Cape Town | +27 (0)21 789 0900
Donderdag: 16:30u - 20:30u

14. Market at The Palms, Woodstock
Deze markt draait om zelfgemaakte gerechten, ambachtelijke bieren, goede wijnen, afgemaakt met een prachtig decor. Je kan je verheugen op heerlijke coq au vin-pasteien, gekweekt zuurdesembrood, verrukkelijke samoosas en gemberbier. De kraampjes zijn binnen gevestigd, buiten zijn er ook enkele zitplaatsen zodat je in het zonnetje van je eten kan genieten. Market at The Palms is omringd door verschillende winkels waar je kunt zoeken naar bijzondere items. De toegang en het parkeren is gratis. 


145 Sir Lowry Road | Woodstock | Cape Town | +27 (0) 21 462 0394
Zaterdag: 9.00u – 15.00u


15. Pan African Market
Voor echte Afrikaanse souvenirs ben je hier aan het goede adres. Je vindt hier Afrikaanse maskers, posters, geschenken, juwelen, woonaccessoires en zelfs instrumenten. Deze markt is maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30u tot 17.30u.


76 Long Street | Cape Town | +27 (0)21 426 4478
Maandag t/m zaterdag: 08.30u – 15.00u

16. Boschendal Friday Night Market, Franschhoek
Als je op zoek bent naar een markt met lokaal eten en lokale spullen ben je hier aan het goede adres. Boschendal Friday Night Market heeft lokale bedrijven uitgenodigd om hun producten naar de markt te brengen voor nieuwe ervaringen en proeverijen. Er is ook veel te vinden uit Boschendal’s eigen tuin. Tijdens de markt wordt er opgetreden door lokale artiesten en krijg je alle ruimte om te genieten van dit heerlijke eten. Huisdieren zijn helaas verboden.


Franschhoek | Cape Winelands | Boschendal Wine Estate
Vrijdag: 18.00u – 21.00u. 

Andere leuke markten in Kaapstad (waar je niet per se kunt eten)

17. Greenmarket Square, CBD
Dit is dé plek in Kaapstad om souvenirs te kopen. Ok, je moet wel bestand zijn tegen ietwat 'opdringerige' verkoopmannen- en vrouwen, en het niet erg vinden dat vrijwel elk stalletje dezelfde spullen verkoopt. Als je daar doorheen kunt kijken en houdt van de typisch Afrikaanse rommelige, gezellige sfeer, dan vind je Greenmarket Square in het hart van Kaapstad zeker een leuke plek. Let op: als je niet flink afdingt, ben je een dief van je eigen portomonnee.. Eerst minimaal de helft eraf, en dan pas verder onderhandelen. En altijd blijven lachen.


Greenmarket Square, CBD
Maandag tot en met vrijdag 9.00u – 16.00u

Zaterdag en zondag: 9.00u – 15.00u

18. Milnerton Flea Market, Milnerton
Wij vermoeden dat de uitspraak 'van alle markten thuis zijn' hier vandaan komt. Vergelijk het met een grote Koningsdagvrijmarkt die elke zaterdag en zondag langs de Marine Drive tussen Kaapstad en Blouberg uitgestald wordt. Meer dan 100 kraampjes met kleding, huishoudelijke apparaten, rotzooi uit de jaren '70 (of noemen we dat dan vintage?) en gewoon allerlei dingen die mensen graag uit hun huis verbannen. Let op: afdingen moet! En kom op tijd, anders is het leuke spul al weg.

markt kaapstad
Racecourse Road, Milnerton (aan de R27 richting Blouberg)
Zaterdag: 8.00 - 14.00 uur (niet bij slecht weer)
Zondag: 8.00 - 15.00 uur

19. De bloemenmarkt op Adderley Street
Ben je in de buurt van Long Street? Dan is het leuk om langs de bloemenmarkt te lopen op Adderley Street (tussen Strand- en Darling Street). Alle kleurvolle bloemen en lieve verkopers fleuren hoogstwaarschijnlijk je dag op! Leuk weetje; de Flower Market is een van de oudste markten van Kaapstad.


Maandag tot zaterdag; 07.00u tot 16.00u 
13 Adderley Street, CBD

Lees ook: de winkels in Kaapstad waar je de leukste souvenirs kunt kopen.

Houd KaapstadMagazine.nl in de gaten voor het leukste, lekkerste en laatste nieuws uit Kaapstad en Zuid-Afrika. Volg ons via Facebook en Twitter en schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Voor echte Afrikaanse souvenirs ben je hier aan het goede adres. Je vindt hier Afrikaanse maskers, posters, geschenken, juwelen, woonaccessoires en zelfs instrumenten. Deze markt is maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30u tot 17.30u.

Mis vooral onze favoriete markt Kamers Makers op 16 maart niet!

Events In Kaapstad
Februari 2020
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

design_indaba10 Super Creatives To Watch at Design ...

A Time 100, a New Yorker cover artist, award-winning engineer among the 35 creatives ...

Woolworths_ProductionA Haunting New Show With A Hilariously ...

Anything and everything will be made fun of in Juliet Jenkin’s new satire

mother_city_comedy_festivalPlanting Funny Bones And Growing Local ...

Come out to support comedians you know... and new ones you’ll love

la_parada_finery4Spanish-inspired Tapas, 2-For-1 ...

Enjoy tapas, craft gin, and live music

the_om_revolution_2019Sunrise To Sunset Yoga On The Beach Or ...

Sociable, mindful, fun and affordable group yoga classes in the park or on the beach

Polkadraai_and_popcorn_popcorn_and_wine1Polkadraai & Popcorn Wine Pairing Back ...

Check out the anti-serious wine pairing in the Western Cape with Polkadraai & Popcorn

ocean_experiences_2019_sealSnorkelling Adventure To See The ...

There are no crowds here. Just you, the seals and the guides

african_relish_2019An Affordable Summer Food Adventure In ...

2 two nights accommodations, a half-day cooking course with lunch or dinner, and a recipe ...

aroundaboutnew3Season Specials And More With ...

From R200 vouchers and free upgrades, drive away with more value adds

William_Kentridge_2A Monumental Exhibition At The Norval ...

The iconic South African artist’s largest exhibition in Africa in over a decade

TheChef'sStudio_Matt_ManningTeambuilding Activities You’ll ...

16 teambuilding activities and why they work

blowfish_new_7R99 Calamari and Prawns Combo Every ...

And drink in the view of Table Mountain across the bay

cape_quarter_01Catch These Weekly Deals at Cape Quarter

From R18 coffee to half-price burgers

rotterdam_restaurantFarm Stay Special: Romantic Weekend Away

Idyllic Swellendam farm accommodation with a special game drive and picnic amongst the ...

durbanville_childrens_homeIt’s A Treasure Hunt At A R2 Book Sale

Find old gems, childhood classics, best sellers and out-of-print books.

fpl_5Get Moving in Functional Training Class

Improve your fitness, strength and overall functionality with the Functional Performance ...

ac_marriott_musicHappy Hour and Live Music Every ...

Get a discount on drinks and tapas before local musicians step up to entertain you

aroundaboutnew1Get a Free Stay in Scarborough With ...

Just use the promo code when booking a 4X4 and camping equipment

sundoo2019_4South-Indian Tapas and Thalis For a ...

Vegan options, halaal-friendly, casual but beautifully decorated: Sundoo South Indian ...

the41_music3Romantic Beach Vibe and Live Music At ...

Live Thursdays: Come in your slops to this chic Camps Bay spot for great food and live ...

WSDC Shark Jumping 4White Shark Diving Company’s Shark ...

See a once-in-a-lifetime spectacle with shark experts in Gansbaai

asamisLove Sushi? Asami's Has The Best ...

Get two sushi plates, pay for one, plus women also get 50% off on all cocktails on ...

galileo_kirstGet Comfy at Kirstenbosch Movie Nights ...

Great films, fabulous scenery, delicious food and cosy seats – look forward to a night ...

Leopards Leap Rotisserie LunchRotisserie Lunch at Leopard’s Leap ...

Snack on succulent skewered meats and seasonal salads at this hip, young Winelands ...

tjing_momjii_3Next-Level Dining At Tjing Tjing Momiji

Take your taste buds on a tour of Japan

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika