14 x must-visit bars en restaurants in Camps Bay

KaapstadMagazine.nl

14 x must-visit bars en restaurants in Camps Bay

Elke dag het leukste (vakantie)nieuws
uit de mooiste stad ter wereld.
 
+27(0)72 350 2062
www.kaapstadmagazine.nl/subscribe
info@kaapstadmagazine.nl
kaapstadmag
KaapstadMagazine.nl
kaapstadmag

14 x must-visit bars en restaurants in Camps Bay

Welke bars, clubs en restaurants mag je niet overslaan bij een bezoek aan het meest luxe oord in Kaapstad?

The rich and famous strijken er graag neer en het strand is in de zomer de drukste plek van Kaapstad. Wat er zo bijzonder is aan Camps Bay? Nou, stel je een groot strand voor, een sprookjesachtig uitzicht op de Twelve Apostles, Lion's Head op de achtergrond, en de uitgestrekte Atlantische Oceaan voor je neus. En dat met een cocktail in je hand. Welkom in Camps Bay!

1. Café Caprice – over the (wannabe) rich and famous gesproken
Je moet ervan houden: Caprice is bij vlagen de overtreffende trap van overdreven. Veel draait hier om zien en gezien worden. Wat onverlet laat dat de cocktails net zo goed smaken als ze eruit zien. Granadilla Lolly is er één die je echt moet proberen, vernoemd naar de bekende passievruchtijsjes dat ze hier in de zomer op het strand verkopen. Op zondagavond is Caprice de place to be, dan gaat de crème de la crème van Kaapstad er los. Trek je cocktailjurkje uit de kast, pumps aan en the party is on. Mannen: doe ook gewoon iets leuks aan. 
www.cafecaprice.co.za
+27 (0)21 438 8315

Café Caprice
Bij Caprice loop je beter niet op afgetrapte gympen naar binnen

2. Ocean Blue – "The best seafood platter we've ever had"
Ocean Blue is een nieuwkomer aan de strip (2015) en heeft een fijne strand-en-zee sfeer gecreëerd. De grote steenoven achterin het restaurant is absoluut een prijswinnaar. Een Australisch stel op het terras vertelt ons: "This was the best seafood platter we've ever had." Goede reden om dit zelf eens te gaan proberen, vinden wij. 
+27 (0)21 438 9838

Ocean Blue
Ontbijten doe je bij Ocean Blue al voor R35. 

3. Dizzy's – karaokeparadijs van Camps Bay
Deze bar is zonder twijfel het meest ontspannen, laidback café van Camps Bay. De pizza's en hun lasagne zijn legendarisch! En dan hebben we nog niet over hun karaoke-avonden (meestal op dinsdag) gesproken. Dat heeft overigens ook verdacht veel te maken met het feit dat ze hier ruim dertig verschillende biersoorten hebben.
www.dizzys.co.za
+27 (0)21 438 2686

Lees hier meer over wat Dizzys zo leuk maakt!


Foute karaoke-avond bij Dizzy's: check!

4. Umi – de beste – en één van de duurste – sushirestaurants in Kaapstad
Toegegeven, de meesten van ons moeten er even voor sparen, maar dan heb je ook wat: de sushi van Umi is niets minder dan een feestje op je bord. Het ziet er bijna te mooi uit om op te eten, maar als je er dit soort bedragen voor betaald hebt, is het laten liggen ook weer zo zonde. Dus als je het niet erg vindt om riant meer voor je sushi te betalen dan elders, trakteer jezelf dan op een lunch of diner bij Umi. 
www.umirestaurant.co.za
+27 (0)21 437 1802

Umi
Dikke portemonnee gewenst bij Umi..

5. The New Kid on the Block: The 41
The 41 is sinds de opening in oktober 2016 meteen gebombardeerd tot hotspot van Camps Bay. En zoals vele andere clubs komt ook deze met een hoog goh-wat-leuk-ben-jij-er-ook?-gehalte. Deslaniettemin is dit glazen (!) restaurant met panoramisch uitzicht over Camps Bay zowel met warme en koude temperaturen een goede plek voor een diner of sundowner.
+27 (0)21 437 0558


Als het dan 's avonds iets te veel afkoelt kun je zelfs terwijl je binnen zit, onbeperkt genieten van het uitzicht

6. Voor de fijnste sundowner ga je naar Sunset Café
Met een naam als ‘Sunset Café’ denken wij aan een lichte bries die door je haren blaast terwijl je onderuit gezakt in een loungestoel, slokjes neemt van een ijskoud drankje., kijkend naar de zonsondergang. Gelukkig is dat precies wat je krijgt bij het Sunset Café. Tip: de Black Magic cocktail. Gemaakt met ’s werelds sterkste Black Insomnia koffie, voor als je nog lang niet naar huis wil gaan.
+27 (0)21 437 0358


Terras + cocktails + muziek + zonsondergang = sunset café

7. The Bay Hotel - de dagpas is het waard
Met je voeten in het water hangen terwijl je een slok neemt van een cocktail en uitkijkt over het strand. Mocht je dat na een uurtje of twee zat worden (een uitdaging op zich) kun je het feest voortzetten in één van de loungebanken. Ook zijn de burgers er lekker en is de bediening bijzonder vriendelijk en behulpzaam. Mag ook wel, want je betaalt wel R100 voor een dagpas. Daarvoor krijg je dan wel een privézwembad, strandbed en uitzicht waar je de hele dag van kan genieten.
www.thebayhotel.com 
+27 (0)21 430 4444


The Bay hotel, baie lekker

8. La Belle – voor de echte zoetekauw
Toe aan wat zoetigheid? Dan zit je bij La Belle meer dan goed. Muffins, cupcakes, chocoladetaart, cheesecake... ze hebben het allemaal. En dan kun je het ook nog eens opeten met fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan; La Belle ligt een verdieping hoger dan de rest van de restaurants aan de strip. Dus samen met je suikerniveau stijg je zelf ook lekker de lucht in. 
labellecampsbay.co.za
+27 (0)21 437 1278

La Belle
Zoet, zoeter, zoetst - lovin' La Belle

9. The Codfather – do it yourself seafood
Bij de Codfather eet je ook sushi en seafood, maar net iets anders dan bij veel van de andere sushirestaurants in Kaapstad, en zeker dan de paar concullega's in Camps Bay. Bij The Codfather kies je je eigen stukje vis uit bij de fresh fish counter en betaalt naar gelang het gewicht. Het wordt voor je neus door de chefs gegrild. Hou je niet van dat gedoe, dan ga je gewoon aan de lopende sushiband zitten. Leuk weetje: Samuel L. Jackson dineert hier graag als hij in Kaapstad is.
www.thecodfather.co.za
+27 (0)21 438 0782

Codfather
Met een beetje geluk kun je bij de Codfather naast Samuel L. Jackson zitten

Zin in sushi? Bekijk ook ons overicht met de beste sushirestaurants in Kaapstad!

10. Zenzero – Klein Italië in Camps Bay
Zenzero is, net als de veel restaurants op de strip, niet bovenmatig goedkoop en vooral op toeristen gericht. Dat is immers één van de belangrijkste sources of income voor Camps Bay. Maar dat hoeft de pret helemaal niet te drukken: als je de hele Camps Bay-ervaring wil hebben is dat echter geen probleem en kun je hier prima eten. Prima bediening ook. 
www.zenzerorestaurant.co.za
+27 (0)21 438 0007

Zenzero
Zenzero: prima materiaal voor de toeristen onder ons

11. Col'Cacchio – best pizza in town
Col'Cacchio is dé pizzaketen van Kaapstad, de New York Pizza van Zuid-Afrika zeg maar. Belangrijker: het is de beste pizza die in de stad te krijgen is, neem dat maar van ons aan. Voor als je helemaal geen zin hebt in een hip of trendy restaurant in Camps Bay, en vooral: als je kinderen bij je hebt die niet gediend zijn van fruit de mer of moeilijke mezze-platters. Gewoon een quatro stagiioni met extra feta dus.
(Col’Cacchio vind je boven de Vida è Caffé)
www.colcaccio.co.za
+27 (0)21 438 2171

Col'Cacchio
Voor als je even genoeg hebt van alle decadentie: Col'Cacchio's pizza's zijn een verademing

12. Ocean Basket – sushi, seafood, sushi, seafood, sushi, seafood
Met meer dan honderd restaurants in Zuid-Afrika is deze keten beduidend minder exclusief dan Umi, maar hier betaal je dan ook slechts eentiende van wat je bij eerder genoemde neerlegt. Ook bij Ocean Basket kun je terecht voor sushi en seafood, dat de ene dag lekkerder is dan de andere. De vette fish & chips vinden veel Zuid-Afrikanen het einde, maar de meningen daarover lopen uiteen. Toch maar een avondje inplannen, al was het maar om je eigen mening te vormen. Handig: ze hebben op de eerste verdieping een aparte kids-area. 
www.oceanbasket.com
+27 (0)21 438 0062

Ocean Basket
Betaalbaar en net zo'n mooi uitzicht - Ocean Basket vs Umi: 1-0

13. The Bungalow – de mooiste zonsondergang
Oké, officieel ligt The Bungalow in Clifton - zo'n 500 meter van Camps Bay - maar wij vinden dat 'ie toch echt niet mag ontbreken in deze lijst. Tegelijkertijd is The Bungalow trouwens ook een van de meest trendy plekken in Kaapstad, dus reserveren is in het hoogseizoen aan te raden. Om het hoekje van Camps Bay, grote zonnebrillen, met je voeten in het zwembadje. Niet heel goedkoop en tegelijkertijd ook niet het meest culinaire, hoogkwalitatieve eten van de stad, maar om van zo dichtbij en luxe de 'son te sien sakken in de see' moet je nou eenmaal iets dieper in de buidel tasten.
www.thebungalow.co.za
+27 (0)21 438 2018 

The Bungalow
The Bungalow: hier wil je gezien worden. En wil je vooral zelf ook veel zien. De zonsondergang, met name

14. Het strand: de mooiste en goedkoopste plek van allemaal
Last but not least: het strand. Altijd plek om te zitten of te liggen (oké, in de zomer iets minder), het beste uitzicht op de oceaan en als Camps Bay je echt naar je hoofd stijgt kun je het water in om af te koelen. Neem, lekker Hollands, je eten en drinken mee en je bent ook nog eens geen geld kwijt aan dure cocktails en sushi. Simply the best!

Camps Bay
Gratis en voor niks: het mooiste strand ter wereld! 


Door Ninih Vang

Tip: bekijk ook onze trendy hotspots in Kaapstad om nog meer hippe uitgaansplekken in de Moederstad te ontdekken! 

En vergeet de langste straat van de stad niet! Ziehier de 13 x must-do spots op Long Street.

Volg ons via Facebook en Twitter voor het leukste en lekkerste nieuws uit Kaapstad en omstreken. Schrijf je ook in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief. Mooie foto’s van de Moederstad posten we regelmatig op Instagram.

Events In Kaapstad
October 2021
ZON MAA DIN WOE DON VRY ZAT
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Southern_Guild_Cape_Town_South_Africa_Rich_Mnisi_NyokaOn at the Southern Guild

Free: See fashion prodigy Rich Mnisi’s bewitching furniture exhibition

Kite Festival 2021_OctopusThe sky’s the limit at this annual ...

Kite-making, discussions + kite displays at 2021 Kite Festival

Uber Go Cape Town We asked you where you would go with a ...

Your answers were delightful (plus Uber Go explained)

Wolfkop Camping Villages and Nature ReserveWolfkop holiday specials: glamp for up ...

Plus 9 activities also at half-price: bodyboard the Olifants, hike, see rock paintings ...

Wonderdal Tree of Light Have the birthday party your child ...

Includes a colourful Amuki cake, party bag + 7 edu-zones to explore

Oasis Association Claremont coffee shopDo Good

3 ways to do it at Oasis: shop, donate or take your recycling there

Samadhi HouseUber luxury Cape Town villa at an ...

House, cottage, tennis court, gym, pool + incredible views at an excellent special

Zsa Zsa Cape Town Craving a wild night out? Zsa Zsa Cape ...

Nightly live performances, theatrical cocktails + decadent menu

Beach barA beach bar in Paarl!

Pizza, beach vibes, cocktails, and stunning views, the recipe for a perfect day

LeMottetastingVirtual and on-site wine tastings at ...

Or do this specialised La Motte wine-tasting virtually

WeerStage lopen in Zuid-AfrikaReistipsTuinrouteBlogs uit Zuid-Afrika